Followers

Saturday, August 14, 2010

list mengidam di bulan puase!

selamat berpuase sume! :)
selamar berbuka juger!
selamat bertarawikh juger!
:)

akhirnye bulan ramadhan datang kembali! yeay! tak sabar nak raye. tak sabar nak anyam ketupat, bakar lemang, kupas kelapa! hehe. :) but before raye kene puase sebulan dulu ( sebulan ke? ;P)

time2 petang mcm ni. mmg sume orang akan rase nikmat berpuase. yelah, time ni perut akan berbunyi, menyanyikan pelbagai lagu. menandakan jus gaster dlm perut dirembeskan! dan menandakan perut kosong! huhu :P

time2 perut kosong ni la mmg seswai sgt kt buat list mengidam di bulan puase!

1. lempeng!
ohmgee. lempeng makanan feberet ku dan keturunan ku. haha. lempeng mmg masyuk di makan. time buka mahupun sahur. :P sekeping sudah memadai buat perut kenyang lagi kebontang. hehe. lempeng panas n tambah planta skit. pastu masak garing sikit! ohmgee. mmg sedap!



2. kuih tepung pelita!
oh, kueh ini sgt sedap! sedap sehingga tak mahu share ngn orang lain. (mak aihh kedekut betul! ) tp kuih ni mmg sedap. sedap sgt! sedap tak terkire. and lagi sedap kalau takde tangan gatal nak curik kuih ni. :P


3.kek batik
da lame tak makan kek ni. dulu salu gak makan. sbb kak aina rajin buat. now kak aina tgh sarat. so susah sikit nak buat. ahaks. tp kek ni sedap giler. kalau manis n pahit2 koko skit. masyuk habiss!



4. air tebu.
air tebu mmg sedap di minum ketika betul2 nak buka. mmg hilang segala kehausan bile air tebu masuk dlm mulut. owh mmg sedap! ish, ni bukan takde kat bazar, tapi mmg tak dapat nak gi bazaar. sibuk je. lagi pun bazaar ramai lah. malas betul nak pergi. kalau ade orang beli kan pasti lebih masyuk! hehe. :)



5. popiah
ini mmg kuih wajib ade time buka kat rumah ! popiah basah especially. satu family mmg suke giler popiah! especially along. n mmg die je tukang beli kueh nie. huhu. rindu nye kueh nie. T.T bile la nak buka kat rumah! :( (homesick jap. :( )



6. ayam golek!
ayam golek paling sedap kat melaka. omg mmg sedap. kat tanjung puteri. owh mmg best. ayam die mmg cepat je habis. kalau nak order bukan lame menunggu. berejam2. siap amik nombor. tapi bile makan. laju je habis. kejap je dah licin pinggan. :P



7. satar.
tak tau la mcm mane nak eja. kalau salah bagi tahu. tapi ini mmg dah lame mengidam. siyes. last makan mase dtg kelantan time angah tunang. which is da 3 tahun. lame kan? tapi siyes. kalau sampai sane. ini mmg makanan wajib kene makan. sbb sedap sgt! boleh mengadap satar tanpe nasi. hehe. sukeee nyee! n sape2 tahu kat area kl ade jual satar. bg tahu la. mane tahu leh try. hehe. :)



notakakiku: ok. cukup. sampai.sini. dah tak larat nak citer. air liur dah meleleh da ni. huhu. k la gtg! nak buka ngn skshas 9601~ :)

3 comments:

nur anis said...

jom pegi bazar...beli semua dekat list..tp lempeng xde kot jual kat bazar..^_^

ztsuhaily abdmalib said...

hahaha. jom la gi skrng. waktu hujan mmg time yang seswai gi bazar. mesti takde orang. mesti jual murah. :P
jom2.

nur anis said...

bahaya g bazar hujan2..x mau aku kang ribut dkt bazar..scary...