Followers

Monday, August 16, 2010

spesis kejam ialah spesis yang buang anak!


hurm.di waktu petang yang sejuk. dan diikuti hujan lebat. mmg waktu yang best tuk bace paper. wpun agak kelewatan. tapi takpe. berita ttp berita. :)

so hari ni terpanggil tuk tulis post tentang orang yang takde otak yang sesuke hati nak buang anak ibarat buang politerin lepas makan nasi goreng. bersepah sane sini. berbungkus sane sini. ape lah nak jadi ngan orang2 yang spesis spastik macam nie. takde rase sedih dan pilu ke buang anak darah daging sendiri di merata- rata tempat. tak rase berdosa ke mereka ini? hurm.




berita harian :

Pasangan kekasih mengaku bersalah buang bayi perempuan di Melaka (16 ogos 2010)


rase sedih sgt tgk baby tuh kene buang. tapi berita buang baby nie da jadi satu fenomena. n orang pun dah makin lali dengar berita ni. tapi nak wat macam mane. spesis orang yang suke ibaratkan anak kandungan sendiri ibarat sampah masih bersepah kat luar sane tuh. hurm. kasihan baby itu. ape lah dosa yang mereke lakukan sehingga diperlakukan sebegini oleh ayah dan ibu mereke sendiri. sedih rasenye.

orang lain yang dah kahwin 5-10 tahun susah nak dapat baby, mereke, spesis2 tak guna nie senang2 dapat baby, senang2 buang baby. hurm. tak bersyukur mereke ini. tak hargai akan rezeki yang dikurniakan ilahi. jika anak itu hasil kesilapan mereke, jangan la hukum baby itu sebegitu rupa. jangan la ditambah kesilapan yang telah dibuat. buang anak itu satu kesilapan! kesilapan besar. anak itu membawa rezeki bukan bawa malang. pasti ape yang berlaku ade sebabnya. pasti ade hikmahnye.

spesis pembuang anak, dan sape2. tolong la. jgn buat perkara seperti ini. sedih. pilu. tak larat nak bersedih dgn berita-berita seperti ini. aku malas nak ungkit berita-berita yang ade. korang leh google. tgk la bertapa kejam nye spesis yang takde peri kemanusiaan ini. smoga Allah merahmati baby yang dibuang oleh spesis kejam ni!

(lagu ni mmg menusuk kalbu!)

notakakiku: saya prihatin. anda bagaimana? maaf tak letak gmbr yg byk. tak sanggup nak google. sedih pilu hati. T.T

2 comments:

UglyPooh said...

sy sgt sedeh jugk.
kita punya la nk cpt ada ank tp xleh lg sbb xkawen lg.
diorang senang2 je buang. baik letak luar pintu kita

ztsuhaily abdmalib said...

tu la. kt pun nak anak cepat! :(
dieorang mmg tak berperikemanusiaan sungguh!