Followers

Sunday, February 21, 2010

sunburn di bukit merah!

hi dan salam. :D now baru ade mase tuk ku menaip storyku panjang2. yelah, minggu lepas cuti mid term. but ku rase cam x brape nak cuti since dah 4 hari ku berhempas pulas mengerah keringat sebagai AJK juge merangkap runner kepade projek DEBAT TERBUKA ASTAR.( runner disini bukan pelari yer. runner disini bermaksud usherer ;D). ok. now balik pada usul kt. iaitu sunburn di bukit merah! (bajet debater jap :P)

untuk pengtahuan sume. arituh sblom ku menjadi pelari aka runner, ku gi ke perak darul ridzuan. ini kali petame ku ke perak setelah lebih dr 10 tahun. T.T ku pergi kesane atas jemputan perkahwinan makcik kpd cousin ku. wedad namenye. kami ke sane selame 3 hari 2 malam. :D

hari petame
seingat aku dulu, kalau ke perak amik mase 4-5 jam. tp untuk kali nie. kami amik mase 8 jam untuk sampai ke perak! sangat seronok! duk dala kete lame2. ( tuh namenye aktvt membesarkan punggung! ) >:P so da burn 1 hari di perjalanan saje. :(

hari ke-2
now kami kene gi umah pengantin! :D sronok tgk org kawen. ( tapi...bile turn aku plak? T.T ahaks. :P) kami lepak kat situ dari pg until petang. ahaks. siap karoke lagi. hehe. gile lah wat cam rumah sendirik! hahaha


ni gambar 'bajet model' kami sepanjang di rumah aunt wedad. :D

hari ke -3
sejujurnye bukit merah best! sbb byk bende2 best! ade orang utan island. eco park. waterpark. n macam2 lah. (x larat nak ku taip disini. haha. alasan je tuh!)

orang utan island.
best! sgt! sbb jumpe saudare mare yang jauh di mate dekat di hati. ahaks. :P tp mmg best jumpe mereke. mereke sgt lah comel! siap pakai pampers lagik. comel kann?? so bile baby orang utan yg comel2 nie dah membesar, mereke akan ke tadika! ahaks. (ingatkan kt je ade gi skola. mereke pun gi skola. kagum!) tp tadika mereke x ajar lah abc 123, nyanyi twinkle2 ke, maen plastesin ke. tp mereke di ajar membiase kan diri dengan hutan. macam blajar gayut2 ke, lepak2 atas pokok ke, main ranting2 kayu. n macam2 lah. :D huhu. mmg comel!

ni lah muke n mereke yang comel2.

eco park
lepas gi orang utan island, kami gi eco park (aka ecosystem park). lebih kurang cam zoo negare kat ulu kelang sane. sini ade mcm2 binatang. berikut ialah antare binatang2 yg ade kat sane:

ni memerang namenye. :D

ni bearcat yang malas n suke tido.:P

kalau x silap ni adek beradek monyet.

*ni je yg sempat ku amik. sekian harap maklum. :D
water park
pastu kt org ke waterpark. konon2 nak naek belon besar kat situ. belon merah tu kire cam pemes la kat sini.tp apekah daye. kene beratur panjang. so tepakse la kami maen yang laen.

sejujurnye. waterpark die biase je. sbb sume cetek. so nak berenang pun payah. :( oleh itu kami tepakse buat aktvt comel2 mcm kanak2 yang laen. iaitu berendam je. berendam selame 3 jam. :( so ni lah hasil nye. cantekkkannnn??? ;P


ni lah muke tanned a.k.a sunburn!
(da sunburn pun leh siap senyum! haha)

No comments: