Followers

Thursday, April 22, 2010

tips tidak mengantuk - hasil experimentasi aku.

hari ni. ku jawab exam dengan cemerlang. oh sangat cemerlang! rase macam nak cium lecturer skarang jugak! kerane bagi aku dapat jwb dengan cemerlang nye. ahaks. bukan. aku tipu sbnrnye.

ari ni paper teknologi pembinaan kejuruteraan awam. heh? betul kah? aku pun lupe. sbb pangjang sgt. ( ok. aku ter nampak typo aku kat situ. aku nak abaikan je. ) siyes paper tuh ikut tips yang lecturer bagi. tp keboduhan aku amat lah bengap! kerane x ikut tips tuh! ayoooiii. ape lah nasib. time aku ikut. die kuar laen. time aku x ikut die nak kuar ikut tips. mmg suke menguji aku. :(


dulu aku suke sleep.





. . . n o w l o a d i n g . . .




now aku suke study! yeay! :P


kerane subjek tuh. aku gigeh study. gigeh lah sangat kan. sangat. hampir setiap hari aku stay up tuk study. haha. so skang nie aku nak bg tips tuk tidak mengantuk. buat kwn2 yang nak exam! :P

  1. sile lah jangan banyak makan especially malam. ini terbukti benar yer. sememangnye benar. x yah nak experiment. hari2 lepas makan nasi sampai kebontang. sure lah kowang ngntuk. tipu lah kalau kowang x ngantuk. kan? kan? n tido lepas makan. mmg sangat masyukk! sure lena habis! tp time2 exam nie. kt taruk tepi.kt kene makan bile lapar. benti sebelom kenyang.

sile lah makan sebanyak ini. konfem x ngantuk! :P
  1. pakai celak. orang kate pakai celak nampak mate galak. dan bagi nampak luas. ntah lah. aku pakai biase jer. mungkin sbb aku ni kurang sensitip bab2 deria nie. :) so dengan perasaan gumbirenye aku amalkan petue ni malam tadi. haha. walaupun orang kate gune celak mekah yang kasi x ngantuk, aku x kesah. sbb aku dalam keadaan darurat. mane ade celak mekah kat bilek aku nie. so berbekalkan celak elianto aku. aku pakai sepekat2nye. atas bawah tepi kiri kanan keliling habis ku tonyoh ngn celak tuh. tp ape kan dayer. aku tetap tido awal. so tips ni kite cancel masuk dustbin.

macam ni lah rupe anda ape bile menonyohkan celak ke mate anda. ;P
  1. nescafe adek beradek kopi. ok. yang ni. mmg sume org amalkan. x dpt dinafikan. tp kalau dah immune. xde maknenye ok. tido tetap tido. sbb fitrah manusia tido malam. bukan kelawar yang x tido malam. so kalau skali sekala boleh lah try. kalau selalu, x elok! rosak badan! habis ber kopi satu badan!

jom cube minum gune hidung. mane tahu berkesan! ;P
  1. sile jangan study atas katil. biarkan aje katil anda disitu. biarlah die empuk. biarlah die selese. tp sekali je anda mencecah kan punggung disitu. sure keselesaan yang ada pada katil akan menyebabkan sel2 otak anda. rase tenang lalu ngantuk. n terus tido! so bile mahu study. so jgn carik alasan nak lurus kan pinggang lah. nak renggangkan otot lah. hohoh. no.no.no. nak luruskan pinggang gune scaler ruler lah!

katil seperti meja study? maseh bukan alasan tuk anda study di atas nye. :P

ok tuh jer.yang sempat ku bereksperimen spjg satu minggu exam nie. so akan ku cntinue tips nie nanti. dari mase ke mase. ok?


notakakiku : jom qada tido jap! :)

Monday, April 19, 2010

rindu pade si die.

wow! ku sangat rindu nak belog.
(walaupun belog saya x lah best mane.)
tidak lah semantop hanis zalikha.
tidak lah sebest belog uncle.
tidak lah sekelakar meriauoll.
tapi ku sangat nak rindu beloging.
sangat nak buat post baru.

tp macam mane nak belogging
kalau skang tgh musim exam.
kalau skang tgh under constrcution
kalau backdground pun x siyap lagik.
aish. bile la nak ade mase nak pileh layout comel2 lagi cool.
alamatnye 5 may lah baru ku siap kan sume.
:(

ok lah tu jer lah nak belogging.
saje je gatal tangan nak belogging
walaupun tgh sibuk berstudying.
hahaha

k la

gud luck tuk kawan2 qs n um.
gud luck tuk yang amik exam!
gud luck! gud luck.
jom mandi!
:P

Friday, April 16, 2010

under construction


ok. layout tgh under construction.
lom pikir lagik nak taruk kaler ape.
corak ape. tema ape. sume x pikir.
ni sume gare2
otak pun tgh under construction!
serabut mabut!

jumpe on 4th may! :)

study jom!

