Followers

Wednesday, May 05, 2010

jutaan terima kasihku buat MR EXAM!

heyloo. peeps! :)
arini ku bangun awal. wpun exam da abis! n now, ku officially merdeka! :) ahaks.

so pepagi yang indah lagi permai macam ni. ku rase nak berbelogging. tanda terime kaseh ku terhadap mr EXAM.

oh! mr. exam yg sgt kacak lagi budiman. ku mmg jatuh hati padanya. setelah beberapa minggu ku berkapel ngan mr. exam, ku dapati. mr. exam telah mengajarku beberapa perkara!

ok. now aku nak list kannye.

1. mr exam ajar aku supaya tidor awal. bangun awal
oh. sungguh mulia mr exam. macam tau2 je aku ni pencinta tidur. :) so die bagi aku tidor awal. sbb study same larut malam bukannye masuk pun. so tido awal adelah penyelesaian yang terbahek! :) so pepagi bangun terus study dalam keadaan yang segar bugar. mmg masyuk. :)

2. mr exam ajar aku makan 24 jam.
part ni paling best. makan pun salah satu hobi aku. so bile di ajar makan 24 jam. itu mmg bagus. bagus untuk perut. perut ku dpt kasih syg yang lebih!. haha. study x berape. tp atas meje penuh ngn plastic roti, keropok, bertin2 air. air justea. nescafe. milo. soya. sume ade. oh x lupe juger pade mr. chewing gum. :) tu sume peneman ku tatkala aku berdating ngn mr. buku. :)

3. mr exam ajar aku erti tak payah menabung.
bile banyak makan. banyak lah perbelanjaan yang kene ku kuarkan. hari2. singgah kedai batcha. hari2 singgah kedai runcet. sekali beli 10 hinggit. pastu. time perut lapa. singgah kedai mamak. kedai makan. pastu konpem la 10 hinggit gak habes. mmg bess la. kuar duet time tuh. macam air je rasenye. mmg aku suke shopping food! suke sangat! :)

4. mr exam ajar x kemas bilek.
kemas bilek? no way. haha. mr exam kate kalau kemas bilek time exam, membuang mase je. so baik mase tuk kemas bilek kt gunekan tuk study. so. aku pun ikut lah nasihat mr exam. dan akhirnye. baru ku perasan. bilek aku ngn tongkang pecah x jauh beza. lebih kurang aje! :)

5. mr exam ajar aku rapatkan silaturrahim dengan ibu.
time2 exam cam ni lah. kt selalu amik berkat kat ibu, atau family. :) so bile kt nak exam. sebelom exam mesti carik henpon. tepon ibu. mintak berkat. halal makan minum. mintak maaf kan dosa kat ibu. betanye kabar kat ibu. dan x lupe mintak ibu doakan agar dapat jawab exam! mudah2an ade keberkatan disitu. :)


tu je lah yang mampu ku list kan buat kowang. :)

notakakiku: so mane yang baik. amik jadi tauladan. mane yang x baik. amik jadi sempadan. :)
n selamat merdeka buat yang da habis exam! :)

No comments: