Followers

Sunday, October 10, 2010

kenape banyak sangat restaurant yang famous tak halal?

aiseyhmen.. itu jelah mampu ku katekan bile terbace post yang di share kat facebook tentang restaurant makanan halal and tak halal. dah lah ade diantaranye mmg feberet ku. yang sudah makan berkali-kali secare yakin akan HALAL nye. :(

ha lam alif lam = halal

now, bile bace post tuh, ktorg ade gak usha-usha sikit kat restaurant tersebut, ade tande halal mahu pun tidak. and seperti yang tertulis kat post tuh. restaurant tuh mmg tak de tande halal. owhh itu sungguh sedihh! :(

rase mcm ape je. name je nagara islam. tapi makanannye masih ade keraguan tentang HALAL-nye. :( kalau mcm tuh susah lah. nak makan ape jew. nak kate makan kat rumah aje. susah jugak. ayam-ayam kat pasar tuh pun belum tentu halal. ade je la berita tempat sembelih ayam dekat ngn kandang vavi la. ape la. aiseyhmen. susah.susah. mcm mane nak carik kedai halal?

rasenye, duduk kat malaysia ni dah sama dengan duk negare omputih. yang susah nak carik makanan halal. yang hanye terliur je bile tgk restaurant sedap2. :( tapi, kenape ade jugak pekerja-pekerja melayu + islam kerja di restaurant tersebut? mereke tak tahu ke tempat mereke kerja itu halal atau pun tidak? hurm.. kasihan mereke. :(

berikut ade lah a few name restaurant yang dikatekan tidak halal.
1)sushi king - ini salah satu ex-faberet restaurant aku. :(
2)the chicken rice shop
3)San Francisco steakhouse
4)burger king
5)food court suria KLCC

nie. post tentang restaurant yang tak halal.... --->> sebarkan

notakakiku:  restaurant kfc, mcd, n secret recipe bakal menjadi pilihan kt sume. :) konfem halal!

2 comments:

nur anis said...

meh dtg restaurant aku..kompem 100% halal..

ztsuhaily abdmalib said...

hahaha. bole2. mane restaurant kau itu?? restaurant city ka?