Followers

Monday, May 31, 2010

yes! kali pertama buat kerja giler!

ok. maaf ya. lame tak hupdate belog nie. yelah. empunye belog tengah kedemaman. n by the way. tatkala ku menulis post ni ku maseh demam. oh! demam panas nyah lah kau dari diriku. :)

balik pada tajuk. kerja gile. hurm. bagi sesetengah orang bende ni bukan lah kerje giler. :) tapi bagi diriku, yang bernama zetty suhaily binti abdol malib. ini adelah kerja giler. :)
zetty suhaily x pernah nak pergi jumpe artis, mintak autograf, or amik gambar bersame. walaupun die fanatik kat artis tuh.

so kejadian kerja giler ini terjadi pada tanggal 26 mei 2010. bersamaan ngn hari khamis. bertempat di the curve. damansara. ni sume gare-gare sakinah yang minat artis nie. ahaks. ku pun minat jugak. :) so aku, kinah n anis pun terjah lah the curve tuh.

penat mencari las2 jumpe gak. tempat di mane ade nye artis2 or bintang2 akedemi fantasia 8. so mule2 jauh je berdiri. tgk dari jauh. huhu. yelah takot lah kalau masuk2 je kene halau. yelah. ktorg pun pakai terjah. takot gak la. tp lame2. ktorg masuk dalam. huhu. mule2 bajet tak nak beratur amik autograf. tp las2 beratur gak. berhimpit2 gak nak mintak autograf die. huhu. tp aku hanye amik gambar je. gambar shahir la paling banyak. :D

so berikut adelah hasil daripada kerja giler zetty suhaily binti abdol malib:

kesesakkan bertemu af8. :)

malu nak masuk. amik gmbr dr luar je. :D

kinah malu2 kucing nak masuk dalam. :P

oh shahir!

ketike bersesak nak amik gmbr n autograf.

shahir.shahir.shahir

shahir n iwan. tgh photoshoot.

ayuh pulang. :D


notakakiku: byk lagi gmbr artis af yang laen. tp yang ni je sempat uplod. enjoy. :P

Tuesday, May 25, 2010

ha... kan aku da cakap citer kurus mmg x pernah habis! :)

hi kowang. hurm. mmg aku dah agak dah topik kurus nie mmg x pernah nak selesai tuk org pre-obese mcm aku. :(

ok. hari ni. ade org komen post aku. ahaks. pjg komen die. tp bernas lagi bermotivasi. banyak point ade. ahaks. kirenye bagi tips2 tuk orang yang nak kurus or nak gain weight.

so kalau kowang nak terjah belog die. belog die. best. best sangat sebab banyak tips. aku baru je usha belog die. mmg best. byk sgt info. info bernas. sangat bernass. seswai tuk orang yg betul2 komited nak kurus kan badan! or nak gain weight! :)

sususejat nie macam weight consultant @ doktor @ pakar pemakanan sedunie. sbb die bg tahu sume yang tersurat juger tersirat mengenai diet, permakanan, exercise. n sume2 yang seangkatan dengannye. so bacelah. best. :)

ini belog die -->> sususejat

ini die gmbr sususejat. :) p/s: aku pinjam tanpe bg thu aka curik dr facebook die. :D

mekaseh buat sususejat yg sudi komen. kalau die tak komen mesti ku x jumpe belog best nie. :)

notakakiku: aku tgh giler bace post die. :D aku harap aku akan amalkan ape yang ku bace. :) peace

oh, ranking um ku. :(

ahaks. tersentap membace tajuk post ku kali ni. bukan kowang je sentap. aku pun tesentap. x pernah pernah buat post pasal politik. tibe2 je nak buat malam-malam buta :P

um ku. :D eh, nape ade anis? ok, die model um. :D

berikut soklan2 yang aku reke. n jwpn yang aku reke. :P

Q: apsal tibe2 nak buat topik ni?
A: huhu. sbb terbace artikel pasal ranking u di asia. so bace jelah. :D

um jatuh banyak sangat tangge ke?

