Followers

Saturday, February 27, 2010

perlu ke untuk kurus??

kenape mesti kene kurus? perlu ke jadi kurus? kalau x nak kurus boleh tak? berikut adelah soklan2 sering kali terbit di dalam kepale otak ku nie. hurm. saban hari mesti ade je org suruh diet lah.. bersenam la.. bukan aku x nak. tp semenjak due menjak ni. byk bende dlm otak. so bende2 yang ku boleh kategorikan sbg "bende remeh" ku taruk tepi. :(

mcm orang lain diriku pun ade air feberet. :D air feberetku mesti lah MILO. :D dari kecik until da besar gajah. ku maintain je dgn MILO nie. kalau x milo ais. ku minum milo panas. n if kat hostel ku minum milo kosong ( maknenye xde gule n xde susu). tapi ku maseh mengekalkan MILO! :D
ku bukannye x nak tukar atau varietykan minuman feberet ku ini. tp ntah la. kalau ku terjah je restoran mane2 mesti ku order MILO. :D

so satu hari di hari yang mulie. ku dpt penangan hebat dari pakcik ku. pakcik ku kate:

" kak mai ni asyik minum MILO jer. sbb tu bdn naik."

tersentaap seluruh jiwa rageku. yelah sape x nak kurus n kelihatan cun lagi chantek. sumeorg nak kurus n chantek kot. kalau orang yang berat die 50 pun besusah payah diet nak kurus n chantek. apetah lagi aku yang berat aku lebih daripada ___kg?

tp tu lah kdg2 mls rasenye nak diet n besenam. bukan ape. kdg2 satu tahap tu ku da putus ase.

"dah la lantak la. suke aku la nak makan ape. orang kisah ape. hidup aku. suke aku lah."

tp bile pikir +ve ku pikir. mesti ade sbb nape org sekeliling suruh kurus. yelah. mungkin aku x nampak kesan die skang. nnti future sape tahu. mungkin time umor ku da dewase n time dah wajib kawen. :( aish.

bile ckp psl kawen. ku tertanye. adekah sume laki nak carik pompuan yang kurus2 lagi chanteq tuk djadikan isteri? hurm. kalau gitu.gamaknye, smpai ke tue ku x belaki! :(



Thursday, February 25, 2010

ape yang kowang tau tentang monyet?

ari tuh pasal org utan. now nak tuka kepada monyet. monyet n orang utan mmg x jauh beza. cam adek bradek jew. lwbih kurang je kan?

wpun nampak cam same. tp ade beze jugak. berikut aku tuliskan beze antare monyet n orang utan.

  1. saiz mereke berbeza. orang utan besar. monyet comel
  2. orang utan x panjat sampai ke ranting kayu. monyet mampu lepaking atas ranting kayu.
  3. orang utan makin pupus. monyet lom lagi kot.
  4. orang utan agak chubby lagi sedap dipeluk. monyet kecil dan comel.
  5. orang utan xde kat UM. but, monyet ade! (siap ade persatuan lagi. PERSATUAN ANTI MONYET NAKAL UM aka PERAMON)
  6. orang utan x curik makanan aku n rumet kat bilek!. tapi monyet curik! (ari ni die bejaye curik sebijik epal yang da lame duk atas mejeku.:D)
  7. orang utan x makan ubat gatal2 kepunyaan rumetku!. tapi monyet makan! (sian die. pasni mesti xde masalah gatal2 n kene carik kutu! haha)
hehe. sekian je lah perbezaan antare dua makhluk nie. maaflah aku bukan expert pun. aku tulis ni pun bedsrkan ape yg ku nmpk je. :D

motif postku ni: ptg tagi monyet mencerobohi bilek aku. setelah beberapa kali cubaan die nak masuk bilekku gagal. :D tp xpe. aku mmg syg monyet! :D

Wednesday, February 24, 2010

andai ku diberi peluang itu.

lg brape hari je nak masuk bulan mac. hurm. berdebar rasenye. bukan berdebar sbb ade org nak masuk meminang ke.betunang ke. kahwin ke. bukan. n itu x mungkin tejadi. bedebar yang ku maksudkan ialah berdebar sbb ade hari jd org yg paling ku syg.

ku syg die. ku xpenah syg die melebihi orang laen. ku rase ku da jatuh cinte kat die. tp apekan daye. takdir x berpihak padeku. ku redha lagi pasrah akan ketentuan-Nye.

