Followers

Sunday, September 05, 2010

oh, ladies coach! masih ada yang tak phm akan warna pink mu!

ok. hari ini sgt penat. ke jalan TAR pada akhir ramadhan adalah satu keputusan kurang bijak! sebab pasti anda akan menyesal. sbb sana sini penuh ngn manusia! sana sini sesak ngn manusia. bilangan manusia yang ada adalah lebih ramai drpd barang yang dijual. mmg ramai betul!

so, mase nak ke sane, dan nak pulang. ktm menjadi pilihan hati kami. cuz, itu la satu2nye tren yang sampai ke rumah ku. memandangkan kami LADIES, kami pun naik la LADIES COACH. which is gerabak tengah daripada sume gerabak yang ada.


kaler PINK tuk LADIES COACH ok? laki sile ke gerabak sebelah.

ladies coach ni bukan la baru sgt. tp tahun ni la jugak. tp rase nye ade gak makhluk2 yang masih tak faham bahasa ape itu LADIES COACH? kasihan mereke. simpati saya. :(

dah ade 4 bahasa pun masih tak phm?
takkan nak translate dlm sume bahasa kot?

so, mase nek ktm tuh, ade akak yang bagus giler dalam mempertahankan hak-hak wanita. akak tu terus sound aje.

akak: weyh, tak nampak ke? gerabak ni kan kaler pink, dah tentu tuk perempuan. yang tak berkenaan tuh belah lah. masuk la gerabak lain. itu pun nak kene bagi tahu ke. berbuih la tiap kali naik, tiap kali stesen nak jerit2 mcm nie. takde otak ke?

*bagus betul akak tuh. patut dicontuhi oleh kaum hawa yang lain. :)

antara kes manusia yang tak phm bahasa. kasihan. :(

so, sape-sape yang berkenaan, yang tak tahu jantina die perempuan ke laki atau pun yang masih konfius tentang jantina die sile jumpe doktor untuk pengesahan. so kalau doktor kata anda perempuan. dengan segala hormatnye masuk la LADIES COACH itu. tapi kalau ade full lelaki, half lelaki half wanita, suku wanita 3 per4 lelaki, silekan lah masuk coach selain daripada LADIES COACH!

notakakiku: pastikan jantina anda terlebih dahulu sebelum anda terjah masuk gerabak KTM. sekian. :)

2 comments:

MomTom said...

eleh. x heran pown.
patutnya kena ada coach lelaki jugak la. diskriminasi gender betol.

ztsuhaily abdmalib said...

ahaks. macam tu ka? if ade koc laki, koc perempuan? yang family n anak2 nak letak mane?

so, koc yang selain drpd ladies koc is utk koc lelaki, wanita yg ade psgn, n family. yg ladies koc tuh utk single ladies je. spy takde kes2 kureng asam berlaku dlm tren.

kalau tak nak diskriminasi gender. buat la toilet awam campur laki perempuan. x gitu?