ikut sumber yang leh dipercayai, um jatuh 2 anak tangge je. dari tangge 42 kepada tangge 39. so agak sedih lah. :(

penting ke ranking um?
untuk pelajar tak berwawasan macam aku, untuk pelajar yang takde perasaan kat um macam aku. untuk pelajar yang tak pernah nak berbakti tuk um macam aku. mmg xde lah penting mane. tapi bagi mereke yang telah bersusah payah mengorbankan masa dan tenage tuk um tercinte. mmg agak sedih lah. antare yang tengah bersedih. pengurusan um, mpmum, pensyarah, mahasiswa/i yang sayang um, makcik cleaner yang syg um sbb um dekat ngn umah mereke kat kerinchi. oh tidak ketinggalan pada pakcik keselamatan yang suke clamp kete sane sini. mesti mereke bersedih jugak. :(

ape sebenarnye ranking nie?
hurm. kalau tanye aku yang ade iq rendah. jwpnnye adelah... ranking nie penting. sbb dinilai secare keseluruhan maknenye. nila sume bende yang ade kat um. mungkin dari segi care pengurusan um, research2 yang dikeluarkan oleh lecturer n student um, dan mungkin juger facility yang ade kat um. tapi ni sume dari pandangan aku. tp aku rase mungkin banyak lagi bende yang dinilai. :D

nape u kite tak semantap u kat jpn n singapore?
ahaks. kowang jangan lah nak banding2 camni. susah wo0o. dieorang negare maju. kt negare membangun. laen wo0. x same. dieorang kaye. facility mantop. lecturer pun mantop. student2 mantop. kite maseh ade kekurangan sane sini. dan kekurangan nie maseh boleh diperbaiki dari mase ke mase yang laen. so same2 lah sokong universiti tempatan k? :D

tu jelah kot. :D

notakakiku: buat mereke yang nak pilih u tuk 1st degree kowang. jangan sedih if x dpt oversea. u kite pun mantop gak. tercungap2 gak nak abiskan degree. n mane2 yang dah duk oversea dpt u sane. jgn lupe pulang malaysia. keje sini. :D

chowz:)

Sunday, May 23, 2010

im living with people who dont know the meaning of responsible n corporation! fish!

ok. aku takde mood. bukan sebab ibu suruh aku kurus.
tp sbb aku semakin tension ngn assaignment.
bukan tgh cuti ke? no2. aku x cuti. kerna ade shot sem yang macam hell.
shot sem piss me off! fish!

aku bukan tak nak buat or ape. but aku tak faham nak buat ape. tajuk dah la susah nak mampus. pastu bg burden ni kat aku. please lah . aku need corporation. aku bangun awal like hell. aku angkat laptop like angkat anak gajah. aku stay back kat faculty mcm hell. and aku doing nothing kat sane. cuz what?cuz aku x faham wtf yg aku kene buat. the thing yang u only nak aku buat.
is sms lecturer n make a date. u know what? sms-ing lecturer is not that simple.
cuz u have to know the right time to sms. u have to consider lecturer's time table n everything.
pls jgn nak buat lecturer tuh ikut ur time table. lecturer busy gak lah weyh..

u kate nak bg aku work plan. but u dint give a shut about it. aku pun malas nak sms u. bukan ape. u nmpk hebat with ur brilliant idea tuh. but u know what??? ur damn idea is x bagus mane pun. sbb menyusahkan!

aku bukan nak pentingkan diri. but if those yang tak interested ngn assignment, time meting buat2 bodoh mcm x thu ape. then asik tanye nak balik bile. then when it comes weekend. leh je selambe katak tanye x de keje. hello, im not receptionist here. im emo people. dont mess with me lah! pls lah weyh. responsible n corporation lah. aku penat lah. time aku duk dpn kowang. kau cakap bhs kau. aku mlas lah nak campur. time aku blah tgk laptop. time tuh lah kau nak sibuk2 panggil aku. pastu asik nak redo our work plan. wth wit dat? kalau nak siapkan work plan kau tuh sampai bileh leh siap? just continue lah. fish.

