Followers

Tuesday, August 17, 2010

mencarik tajuk thesis ibarat mencari calon suami!

ok. aku mmg tgh pening! pening! pening gilerz!

pening nak carik topik tuk thesis! thesis merupakan latihan ilmiah bagi pelajar tahun akhir. so, kene ade topik. n diskus topik tuh sampai jumpe solution or sampai kau punye objektif tercapai. tapi skarang ni. jgn kate objektif. topik thesis pun aku takde! aduyai! pening!
thesis in 3min?? gilo apo?
setahun pun lom tentu siap!

aku dah almost give up nak carik tajuk thesis! sbb susahnye ibarat mencarik calon suami. kene tahu ape yang kite minat, ape yang kite nak, ape yang kite suke. baru senang hati nak buat thesis. mcm tuh jugak la carik calon suami. kt kene tahu laki camne kt minat, kt suke. then baru lah boleh kahwin! weeehoooo!

carik punye carik. rase mcm da ade topik yang kite minat. tapi kene research dulu, takot2 susah nak dpt info. takot susah orang berkenaan nak bagi kerja same ngn kite. mcm tuh jugak la ngn kahwin. bile kt dah minat sowang laki, kt kene tahu back ground die dulu. keje ape. single ke duda? belajar sampai mane? yelah, sume ni penting. supaye lepas kahwin xde la masalah2 pelik spt tetibe je orang ngaku suami kite tuh suami die. tak ke naye. tak pun orang tepon nak tarik keta. sbb tak bayar keta! aduyai! naye. naye

mcm mane lah nak carik calon suami? anyone leh tolong?

bile dah jumpe topik yang hampir-hampir konfem. tetibe je hati rase cam tak berape nak sedap! yelah takot jugak kalau. tetibe tgh2 buat thesis. aku rase give up tak nak buat. buat separuh jalan aje. aduss. ini mmg kene extent lagi setahun. mmg best la buat thesis semula! masyukk habis. mcm tuh jugak la ngn kahwin. buatnye time2 da nak nikah. tibe2 je rase tak mo kahwin. sbb takot tak leh nak jage orang lain. sbb tak reti masak. sbb tak reti jahit n ape2 lagi la masalah. hurm.. mmg pening. thesis mmg tak senang spt yang disangke! aduss!

so, skarang aku pakai hantar je topik ape yang aku jumpe. aku harap lepas ni lecturer leh bg idea skit. hurm. susahnye thesis! T.T

notakakiku: kalau thesis pun dah terkial-kial nak buat. mcm mane nak kahwin?

2 comments:

r-mean said...

pergh tajuk..smoga berjaya siap thesisnya..

ztsuhaily abdmalib said...

ahaks. ok2. mekaseh atas sokongan anda! :)