Followers

Sunday, June 06, 2010

oh ibu. maafkan ety!

sejujurnye. ku bukan anak yang baek terhadap orang tue-nye. hurm. itu lah diriku. mungkin kerane diriku yang anak bongsu lagi perempuan tunggal. i bukan nak buat pengakuan berani macam artis2 or sape2 yang buat pengakuan dah pernah buat botox or cucuk sane sini. ku hanye nak mengaku n cerite serbe sedikit tentang diriku yang tak patut same sekali dicontuhi. :(

hurm. meenjadi anak bongsu bukan lah seindah mane. atau pun tidaklah seindah yang digambar oleh mereke2. anak bongsu pun ade gak tak best. bukan sume yang anak bongsu mintak dapat. atau bukan sume yang anak bongsu hajati dipenuhi oleh ibubapa. sume nie dah x betul dah pasal anak bongsu. anak bongsu same je ngan anak yang laen. tak berat sebelah. :)

duet? selalu jadi topik hidup. hari2 cakap pasal duet. di surat khabar, tv, belog, mane2 pasal duet. bohsan betul! tapi nak wat camne. duet dah mmg sebahagian dari hidup. benar, duet bukan sume. tapi sume ade lah duet. so duet.duet.duet. mmg penting!

dan disebabkan perkataan duet ini lah ku berase teramat berdosa pada dia yang bernama ibu. ibu sedaya upaya memenuhi apa yang dihajati oleh kami adik beradik. so, selalu lah ade perbalahan bile ade yg dpt lebih n ade plak yang dapat kurang. tapi sebenarnye ibu beri same rate je. tapi sbb perasaan cemburu. ade lah yang mule merajuk. mcm empunye belog ni.:(

so kerane itu jugaklah. ku terlupe nak salam ibu pada malam terakhir kami jumpe, sebelum ku pulang hostel. so, esok punye esok pagi, ibu message. buat kali pertamenye ibu message panjang. dan ibu nyatakan tentang rase sedih ibu bile ku tak salam ibu malam tuh.

hurm berdosa rasenye diriku ini. yelah buat ibu sedih. rase dosa besar yang amat. ku mula x sedap hati. ku msg semula mohon kemaafan. ku takut jika ku tak sempat mohon maaf. ku tak mahu tergolong dari kalangan mereke yang tidah dapat mencium bau syurga. :(

ibu, maafkan ety. walaupun ibu x bace belog ini. ety nak mohon maaf juger. walaupun ety malu nak tepon ibu mintak maaf. maaf kan ety ibu. ety janji x buat lagi. :( maafkan ety ibu! :(

seribu satu kemaafan dipohon dari ibu. T.T

notakakiku: yang baik dijadikan tauladan. yang x baik jadikan sempadan!

2 comments:

Syahidah Roslam said...

Ibu ety dh maafkan tu..InsyaAllah:)
Jangan sedih2 kay..be heppy ety:P

ztsuhaily abdmalib said...

mudah-mudahan begitu lah. :)
mekaseh syahid! :)