the other thing yang aku paling nyampah. time aku sibuk2 saket pale nak pikir kene buat ape. dieorg sebuk nak relax2. hello please lah. aku x bagus mane. tp tolong2 lah. otak aku satu. kepale aku satu. tangan aku due. mane lah mampu buat sume.

please. lah. corporation okay?

notakakiku : sorry for being a bit emotional. but aku mmg dah lame tahan. n aku takot meletup dpn dieorg. so better aku tulis kat sini. sape makan cili die rase pedasnye.

cite kurus yang tak pernah habis

semenjak menjejakkan kaki kie rumah ini. topik kurus menjadi topik hangat. dan boleh lah dikatekan sehangat leina hangat. (ye ke name die leina hangat? aku pun x sure. :))
ni sume gare2. artikel kat surat khabar semalam. pasal yang perempuan yang berat die dulu 270kg n turun sampai 70 lebih. hurm. orang laen yg kuar paper. aku yang kene brainwash.

DIET - topik panas kak zizah di pagi hari. :(

ok. pepagi lagi dah kene bising.jgn makan berat2. banyak makan buah. aish. risau betul sume orang. empunye badan pun x serisau mereke. aishh.

so ibu dah warning awal2. seawal malam tadi. ibu cakap esok kene gi pasar. beli buah. ok.aku suke buah. tp buah yang aku suke tuh, x seswai tuk diet. macam durian dan cempedak. so ibu suruh makan apple. hurm sy bukan pencinte apple. mahupun buah2 oversea nie. sy hanye suke buah-buahan tempatan je. macam durian, rambutan, mata kucing,mangga. aish terliur plak aku. :D

apple seswai tuk diet - kak zizah aka ibu (pakar permakanan sedunie) :(

oleh kerana nak dijadikan cite. buah2 yang ade kat pasar tak best. dan aku pun x beli. tp ibu ajak ke giant esok. beli buah. hurm. maseh x leh lari dari makan apple. hurm. lagi satu ibu cakap jangan makan nasi. wo0o. macam mane nak hidup?? x makan nasi. nasi penting. n sedap kalau nasi tuh ade lauk ayam. perghh masyukk. ibu kate boleh idup lagi kalau x makan nasi. sebb ade artis buat. hurm. semangat tul ibu. :) mmg betul2 nak suruh aku kurus. hurm

ibu pun dah warning suruh jogging. die kate ajak lah kinah ke anis ke. kene bagitau kat mereke yang aku kene diet. so kene diet same2. baru meriah gitu. haha. xde lah baru lah semangat nak kurus. ahaks. :D aku bg thu ibu ktorg mmg jogging. tp lepas jogging ktorg kuar makan. so sebenarnye ktorg x brape nak jogging pun. sbb kuantiti makanan lebih banyak dari kuantiti tenage kuar tuk jogging. :(

ok. aku kene kurus. haha. kene kurus. haha. ish. gelak2 plak. kene siyes.

ye sy perlu tuk kurus. lets kurus :D

notakakiku: maaflah asik cite kurus. tp ibu kate kt mmg kene bgthu org kalau kt nak kurus. jadi pemangkin n saling ingt mengingati. so aku tulis lah kat belog. :D maaf okays? :D

sepetang bersame maggi

salam. malam ni before ku nak lelapkan mateku ini. ku rase ku patut post suatu kat belog aku nie. yelah kasi segar sikit belog ku yang dah basi nie. :D

sejujornye hari ini aku kene brainwash ngn abang n ibu ku. aish. mmg pedih tul kene brainwash. lagi2 topik sensitip. yang mampu membuatkan diriku sedih. :(