bagiku. die insan yang hampir sempurna. dari perwatakan die. die ade ciri2 laki idamanku. die pembersih. dan paling penting die tidak merokok. fizikal die. ku x kesah sgt.sbb die adelah ayahku.

ayah dilahirkan 30 mac 1948 di melake. dahulu die bekerje sbg assistant supritenden (ASP) dibukit aman. tapi skarang die tidak berkerje lagi.

tahun ini umor ayah mencecah ke angke 62. ku berdebar. ape yang ku harus bg buat ayahku nnti. perlu kah membeli hadiah yg mahal? ataupun hanye mengirimkan doa buat ayahku? ntahlah. aku bingung.

bulan jun tahun nie. genap 4 tahun sepeninggalan ayahku dari dunie ini. peninggalan yang x dijangke kan oleh kami sekeluarga. tp, kami redha akan ketentuan-Nya. Dia lebih menyayangi ayah berbanding kami sekeluarga. ketike itu. sebalang air mata tidak mampu mengembalikan ayah. dan setitik air mata tidak dpt ku lihat dr mata ibu. ibu tabah. ibu x pernah nangis. ketike atuk, nenek dan ayahku pergi. ibu kate kpdku :

" x baik nangis ketike orang meninggal. macam seksa mereke je. kalau kt syg mereke lebih baik kt bacekan yassin untuk mereka. itu adelah lebih baik. "

benar kate ibu. aku pun harus setabah ibu. aku harus tidak menangis tatkala tekenang kan ayah.atuk dan nenek. ku harus berdiri teguh. dan kuat.

peninggalan ayah mmg x dpt dijangke kan. andai ku tahu akan permergian ayah.:
  • akan ku pohon keampunan darinye.
  • akan ku minta ayah halalkan makan dan minumku.
  • akan ku mohon ayah memaafkan akan keterlanjuran ku ketike bercakap.
  • akan ku lakukan ape saje yang ayah pinta.
  • akan ku pohon keberkatan darinye.
tapi apekan daye. ayah sudah tiada. hanye doa dan amalanku ku kirimkan buat ayah. smuge Allah perkenankan doaku buat ayah.

dan hari ini ku berbangge menjadi anak ayah. aku bangga dengan didikan yang ayah bagi. aku bangga dengan name yang ayah bagi. smuge aku menjadi ape yang ayah harapkan. mudah-mudahan. perkenankan lah doaku ya Allah. amin. :D

Tuesday, February 23, 2010

lelaki setie dimanekah anda?

post ni mmg ditujukan khas buat mereke yang bername lelaki. eh, silap. bukan name die lelaki. tapi berjantinakan lelaki. :D tp pada sesiape x sure jantina die. lu pikir lah sendiri. :P

k. postku nak cari lelaki setie. ku bukan cari laki setie tuk buat bf atau suami. (post ni saje je ku buat sbb... ku terpikir) :D hurm.

skang ni mmg susah nak carik laki setie. bukan susah. but susah giler! xde lah nak blame laki je nape mereke tak setie. maybe mereke ade jwpn n opinion mereke sendiri. so mmg x leh nak blame mereke. mungkin sbb pengalaman mereke ke, kisah percintaan mereke ke. so itu yang menjadikan mereke kurang or tidak setie.

so berikut adelah situasi2 laki yang x setie:

situasi: x setie ngn gf
kalo kes mcm ni. ku bole terime lagi. sbb laki tu xde ikatan ape2 yg sah tehadap wanita tesebut. tp kalau da becinte lame2. pls la. kekalkan kesetiaan anda sehingga da kawen n seterusnye hingge akhir hayat. mesti orang respek kat kowang!

situasi: suami x setie ngn bini
kalau mereke tak setie ngn gf mereke. ku boleh terime lagi. tp kalau mereke tak setie ngn isteri. itu sgt sedih~! :( coz sbb masalah x setie ni lah. ramai mereke2 yang dah kawen becerai berai. musnahlah masjid yang mereke bina. :( so yang jd mangse. anak2 jugak. kasihan mereke. :( apelah slh mereke. :(

*kalo laki yg lom kawen n yg dah kawen pun leh x setie.so, dimanekah lelaki yang setie???

so. moral of the story is: tolong la setie pada partner anda. n mudah2an partner anda pun setie ngn anda. :D

