Followers

Monday, April 12, 2010

nameku tiade makne!

bende nie buat aku terpikir beribu kali. walaupun bende ni ku baru tahu semalam. aish. dilema sungguh aku nieh. dilema yang melibatkan antara hidup mahu pun meninggal dunia. dilema yang ade kaitan dengan mereke yang hidup dan mereka yang ber tiada.

adusss. macam mane nieh. perlu ke aku beri tahu perkara ni ke pihak atasan? perlu ke? nnti macam mane plak ngn penerimaan die? mampu ke die terime? aduyai.

dilema mengenai name sendiri membuatkan aku terpikir sampai nak termuntah. yelah da 21 hidup dengan name nie. takkan nak tukar. aish. pastu name nie plak diberi oleh ayahku. hurm. bagaimanakah? perlu ke aku menukarkannye?tp bukan aku sowang je pakai name nie. ade je hamba Allah yang laen pakai name zetty. tp kalau aku da tahu maknenye, perlu ke aku tukar? aish. dilemaaaa!!!!!

berikut merupakan retentan peristiwa yang menyebabkan aku tersentap! :(

  1. semalam try search defined zetty kat mylook.com
  2. pastu kluar lah list web2 yang berknaan. pastu aku click kat bahagian urban dictionary:zetty (time aku mengharap giler name aku ade makne. yelah dah 20 tahun carik mksud name tp x jumpe :( )
  3. pastu appear lah web urban dictionary nieyh. hurm. pastu biler bace intipati web ni. hurm. luruh jantung n hempeduku! aduhai. xde makne laen ke? bagi lah makne yg sedap2.yang best2. ini x. bg makne nie. aduyai!
mule2. xde la sentap mane. tp bile lame sikit. time otak dah mule berfungsi ngn baik. baru aku terpikir. xpe ke kalau aku masih gune name ni? takpe ke kalau aku x tukar? macam mane kalau aku wajib tukar? kene tukar kee?? kene ke??? kene ke???

t.o.l.o.n.g.a.k.u.

notakakiku: bersyukurlah anda jika name anda ade makne.

p/s: perlu kan tok bomoh, dukun, ahli agama dalam menyelesaikan nameku ini! :(

4 comments:

eyna_chan said...

name ceq pon xdak makna.. sob3 :(
tp jgn la tuka name
suke panggil zetzet :p

ztsuhaily abdmalib said...

:) okiess. mekasehh2. :P
kamu pun jgn tuka name.
suke panggil eynachann!
pastu ade 'watde'? :P

~ Ann ~ said...

nama aku pun tiada makna ilmiah kot.. almost tu adalah.. haha

ann = ant??? leh ke? haha

ztsuhaily abdmalib said...

ahaks. ade geng! ann =ant? hurm x mungkin lah kan. :)