Followers

Friday, April 02, 2010

roti pun ade JANTAN!

kopi jantan. xde kaitan dgn roti jantan!

haha. aku x tahu lah. kowang penah dengar atau tidak pasal menu dan resepi baru nieyh. tp hari ni merupakan hari yang bersejarah buat ku. kerana pertama kali dengar berite tentang roti pun ade jantina! ahaks. selame aku idup di muke bumi ni. dan selame 3 tahun aku menuntut di faculty aku. ini kali pertama aku ternampak akan menu ini. ahaks

selame aku makan kat kafe itu pun aku x pernah nak terbace menu yang ade. tak sangke plak ade menu special. yang memang best lagi masyukkk. hahaha

cite bermule camni. time aku order roti canai kat stall kat fac nie. rumet ku dtg kat aku. n ckp die pun nak makan roti. tp x tahu nak makan roti ape. pastu tetibe je die nak makan roti jantan. haha. first time dengar aku da rase nak tergelak. tp bile abang tu explain mcm mane. aku gelak besar! haha seperti biase gelak terbahak2. haha. aku suke roti nie. tp aku belom sempat mencube. sbb dah order. roti tampal. :(. aku agak sedih.

ok skang aku nak desribe mcm mane roti jantan. bagi sape2 yg ade dimensi pemikiran yang mantop sehingga leh imagine sampai ke 4d. bagus lah. teruskan imaginasi anda. mungkin same ngn ape yg aku nak ckp.

roti ni mcm roti canai then taruk telur kat bhagian dalam roti. which is same la ngn roti telur. tp kelebihan roti jantan. adalah bilangan telur yang digunakan tuk letak dalam roti adalah 2.

so bole x imagine? kowang pikir x ape yang aku pikir? kowang bayangkan x ape yang aku bayang? kowang leh bygkan tang mane yang jantan-nye? hahah



itu je lah. sekian.

notakakiku: x leh explen lebih2. laen jadinye. haha

13 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

wah..
lain bebenor la nama mknn skrg neyh...

hahaha

ztsuhaily abdmalib said...

hahah. thu xpe. so kalau nak rase kejantanannye. sile la cube. :D

Adam said...

Hahahaha... Itu mcm punye roti pon ada ka...

ztsuhaily abdmalib said...

hahaha. thu xpe. nnti ku nak try pulak lah! :)

MomTom said...

xtaw pown ada kat fac alam bina

ztsuhaily abdmalib said...

haha. momoko tomoko terjah belog ku. ahaks. roti ni mmg ade. kinah try smlm. haha die kate sedap! nnti sile lah cube!

fndrocka said...

amboi amboi amboi

ztsuhaily abdmalib said...

ahaks. gurau2 je. :)

sakinah husain said...

wah.aku bangga jadi orang yang mempolularkan roti jantan.wink wink wink! XD

boneka sepi said...

roti jantan mmg terbaek! nyam2 :P

ztsuhaily abdmalib said...

haha. yep2. jom kt reka psgn kpd roti jntan! :P

MomTom said...

nnti nak try la. sm depan

ztsuhaily abdmalib said...

haha. silekan. sgt dialukan. :)