Monday, April 12, 2010

nameku tiade makne!

bende nie buat aku terpikir beribu kali. walaupun bende ni ku baru tahu semalam. aish. dilema sungguh aku nieh. dilema yang melibatkan antara hidup mahu pun meninggal dunia. dilema yang ade kaitan dengan mereke yang hidup dan mereka yang ber tiada.

adusss. macam mane nieh. perlu ke aku beri tahu perkara ni ke pihak atasan? perlu ke? nnti macam mane plak ngn penerimaan die? mampu ke die terime? aduyai.

dilema mengenai name sendiri membuatkan aku terpikir sampai nak termuntah. yelah da 21 hidup dengan name nie. takkan nak tukar. aish. pastu name nie plak diberi oleh ayahku. hurm. bagaimanakah? perlu ke aku menukarkannye?tp bukan aku sowang je pakai name nie. ade je hamba Allah yang laen pakai name zetty. tp kalau aku da tahu maknenye, perlu ke aku tukar? aish. dilemaaaa!!!!!

berikut merupakan retentan peristiwa yang menyebabkan aku tersentap! :(

  1. semalam try search defined zetty kat mylook.com
  2. pastu kluar lah list web2 yang berknaan. pastu aku click kat bahagian urban dictionary:zetty (time aku mengharap giler name aku ade makne. yelah dah 20 tahun carik mksud name tp x jumpe :( )
  3. pastu appear lah web urban dictionary nieyh. hurm. pastu biler bace intipati web ni. hurm. luruh jantung n hempeduku! aduhai. xde makne laen ke? bagi lah makne yg sedap2.yang best2. ini x. bg makne nie. aduyai!
mule2. xde la sentap mane. tp bile lame sikit. time otak dah mule berfungsi ngn baik. baru aku terpikir. xpe ke kalau aku masih gune name ni? takpe ke kalau aku x tukar? macam mane kalau aku wajib tukar? kene tukar kee?? kene ke??? kene ke???

t.o.l.o.n.g.a.k.u.

notakakiku: bersyukurlah anda jika name anda ade makne.

p/s: perlu kan tok bomoh, dukun, ahli agama dalam menyelesaikan nameku ini! :(

pesanan khidmat masyarakat dariku


ok. tuka layout lagik. tuka tuk kali brape ntah aku pun x pasti. tapi kali ni. aku bukan gewdix2 nak tuka atas faktor2 nak nampak chanteq. kali ni aku tuka atas sebab member ku telah mengomen tentang layout aku yang sukar dibace.

mekaseh cikgu terhebat onizuka! kerane sudi memberi komen2 membina dalam beloging nieyh! :D

mekase sangat!

so now da tuka. aku amik background ni pun sbb kaler putih. so aku belasah je la. walaupun ade casper sane sini yang lebih menampakkan ketidak matangan aku! ini je la yang mampu aku pileh tuk mase terdekat! yelah time2 nak exam nieyh. mane ade mase nak belogging! macam skarang nieyh. sekarang ku harus fokus pada exam!

yuhuuu jom menjawab exam dgn cemerlang!

so pada mereke yang nak jawab exam final. GUD LUCK ok?
n pada examiner, sile la bagi markah lebih! markah kasihan! dan ape2 yang mampu menaikka gred ktorg! hehehe

ok la. mahu chow. hari ni ade nasi lemak kat dewan makan. bye! mahu bekpes sbelom ke kelas law. sy kureng suke akan law! :(

;)

Thursday, April 08, 2010

si typo itu aku!


ok. aku mmg typo. hari2 aku taip mesti ade yang ter-typo. kalau x typo skali. x sah! sbb itu lah trendmark aku! so no copy cat okayh!

mule2 x suke gak orang panggil typo. tp nak wat camne. nak tak nak kene terime juger lah. :(

tp semenjak due menjak . aku bangge menjadi typo! yep! aku bangga. haha. rase macam bodoh sombong plak. yelah dah la salah taip. pastu nak riak x tentu pasal. haha. ngeng sungguh!

okayh. aku bangge semenjak aku jumpe persatuan salah taip dekat fb! aku suke giler. macam orang yg jejak kaseh. dpt jumpe kaum kerabatnye yang lame terpisah! ahaks. agak hiperbola disitu! :P

so sape2 yang typo tegar spt aku. sile lah join grup ni keyh? :D

p/s: mekaseh sakinah kerane menyedari bakat terpendam aku nieyh. haha.;P

Friday, April 02, 2010

roti pun ade JANTAN!

kopi jantan. xde kaitan dgn roti jantan!