Sunday, February 21, 2010

sunburn di bukit merah!

hi dan salam. :D now baru ade mase tuk ku menaip storyku panjang2. yelah, minggu lepas cuti mid term. but ku rase cam x brape nak cuti since dah 4 hari ku berhempas pulas mengerah keringat sebagai AJK juge merangkap runner kepade projek DEBAT TERBUKA ASTAR.( runner disini bukan pelari yer. runner disini bermaksud usherer ;D). ok. now balik pada usul kt. iaitu sunburn di bukit merah! (bajet debater jap :P)

untuk pengtahuan sume. arituh sblom ku menjadi pelari aka runner, ku gi ke perak darul ridzuan. ini kali petame ku ke perak setelah lebih dr 10 tahun. T.T ku pergi kesane atas jemputan perkahwinan makcik kpd cousin ku. wedad namenye. kami ke sane selame 3 hari 2 malam. :D

hari petame
seingat aku dulu, kalau ke perak amik mase 4-5 jam. tp untuk kali nie. kami amik mase 8 jam untuk sampai ke perak! sangat seronok! duk dala kete lame2. ( tuh namenye aktvt membesarkan punggung! ) >:P so da burn 1 hari di perjalanan saje. :(

hari ke-2
now kami kene gi umah pengantin! :D sronok tgk org kawen. ( tapi...bile turn aku plak? T.T ahaks. :P) kami lepak kat situ dari pg until petang. ahaks. siap karoke lagi. hehe. gile lah wat cam rumah sendirik! hahaha


ni gambar 'bajet model' kami sepanjang di rumah aunt wedad. :D

hari ke -3
sejujurnye bukit merah best! sbb byk bende2 best! ade orang utan island. eco park. waterpark. n macam2 lah. (x larat nak ku taip disini. haha. alasan je tuh!)

orang utan island.
best! sgt! sbb jumpe saudare mare yang jauh di mate dekat di hati. ahaks. :P tp mmg best jumpe mereke. mereke sgt lah comel! siap pakai pampers lagik. comel kann?? so bile baby orang utan yg comel2 nie dah membesar, mereke akan ke tadika! ahaks. (ingatkan kt je ade gi skola. mereke pun gi skola. kagum!) tp tadika mereke x ajar lah abc 123, nyanyi twinkle2 ke, maen plastesin ke. tp mereke di ajar membiase kan diri dengan hutan. macam blajar gayut2 ke, lepak2 atas pokok ke, main ranting2 kayu. n macam2 lah. :D huhu. mmg comel!

ni lah muke n mereke yang comel2.

eco park
lepas gi orang utan island, kami gi eco park (aka ecosystem park). lebih kurang cam zoo negare kat ulu kelang sane. sini ade mcm2 binatang. berikut ialah antare binatang2 yg ade kat sane:

ni memerang namenye. :D

ni bearcat yang malas n suke tido.:P

kalau x silap ni adek beradek monyet.

*ni je yg sempat ku amik. sekian harap maklum. :D
water park
pastu kt org ke waterpark. konon2 nak naek belon besar kat situ. belon merah tu kire cam pemes la kat sini.tp apekah daye. kene beratur panjang. so tepakse la kami maen yang laen.

sejujurnye. waterpark die biase je. sbb sume cetek. so nak berenang pun payah. :( oleh itu kami tepakse buat aktvt comel2 mcm kanak2 yang laen. iaitu berendam je. berendam selame 3 jam. :( so ni lah hasil nye. cantekkkannnn??? ;P


ni lah muke tanned a.k.a sunburn!
(da sunburn pun leh siap senyum! haha)

Saturday, February 20, 2010

ini.story.ku

hi n salam.
ni nak bg thu. ku sudah tukar addres blog. :D
ni pun atas sbb musabab yg x dpt dielakkan.

dulu : butterfarch.blogspot.com

skang: inistoryku.blogspot.com

harap. penukaran address ni x mendtgkan permasalahan kpd kowang. ;D

happy blogging! ;D

beremosi dgn air!