ok. aku kene kurus. ibu kate dah gemok sangat. anchik pun cakap. sume orang cakap. aish. malas tul aku nak kurus. malas nak kontrol makan, malas nak bersenam. sume malas. ape yang rajen? facebook jugak yang aku rajen. :D bukan ape, skarang kan musim hujan. so bile je ade mood nak jog, hujan telah membantutkan program aku yang murni tuh. so petang2 time hujan aku berselubung. dan ini membuatkan nafsu makan meningkat lalu keinginan untuk makan bertambah. dan seterusnye aku mencapai ape2 yang ade dalam kotak stok untuk dikunyah. well, bagiku, makan pun satu exercise pe? exercise pipi. :P

haha. mmg best ptg2 kene brainwash ngn mereke. siap bagi tahu lagi ape yang boleh makan n ape yang tak boleh di makan. :) oh yea. ibu n anchik pun adegak debate tadi pasal maggi. :D sbb anchik kate maggi kire ok lah nak makan. sbb die x menggemukkan. tp ibu x setuju sebab maggi x bagus tuk badan n otak. so aku pun konpius nak ikut mane. :(

maggi - punce perdebatan anchik vs ibu. :P

so malam tadi. ktorg decide nak makan maggi memandangkan aku n anchik malas nak masak. :D so tengah2 aku masak dan anchik tengah pototng cili hidup, die ade bagi tips2 n info2 tentang cili. (well, aku rase anchik salah amik kos. die patut amik culinary n bukan multimedia. ;P)

sembang2 dapur bersame anchik

die kate. cili kat malaysia x cukop pedas. sbb ade lagi cili lagi pedas. tp die ade kat mexico jew. fyi, ku tak tahu name cili tuh. sbb anchik tak bg tahu. :D

die ckp lagi, manusia mampu utk mati hanye kerane memakan cili yang pedas. sbb kepedasan itu mampu membuatkan manusia tidak mampu untuk bernafas. :(

anchik berkate lagi, care nak hilangkan pedas adelah minum segelas susu segar. dan bukan air sejuk or air panas. kerane air-air tuh x mampu nak hilangkan kepedasan yang ade.

dan akhir skali. kalau nak tahu info pasal cili. tgk mythbuster. :D

p/s: anchik mmg terbayek! :P

Friday, May 14, 2010

kami kembar. :)

salam sume. :) dah lame ku x hupdate belog ku yang cam hampagas nie. maaf lah. sibuk skang. sibuk menghabiskan mase dengan aktiviti carik bf korea yang ensem melalui cite2 korea. :)

i love lee minho. (iklan jap)


<3<3<3

ok. now masuk isi. jangan nak lari topik. so skang post ku pasal kembar. aku dilahirkan sorang diri. dan tanpe kembar. dan takde pun dalam salasilah family ku. yang ade kembar. so, kebarangkalian tuk kembar. kosang atau sifar. :(

so, bebaru ni aku belek lah album gmbr aku. n terjumpe akan beberape minah yang seakan2 kembar aku. :). dan ini diperakui oleh beberape lagi manusia yang berada disekelilingku. so berikut list kembar aku.

1. wedad
die kazen aku. dari kecik sampai besar. sume org ingt aku kembar die. dulu mase kecik lagi nampak lah persamaannye. lagi2 kalau time jalan kluar n time raye. sbb kami pakai baju yang same kaler dan same fesyen. tp skang nih. agak berbeda sedikit. kerane faktor saiz badan yang berbeda. so dah jelas2 x nampak kembar. :(



2. sakinah husain
ini lagi best. sebab orang yang memperakuinye adalah mama sakinah sendiri. huhu. mantop lah. kami ade persamaan dari segi fizikal. dan sudah beberapa kali orang tersalah antare aku dan kinah. ahaks. mmg kembar betul. :P tp die pakai spek. so, ke-kembar-an kami agak kurang. :)

kinah. :)


