Followers

Friday, October 08, 2010

apabila tonton titanic selepas belajar project management!

aku kuno. itu lah yang dapat aku gambarkan pada diri sendiri. kerana tak pernah tonton titanic setelah 21 tahun. adush. boleh plak tak tonton one of the greatest love story. adushh.


tapi bile tonton movie ni selepas belajar project management, aku tgk movie dari perspektif yang berbeza. bukan sekadar menonton love story yang hebat!

kalau aku tonton titanic sebelum belajar project management, mungkin aku akan lihat yang orang yang buat kapal tuh terlalu bermegah dengan kapal. sampai suruh captain kapal speed supaya sampai america awal. itu sume kerana nak masuk paper. nak publisiti. nak famous. stupid betul.


since aku tonton titanic after belajar project management. aku rase orang yang patut salahkan ialah orang yang buat kapal a.k.a. project manager. sebab launch titanic walaupun ciri-ciri keselamatan titanic tuh tak cukup selamat. tak mampu provide boat keselamatan yang cukup untuk tampung semua penumpang. so, bile titanic tuh karam, project manager a.k.a orang yang buat kapal tuh gagal menyempurnakan project yang dia handle.

but, the lecturer ckp, one of the reasons why titanic karam ialah... the project manager launch the titanic without testing. so, testing tuk titanic adelah time die da belayar ke america.

 but wat ever it is. titanic is history. :)

notakakiku: mekaseh to DR. ZULKIFLEE (berbaju hitam) kerana buat saya nak tengok titanic setelah 21 tahun saya hidup! :)



6 comments:

nur anis said...

haha..bagus..ingat apa yang dr zul ajar..tapi jangan letak dalam exam..bagi contoh baru..haha

paan said...

belum pernah lagi tonton full titanic..mesti tgk skit2 jer...

Entri terbaru -> 10 tips menulis entri menarik

ztsuhaily abdmalib said...

anis: hahaha. sebab tak leh taruk dalam exam. aku letak kat dalam belog. hahaha. :)

paan: sile la tgk. best woo. nanges2 lagik. ahaks. :)

MomTom said...

nanges ke? waah! feeling sangat la uols ni

ZACK ENTRY said...

wow, tengok titanic..mesti layan habis cerita tuh..=)



latest entry ringan sedikit beban di bahu

ztsuhaily abdmalib said...

mom tom: hahaha. first time tgk mesti la feeling lebih. haha

zack entry: sudah tentu. dah kate first time! ahaks. :)