salam. dah 2hari ku beremo sbntar.
so hari ni ku akan pastikan blogku lebih cerie.
kpd sume2 yang komen2 smlm. bg tips n cdgn.
mekasehhh sgt! ku hargainye. akan ku cube amalkan tips2 kowang. wink2. :D

k. moodku da cerie da hari ni. ku bagun awal. tande smgt dihari baru. :D


ni lah contoh muke smgt cerieku.
(wpun mukeku ngn adek ni bagai langit n bumi) ;P

tp moodku x betahan lame. sbb ditgh2, moodku terpotong stim pulak .
ni sume gare2..bile harini universitiku xde air. aduhai. air tu penting kot. bukan penting. but sgt2 penting! adekah ni petande kemarau.?:(

hurm. aritu ade gak tebace. tahun 2010 ni mungkin akan adenye musim kemarau.
so mungkin bekalan air2 di beberapa kawasan akan terputus.
dan hujan mungkin tidak akan turun untuk beberape ketike.tp benar atau tidak tentang ramalan nie ku pun x tau. tp marilah kt bejage2. n jimatkan air yg ade. :D

mari berjimat air.
(ku pinjam pic ni dr: http://kerengge.wordpress.com/) ;D

nak blogging. tapi....

hurm. tu lah yg kurase selame nie. da brape lame nak blogging.
tp mcm tak reti. salu je taip separuh. then delete.
ade jgk dah publish. pastu delete balik.

bile kt bace orang laen punye post. rase sronok.
impi nak wat mcm dieorg. tp..
bile bace sendirik punye. rase cam malu.
salu je delete. post2 yg da publish.
sedih. sgt.
:(

Friday, February 19, 2010

aku si pemalang


oh aku si pemalang.
nape mesti aku si pemalang itu.
byk sgt kah khilafanku?
sampai menjadi si pemalang yang malang?

aduhai.
ku x slhkan takdir dari yang Esa.
ku x slhkan ibu dan bapa
ku x slhkan ketentuan dari-Nya.
ku hanye meratap nasib diriku saja.

kuharap.
mase depanku cerah dan tidak gelap.
agar mateku bukak dan tidak lelap.
itu lah saje yg ku harap.

tetapi dari mane harus ku bermule?

Friday, February 12, 2010

tips tido buat imsomnia

ahaks. bajet tak tajuk aku? aku mmg suke wat perkare2 bajet camni. by the way post ni mmg aku tuju buat rumet tercinte merangkap kembarku. sakinah husain. (bace lah blog die. blog die best! ade kat blog listku.)

bebalik kepade topik. aku akan pastikan blog aku takkan tekeluar dari topik spt tertera di atas. kali ni aku nak bagi tips2 yang bergune kepada mereke2 yang cemburu akan kelebihan aku yang mampu tido dlm beberape minit mahupun berberape saat. :P (sakinah n anis sile terase yer).

1. katil
pastikan katil anda selese tuk tido. campakkan segale2 bende2 yang x gune time tido. contoh. sepeket asam boi, sealbum vcd cetak rompak, dan ape2 yg anda rase x begune. oh yea pastikan katil anda ade cadar juge ade bantal dan selimut serta teddy bear bg org yg suke peluk2. :P mcm sy.

contoh teddy bear yang ade dipasaran. ;D
(scale ruler tiade skali dlm peckag
e pembelian k? )
2. pakaian.
pastikan pakaian yang anda pakai semase tidor adelah selesa dan menyerap peluh. mane lah tahu kot2 anda yg jenis berpeluh time tido, so kain baju tuh leh serap peluh anda n sekali gus menjadikan anda selese tuk tidor. so, bg pakaian sut cinapek amatlah disarankan. :D

*maaf tiade gambar bagi sut cinapek.harap maklum. T.T

3. doa.
oh yea. jgn lupe bace doa b4 tido. kalau ade mse lapang lagi. sebaik2nye bacelah surat al-fatihah, ayat kursi, mengucap 2 kalimah syahadah, dan ape2 surah yang anda rasekan seswai dibace sblom tido. :D

4. pejam mata.
bile anda sudah ade di atas katil anda. sile lah pejamkan mate. dan menenangkan fikiran anda. jgn pikir masalah2 anda @perkare2 lampau! sekirenye rumet anda mahu berborak ngn anda, tatkala anda sedang berada diatas katil, anda kene pastikan yang mate anda masih tertutop wpun anda sedang bercakap. ini akan mempercepatkan proses peniduran anda. (tutop je mate tu. rumet anda bukannye thu pun sbb da lights off :P)


mari memejam mate. ;D

5. stokin.
pemakaian stokin amatlah digalakkan time tido. bukan stakt nampak lebih comel. tetapi ia mampu membuatkan tido anda betambah lena. serta mampu mengelakkan daripada kekejangan di bahagian otot betis.