3. adik mane ntah
maaf. bukan nak jadi biadap kerane tulis adik mane ntah. tapi siyes aku x tahu name die. ni pun sebab kawan aku yang jumpe. die jumpe kat kedai makan mapley ss14. die kate die jumpe budak ni kat situ dan terus amik gmbr. sbb nak bagi aku tgk. huhu. tp persamaan kami mmg agak same. cume die takde tahi lalat macam aku. n btw, die lagi comel dari aku. :) aku suke die. die kiut! :)

adek kiut.

tuh je lah. kot. list kembar ku. haha. kowang ade mate kowang tgk. kowang ade otak kowang pikir.betul ke tidak aku n kembar2ku. ade iras ke tidak.
so same2 kite renungkan. peace. :)

chowz :)

Wednesday, May 05, 2010

jutaan terima kasihku buat MR EXAM!

heyloo. peeps! :)
arini ku bangun awal. wpun exam da abis! n now, ku officially merdeka! :) ahaks.

so pepagi yang indah lagi permai macam ni. ku rase nak berbelogging. tanda terime kaseh ku terhadap mr EXAM.

oh! mr. exam yg sgt kacak lagi budiman. ku mmg jatuh hati padanya. setelah beberapa minggu ku berkapel ngan mr. exam, ku dapati. mr. exam telah mengajarku beberapa perkara!

ok. now aku nak list kannye.

1. mr exam ajar aku supaya tidor awal. bangun awal
oh. sungguh mulia mr exam. macam tau2 je aku ni pencinta tidur. :) so die bagi aku tidor awal. sbb study same larut malam bukannye masuk pun. so tido awal adelah penyelesaian yang terbahek! :) so pepagi bangun terus study dalam keadaan yang segar bugar. mmg masyuk. :)

2. mr exam ajar aku makan 24 jam.
part ni paling best. makan pun salah satu hobi aku. so bile di ajar makan 24 jam. itu mmg bagus. bagus untuk perut. perut ku dpt kasih syg yang lebih!. haha. study x berape. tp atas meje penuh ngn plastic roti, keropok, bertin2 air. air justea. nescafe. milo. soya. sume ade. oh x lupe juger pade mr. chewing gum. :) tu sume peneman ku tatkala aku berdating ngn mr. buku. :)

3. mr exam ajar aku erti tak payah menabung.
bile banyak makan. banyak lah perbelanjaan yang kene ku kuarkan. hari2. singgah kedai batcha. hari2 singgah kedai runcet. sekali beli 10 hinggit. pastu. time perut lapa. singgah kedai mamak. kedai makan. pastu konpem la 10 hinggit gak habes. mmg bess la. kuar duet time tuh. macam air je rasenye. mmg aku suke shopping food! suke sangat! :)

4. mr exam ajar x kemas bilek.
kemas bilek? no way. haha. mr exam kate kalau kemas bilek time exam, membuang mase je. so baik mase tuk kemas bilek kt gunekan tuk study. so. aku pun ikut lah nasihat mr exam. dan akhirnye. baru ku perasan. bilek aku ngn tongkang pecah x jauh beza. lebih kurang aje! :)

5. mr exam ajar aku rapatkan silaturrahim dengan ibu.
time2 exam cam ni lah. kt selalu amik berkat kat ibu, atau family. :) so bile kt nak exam. sebelom exam mesti carik henpon. tepon ibu. mintak berkat. halal makan minum. mintak maaf kan dosa kat ibu. betanye kabar kat ibu. dan x lupe mintak ibu doakan agar dapat jawab exam! mudah2an ade keberkatan disitu. :)


tu je lah yang mampu ku list kan buat kowang. :)

notakakiku: so mane yang baik. amik jadi tauladan. mane yang x baik. amik jadi sempadan. :)
n selamat merdeka buat yang da habis exam! :)