haha. aku x tahu lah. kowang penah dengar atau tidak pasal menu dan resepi baru nieyh. tp hari ni merupakan hari yang bersejarah buat ku. kerana pertama kali dengar berite tentang roti pun ade jantina! ahaks. selame aku idup di muke bumi ni. dan selame 3 tahun aku menuntut di faculty aku. ini kali pertama aku ternampak akan menu ini. ahaks

selame aku makan kat kafe itu pun aku x pernah nak terbace menu yang ade. tak sangke plak ade menu special. yang memang best lagi masyukkk. hahaha

cite bermule camni. time aku order roti canai kat stall kat fac nie. rumet ku dtg kat aku. n ckp die pun nak makan roti. tp x tahu nak makan roti ape. pastu tetibe je die nak makan roti jantan. haha. first time dengar aku da rase nak tergelak. tp bile abang tu explain mcm mane. aku gelak besar! haha seperti biase gelak terbahak2. haha. aku suke roti nie. tp aku belom sempat mencube. sbb dah order. roti tampal. :(. aku agak sedih.

ok skang aku nak desribe mcm mane roti jantan. bagi sape2 yg ade dimensi pemikiran yang mantop sehingga leh imagine sampai ke 4d. bagus lah. teruskan imaginasi anda. mungkin same ngn ape yg aku nak ckp.

roti ni mcm roti canai then taruk telur kat bhagian dalam roti. which is same la ngn roti telur. tp kelebihan roti jantan. adalah bilangan telur yang digunakan tuk letak dalam roti adalah 2.

so bole x imagine? kowang pikir x ape yang aku pikir? kowang bayangkan x ape yang aku bayang? kowang leh bygkan tang mane yang jantan-nye? hahah



itu je lah. sekian.

notakakiku: x leh explen lebih2. laen jadinye. haha

Moge Allah mencucuri roh ke atasnye. amin.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un.

itu je lah yang mampu ku ucapkan. tatkala mendengar perkhabaran tentang pelawak negare kite. Allahyarham Din Beramboi drpd rumet. hurm. yelah. agak x sangke. tp nak buat camne. sume da tertulis.

ku rase baru smlm je bukak belog orang. n tertulis tentang twitter din beramboi. bile ku bace. hurm rase mcm din da tahu ttg pemergiannye. tapi begitu lah. bile seseorang tu akan di panggil ilahi. sudah tentu tanda2nye sudah kelihatan. cume antara kt perasan atau pun tidak jer.

hurm. so kt sebagai hambe Allah yang masih hidup di muke bumi ini. marilah kt sedekah kan alfatihah ke atas jujungan Nabi Muhammad s.a.w., Allahyarham Din Beramboi, dan juger muslimin dan muslimat. semuge mereke di tempat di kalangan mereke yang beriman. mudah2an.

sekian

notakakiku: salam takziah dariku.

Thursday, April 01, 2010

oh aku x sanggup lakukannye!

ok. ku mmg x sanggup. kau bg lah ku sejuta hinggit. ku masih x mampu nak atasi ke-fobia-an aku terhadap ketinggian. ampunlah. aku mmg fobia giler pada ketinggian. atau lebih dikenali sebagai BATOPHOBIA.
aku lah loser a.k.a pengecut a.k.a aku mmg x sanggup lah!

bukan x nak cube tuk ku kikis perasaan fobia tuh. tp susahh sgt! kdg2 naik tangga bbrp tingkat pun leh rase cam terhuyung hayang. hahaha. ape lah aku nie. ngek ngok betul.

so aku mmg kagum pada mereke yang x fobia pade ketinggian nieyh. kagum sgt! rase cam nak jadikan mereke sbg idola aku jew. haha. hiperbola betul aku nie. :)

dan ape yang paling aku kagum yelah. mereke yang ade idea nak buat bangunan yang pelik2. sperti jmbtn cermin dekat tepi gaung.ok. aku masih bole jalan if. lantai die x cermin. n gaung die x dalam mane. tp kalau gaung die da macam sedalam lautan. ku tak sanggup. sangat x sanggup.

kalau setinggi ni. aku mmg x sanggup nak pijak kan kakiku!


memang tinggi nak mampos! benci2 jd gayat!

agaknye camne la perasaan mereke yang x gayat nie. mesti die seronok lalu atas jmbtn tuh. rase cam nak berjogging. or dieorg mesti rase cam nak lompat je atas jmbtn tuh. mpphh. hebatnyee!

kan aku da ckp. dieorg mesti buat perkare yg pelik atas jmbtn nieyh. hurm. cemburu aku!

aku kagummm. kalau aku lah beridiri atas jmbtn kace tuh. insya-Allah aku menjerit macam orang x berapa nak sehat! terkencing2. x pun PENGSAN!! habis menggeletar kepale lutut ku nieyh. konfem! arghh.. cukop2. sampai sini post aku. skang ni pun kepale lutut aku da rase cam nak menggeletar. sbb gi bayangkan berdiri atas tuh. haha bengong tul aku!

ni lah style aku menjerit bile aku ade atas jmbtn tuh nnti!
ala-ala artis suprano papua new guinea!

motip: dapat emel. kepale lutut bergoyang. aku mmg fobia ketinggian. aka gayat! adusshh