Followers

Saturday, February 20, 2010

nak blogging. tapi....

hurm. tu lah yg kurase selame nie. da brape lame nak blogging.
tp mcm tak reti. salu je taip separuh. then delete.
ade jgk dah publish. pastu delete balik.

bile kt bace orang laen punye post. rase sronok.
impi nak wat mcm dieorg. tp..
bile bace sendirik punye. rase cam malu.
salu je delete. post2 yg da publish.
sedih. sgt.
:(

17 comments:

parkbhuthe said...

tayah sedih2..jd cam aku,senget je muehehheheh

tak semestinya tada komen org tak bace

ztsuhaily abdmalib said...

hurm. mmg betul, tp ntah lah. rase seronok je kalau ade org sudi betandang bace n komen post. :( rase dhargai. :)

Sendra said...

kalau tak tw nak buat entry apa,buatlah blogwalking..komen entry2 org..bila kita buat blogwalking,kita dapat:

1)belajar cara penulisan org..lain blog lain cara penulisannya

2)dapat tambah kawan baru..janagn rasa malas nak follow org yang kita suka blog dia,kita dapat belajar lama2 cara penulisan yang kita suka.

3)org akan kenal@mention kat kita punya blog..dari situlah org akan follow up kita..pastikan ikhlas kawan..janagn sesekali,"i follow u,follow me back"..

4)prinsip blogger yang bagus,blogger help blogger..lagi,yang memberi lebih baik dari yang menerima..rajin2lah komen blog org,org akan datang blog kita..dan dorang akan komen apa entry kita,walau entry tu merepek,takpe,tu proses belajarlahh..

AKu pun masih belajar..nway,happy blogging~

skybit said...

just tulis apa yg anda mahu....hehe..

ztsuhaily abdmalib said...

sendra: thanx sgt bagi sikit ilmu tuk aku. :D. mungkin aku harus kerap ber blogwalking. :D aku akn cube prektik pe yg kau bg thu tu.mekasehh.

skybit: mmg ku tulis pe yg ku mahu. tp ku kurang konfident. takot org x phm pe yg ku maksudkan. :(

flygurl said...

tulis je apa yg kita suka..
janji kita selesa ngn penulisan kita sendiri...

ikut je tips yg Sendra bagi tu...
tips yg berguna tu..

i'm still learning too!
=)

ztsuhaily abdmalib said...

flygurl: ku akan cube semampu yg boleh. thx for the komen! ;D

shahrinabd said...

be yourself dan jadilah seikhlas yang mungkin. kalau dah niat nak puaskan hati reader je memang akan selalu hadir perasaan malu dan tak konfiden tu. mana larat nak puaskan hati semua orang kan?

ztsuhaily abdmalib said...

shahrinabd: yelah. ku mmg x mampu nak puaskan. mungkin kerane ku org yg agak perfectionist. mungkin sbb tu ku salu x puas ati ngn post2ku. mekaseh. kerane mengingatn menasihat. :D

faeznaem said...

eyhh.. aku pun penah rase camtu.. tapi kan.. bile aku pikir2 lame2.. aku sedar.. biarla aku merapu pun.. ni blog aku.. ni cara aku menulis.. ni cara aku menyusun ayat.. cume perbaiki diri shje.. bace blog orang laen.. hihi..

zella said...

luahkan je ape yg ade dlm hati...

joegrimjow said...

cube post waktu malam
hehe
lepas post
terus tido
hoho
ok punye

jom join contest
heee
ada masa lagi ni

ztsuhaily abdmalib said...

faeznaem: owh betul2. ku harus berpikir spt tu juger. :D

zella: akan ku cube meluahkan seikhlas mungkin. hehe.

joe: mmg salu tulis blog mlm2 pun.:D sbb sok pg ku bgn pagi. ku berharap agar ade org komen2 postku. :D

*mekasehh for the comment!

-aTie- said...

ahakz...xpyh delete dah pasni..tulis je ape rase nk tulis..sbb itu menunjukkan perasaan kite ketika itu...

penulisan dari hati akan sampai ke hati

Khaizarien @ atie Blog

ztsuhaily abdmalib said...

atie: kt akan cube tuk xdelete dah. :D wpun xde org kumen. :D mekaseh for the kumen. ;D

eyna_chan said...

hehe..sme mcm ak mule2 wat blog ni
tp lme2 ak bio kan je la..
hoho

ztsuhaily abdmalib said...

eyna: huhu.kt serupe! :P