Followers

Friday, December 18, 2009

salam maal hijrah~

aku n masalah aku.

hiasan semate2 problemku tiade kaitan ngn anjing diatas. harap maklum~ ;P

ahakss. hi n salam. skang ni ari2 aku bukak blog. ari2 aku menaip kat sini. n setiap kali aku menaip pjg2. mesti aku tekan backspace byk kali. aish. nape la jd camni. dlm otak ade byk idea nak tulis pe. tp bile tulis salu jew jd camni. hurm. masalah tul. x phm aku. :(mungkin aku x biase nak menulis kot. almaklumla. aku masih di tahap beginner lagik. masih belajar tuk menulis n mengarang. :D. sp hari ni aku akan pasti kan blog aku ni dipublish! ahaks. skang ni aku tgh cuti semester. x lame lagi da nak masuk kelas. tggal sminggu je cuti. tp dalam beberapa minggu cuti nie hanye 2 minggu je aku rase nikmat bercuti di rumah. minggu2 yang laen. duk kat kolej astar tercinte. :) kat umah, sume org bising sbb cuti jew xde kat umah. asik duk kolej jew. sume cam x merelakan pemergian aku ke kolej. hurm. sedih n pilu hati nie. ops!. terjiwang la plak. :D


selamat tahun baru!
salam maal hijrah~
bulan baru di tahun baru. skang da masuk bulan muharram di tahun 1431H. bile masuk tahun baru, maknenye umor kt pun meningkat. x lame lagik umorku 21 thn. 21?? wow! x caye nye. umor je meningkat. tp perangai x meningkat2 jugak. still x matang2. aish. bile la aku nak jd matang spt rakan2ku yang laen. so, bile da thn baru, cam biase kt sume ade azam baru. so azam aku tuk thn nie. nak jd matang lg matured. wah! smgt tul aku. huhu. kt tggu da lihat je la. jd ke tak kematangan aku nie. :( ahaks.

selain dr tu, aku ingat n berazam tuk nak bejimat! ahaks. well, kt sedie maklum perempuan ngn shopping mmg mcm isi dan kuku. x bole dipisahkan. lebih2 lagi time dpt biasiswa di awal sem. huhu. time tu heaven giler tuk shopping. tp, bile sampai ke hujung semester. sume bejimat. sbb duet pun kering. :( so, bile usia da nak tue nie. kt kene beringat,bejimat n fikir mase dpn. ahaks. renung2kan n selamat beramal! ;D

thn baru, sem baru

sem baru da nak bukak! aiyoyo. pening2. perasaanku bercampur baur. carca marba. rojak. sume ade! aku pun x thu ape perasaan aku thdp sem bru nie. rase cam takot +neves+gementar. yelah. sem baru nie mcm2 subjek la aku amik. sume makin susah. (esp measurement!) . total 20 jam kdt! byk sgt! hurm.. result sem lepas guling2 jatuhnye. tp stil bersyukur la. sbb lulus. da 3 sem result jatuh mcm buah cempedak yg telebih masak. semangat studyku da ilang. ntah mane la die pergi. da ku seru semangat studyku. da 3 sem carik. penat aku carik. tp still x jumpe. aish.:(. aku arap la aku leh study betul2 cam time pasum. aku rindukan pasum! (tibe2 je teringat! =))



french! french! french!

aku suke kan french sbb kentang grg die! ;P

sem ni kami kene amik ko-k. so aku n kinah da kire2 nak amik kemahiran berorganisasi. sebab ade camping. tp bile nk dftr je. penoh! aish. penat je berangan nak camping ramai2. satu geng!. last2 penuh. oleh sbb tu, aku n kinah pun nak try subjek2 mcm khidmat msyrkt, bimbingan kerjaye. tp sume clash ngn jadual. yg tggal cumela subjek2 yang mcm x berape nak seswai ngn aku. yg ade palapes, suksis ( sememangnye x layak atas beberapa sbb yg jelas kelihatan n tak perlu dinyatakan di sini), ade asas pengenalan kepada silambam ( ape die silambam pun aku x pasti), pastu ade kayak ( haha. ni lagi la aku x mahu. aku takot daya tujahan yg besar balaku ke atas kayak aku nnti yg disbbkan oleh jisim aku yg kecik nie. hahah).

so kami pun beralih pd elektif luar. sptutnye kene amik 3rd year. tp ktorg tibai je. haha. aku x la minat mane french tu. aku minat spanish. tp klas spanish penoh! aduhh. sian aku. so nak tak nak aku amik french.now, aku rase smgt nak belajar. sbbnye aku pun x tahu. tp yg penting smgt aku da sgt tggi. sbb aku sggup download software tuk belajar french! haha. smtgt giler kan? (download je lebih. gune nye tidak.hahaha) n aku arap sgt kelas ni x betindih ngn mane2 jadual kami. sian la kat kami. :( n aku arap jugak aku leh bwk subjek nie. :D amiin~

dikir barat yg mcm esok nak betanding!