stokin belang2 feberetku. ;D
6. tido ikut waktu
tido mengikut waktu amat2lah disarankan oleh pakar2 perubatan. ahaks. (ku tibai je ;P) tp rasenye cam ye. sbb kasi mate n otak berehat secare konsisten. so esok pagi. otak n otot leh la bekerja dgn baek tuk menghadapi hari yang baru. ;P


hahah. demikian sahaje lah tips tido dariku. ku bukan lah doktor. ku bukan lah nurse mahupun dukun. ku hanye insan biase yang mempunyai kesenangan tuk tido. so, ku nak share skit info yang ku amalkan wat kowang. harap dpt lah info. but, if ade ku teslh info. sile lah betulkan. wink! k lah ku mahu berehat. ;D

Thursday, February 11, 2010

ber -interview besameku!

post ni aku curik dr kwn aku. hehe. aku mmg suke wat interview2 camni. ni la persediaan tuk aku jadi personaliti tv3 nnti. ahaksss. aku mmg bajet! ;P


1. Where did you take your profile pic?
- profile pic ni aku amik kat indon. las yer. aku yg bajet fotografer. :))

2. What exactly are you wearing right now?
-seluar tido polka dots feberet ku. dan tshirt hasil kreativiti ku mnggunting.

3. What is your current problem?
-aku makin malas nak mandi. ni da pukul berape ni pum maseh x mandi. hurm mmg masalah dunie tull!

4. What makes you happy most?
-bile aku bukak blog aku, ade org sudi nak komen. time tuh mmg rase pemes. cam sitinurhaliza!

5. What's the name of the song that you're listening to?
-already gone by kelly clarkson!

6. Any celeb you would marry?
- bg la aku kawen ngn justin timberlake. die single aku single. mmg sepadan sgt! hahaha

7. Name someone with the same birthday as you?
-yg lates ku tahu. isteri en. imran. lecturer construction technologyku!

8. Ever sang in front of a large audience?
- of koz. tiap2 tahun. aku mmg suke capub atas pentas!


9. Has anyone ever said you look like a celebrity?
-haha. byk kali. ade kate mcm rosma af lah, mcm heroin superman lah. tp yang terbaru. org kate aku kembar kpd artis paling pemes Sakinah Husain. kowang kenal x?

10. Do you still watch kiddie movies or kiddie TV shows?
- salu. sume kat tv9 aku belasah. sbb die dah alih bahas melayu! wink3. ;D

11. Do you speak any languages?
- aku mmg bole ckp bm, bi, baru2 ni aku belajar spanish n kadazan! ;D

12. Do you ever watch MTV?
-pernah. dulu salu tgk. skang x. bz. da dewasa lagi pun. mtv tu da x seswai tuk aku. hahaha. diriku bajet skali lagi!

Chapter 1:
=====================

1. Middle name
-suhaily

2. Nickname(s) (for friends):
- ety, su, garfield, zet, n dll

3. Current location:
-meja study. niat nak study. tp tepesong ke blogging. aiseh men.

4. Eye color:
- dark brown. mcm mate erra fazira gak lah. ahaks.

Chapter 2: Do You...
===========================

1. Dance in the shower?
- haha. salu. ku prektis dikir n boria. hahah. care mudah tuk ingt step. ahaks. silelah amalkan yerr. :D

2. Do you write on your hand?
-x. sbb malas nak pdm balik. kertas byk, tulis la ats kertas. watpe nak burukkan tangan. :P

3. Believe in love?
-ntah lah. susah nak ckp. xde pengalaman la katekan.

4. Any mental health issues?
-ade. salu ade mslh lupe. aish. mmg prob besar n kritikal! adekah sbb salu makan semut ku jadi pelupe?

HOW I END MY SENTENCES
===============================

1. I love: sume org yg syg aku. :P

2. I don't understand: kenape aku amik bechelor in quantity surveying. itu mmg aku x phm. n takde jwpn bg soalan ini. pening dah aku pikir. tertonggeng2 aku pikir soalan nie.