now aku kat kolej tgh tepekik menyanyikan lagu dikir barat. hehe. skang ni tgh ade kem feseni di kolej aku. hurm. aku masih mengekalkan penyertaan aku kat dikir barat. hehe. aku minat dikir barat ni da lame da. since skul rendah. tp skang je baru ade peluang nak masuk. :D aku masuk dikir brt since aku masuk kolej aku. last yer aku masuk dikir n boria. haha hebat x? :P last year kami dpt 2nd placing. kire ok la tuh kan? sbb ktorg satu-satunye pasukan dikir wanita. n trus dpt no 2. ahaks. hebat kan?? berbalik pd topik.

after 1 mggu training, aku rase ktorg da nak abis training. kami da train lagu tok juare, da sibuk carik bunge yg kretip lagi meletop. lagu tok juaro da ade n kami da prektis. hurm. tggal lagu tukang karut je. ni pun sbb tukang karutnye masih menikmati cuti. kalo die ade kat sini. mesti kami trening lagu karut. hurm. semgt sungguh encik asrul thn nie. nak suruh menang lagik kot. ahakss.:

ni mase pra tonton dikir barat kat kolej.:D
the e.n.d.
*maafkan aku.post aku cam wat karangan. or assainmen. :D tetibe nak taip pjg2.
:D

Saturday, November 14, 2009

;D

hi n salam to all…

Here me again… huhuh da lame tak tulis blog… almost a year…. Hahah lame gilerr…. Ni pun tulis cuz dpt inspirasi dr blog member2… tetibe je rase cam best je tulis blog.. heheh… Btw, currently tgh final exam… final exam yg amat lah dahsyat soalannye… jwb pun ikut logik n KBKK( kemahiran berfikir secare kritis cam kera- bak kate hery)… Fyi, esok ade last paper… paper management theory.. objektif 100 soalan… wahhh nmpk cam best je… tp bile nak bace buku pun x tahu… :P

Recently, ktorg ( me, kinah, anis, kimi, dan, hery, n naim) byk wat aktiviti yang tak berape nak pekdah sgt lagi membuang mase…. Ini sume tejadi akibat drpd dpt mnjwb soklan exam dgn sgt cemerlang, gemilang lgi tebilang…hahaha….

Berikut adlh antare aktvt berpekdah kami….

1. Nuntun movie

2. karaoke,

3. fuss ball,

4. sticker photo,

5. g carik mkn sampai ke bukit aman, kedai mek kelate, n fud court bangsar.

6. jalan2 sambil wat lawatan sambil belajar kat tmn tasik perdana, tmn tasik titiwangsa, tman rusa, masjid negare….

7. N mcm2 lagi la actvty yg kmi wat yg smemangnye

Fun gilerr~!!!! :D

so far, kami da tgk MOVIE....

1)papadom (afdlin’s muvi… best gak… byk moral values yg bole prektik… n lagu mia sara yg sweet habissss (>.<)

2)then….. jeniffer’s body ( siyesly tak best… jgn cube nak tgk movie nie… cite die slow habissss)

3)n smlm bru je tgk cite phobia2 ( cite seram siam… cite ni ade 4 cite yg blaenan… n honestly tak de kaitan antara 1 same laen… but, cite yg last klakarr gilerr…. Seram yet kelakarr…. Heheheh… )

4) byk lagi muvi akan ku tgk… pas exm nnti… hehhe wink3~

K laaa nak out~

Nak g bace mngmt theory… :P (bc ke??)

Da~ xoxox :P

Saturday, January 17, 2009

sayer dan pening....

sayer pening biler....
kepale sy saket....

sayer pening biler....
biler saye terlalu memikirkan kesusahan task integrated project yg melantun2 susahnye....

sayer pening bilerr....
sayer terlalu memikirkan betapa susahnye kerja saye nanti bile sayer jadi QUANTITY SURVEYOR...

sayer pening biler....
sayer duduk sensorang and memikirkan masalah2 sayer yang berlambak dan belom selesai.... adushhh....

sayer pening bilerr....
sayer dengar org bercakap bende2 yg sayer tak paham...

sayer pening biler...
semue org cakap psal sayer yang asik pening....

sayer pening biler ....
kinot cakap "aku pening la"

sayer pening biler....
sayer tulis blog nieyh....

ahakss...

sekiann...

Friday, January 02, 2009

here... and back again..



salam...
da lame tak tulis blog.. huhu rindu plak rasenye... but lately tgh sibuk giler ngan boria yg memenatkan... dikir yg menyakitkan tekak... sidang ridaksi yg memeningkan... malam bersame pemimpin yg memalaskan... and asci yg memboringkan... ahakss...
huhuh n skang plak kelas sem 2 da stat... huhu xde ape yg bes about my 2nd sem... still hav old buddies... having a same lecturer... n having infinite tensionnn..... hurm... camne la nak lalui this sem ek??? gerenti bz abiss... hope my study wont effect anything..erm... by the way i wish best of luck to all my fren... hope that this sem kt wat lebih bgus n dpt result lebih gempaq.... huhuh ameeennn.....