3. When I wake up in the morning: bukak tingkap! hirup udare pagi! sgt tenang! aman sgt! tenang fikiranku.

4. Life is full of: love. love to org, haiwan, tumbuh2an. n bumi!

5. I get annoyed very quickly when: bile orang tuh mmg wat perkare yg x leh trime akal.

6. Parties are : ramai orang. n pening kepale.

7. Dogs are: binatang. kadang2 baik, comel, n SCARY!

8. Cats are: comel, penyayang. n manje

9. Tomorrow is: jumaat. pagi jumaat ade kelas. after kelas aku balik rumah. :D

10. I have a low tolerance for: orang yg bajet bagus! eee benciiiii sgt laaa! rubbish tull orang yg mcm tuh! aish.

11. If I had a million dollars I would : spend it. MNG ade wat stock clearance, ZARA pun ade sale, Charles & Keith pun sale. evrything sale. nak beli sume! kalo boifren ade sale n boleh beli. tu pun aku nak beli. hahaha.

12. I'm totally terrified of: alone. aku seorang yang ade masalah kemurungan. so therapy tuk kemurungan is. stay away from being alone! :D

tu jer la post aku. hope korang kenal la aku sedikit sebanyak. if x kenal aku b4 dis, skang da kenal skit. if b4 dis da kenal, kt kenal2 lah lagi! hahaha
k lah. chow! mandi2. mandi hujan jom! :))


p/s : sorry xde pic kat post nie. sbb aku x tahu nak letak gmbr ape. :(

Sunday, February 07, 2010

si peramah!

di pagi hari. aku lapar. dan aku tahan laparku. bile lapar, aku malas nak wat tuto dan assignment. bile malas. aku mule blogging. :D aku tak tahu nak citer ape. sbb da lame x blogging. bile da lame x blogging. aku kekeringan idea dan aku x tahu nak mule dari mane. tp xpelah. aku mencube. kerana di mane ade kemahuan disitu ade highway :D

owh ye. aku nak cite pasal si peramah yang aku jumpe. citenye bemule begini. di saat aku nak pulang ke rumah. aku naik bas sampai ke midvalley tuh. sampai di midvalley ku bertemu dgn si peramah ni. die seorang lelaki. seorang yang sgt lah KACAK bg keturunan die! dan keperamahan die sgt dahsyat sampai ape die ckp aku x fhm.

si peramah menggunakan bahasa inggeris. dan bahasa inggeris die mmg band 6 MUET. sbb aku x faham. bile aku x faham aku blurr. bile aku blurr aku malas nak layan n cakap nak balik cpt. tapi si peramah ni tidak berputus asa dalam menunjukkan sifat die yang peramah itu.

aku mmg suke orang yang peramah. tp kalau da tbe2 dtg kat aku pastu terus melencong ke topik yang agak membosankan. aku pun naik bosan lah! dah lah tetibe dtg intro psl diri die yang budak fac sains , duk kat hotel lah dan lepas tu pegi cerita kaum kerabat die di USA sane. (kisah pulak aku nak tahu pasal kaum kerabat die). pastu cite pasal open minded lah, x freedom duk kat hotel lah. aish. rubbish tull! suke hati aku lah nak duk kolej ke nak duk umah ke. yg sibuk apsal! ish.

bile die sibuk nak menunjukkan sifat die yang peramah giler tuh. datanglah si pakcik yang kacak berbangsa cine. die datang kat aku dan kate.

" kamu kenal die ke? kamu jangan rapat2 sama ini olang. dieolang datang dari negara makan binatang. nanti you pun die makan. " .

aku reply.
" ok2 uncle".

si die yang tak phm mintak aku translate. ape lagi aku kelentong die. :P. aku pun ckp lah uncle tuh lecturer aku. hahaha. pastu aku terus ckp kat die aku nak berambus. die yang tak phm akan bahas inggeris aku yang band 3 MUET nie. pun kate

" can i have ur fon number?".

aku ngn kebodohan nye terkeluarkan fon aku. dan salin no die. pastu die mintak aku miscal die. nasib baik aku sempat berfikiran waras dan mampu berpikir. lantas aku berkate.

"sorry, i have to go. i need to take a train"

dan aku terus naik escalator tanpe memikirkan pasal die yang terkontang kanting kat bwh. hahah. kejam kan aku? ahaks. tu lah bile aku ckp tak nak. maknenye tak nak lah. ade phm? dan disebabkan si peramah ini, aku telah membatalkan niat aku nak jalan2 kat mid. takut2 jumpe die lagi. abis aku. :(