Followers

Saturday, November 27, 2010

tak nak update. tp ter update jugak! :(

untuk pelajar-pelajar um. dan pelajar2 spm.
walaupun kebarangkalian anda online ketika exam adelah sedikit! 


jike time exam. tibe2 otak anda ter...mental block.
amalkan la doa ini. :)
aku baru jumpe doa ni.
belom praktis lagik
so mari la jadikan ia satu amalan.


DOA KETIKA KEGELAPAN FIKIRAN (mental block)


Dibaca sewaktu menduduki peperiksaan

Ya Haadi, ihdinii.

“Wahai Tuhan Yang Memberi Petunjuk, tunjuki aku”
Imam Ahmad bin Ali Albunni mengatakan, Nama Allah ini adalah lafaz zikir malaikat Israfil. Apabila kita berada dalam kegelapan fikiran, kita baca doa tersebut, insya-Allah seketika itu juga kita akan memperoleh petunjuk. Boleh juga dibaca seketika sesat jalan.


notakakiku: usehe + doa + tawakal =kejayaan. :) mudah-mudahan. 

Wednesday, November 24, 2010

kenapa budak kecik tembam org cakap comel, tapi bila dia besar terus tak comel? T.T

ini bukan post macam mengukur baju di badan sendiri atau amik gambar vain terus upload dekat fb konon tu gambar candid wow terus cantik padahal penat berusaha buat muka paling comel. eh tade kena mengena. ahah maaf musim exam kalau merapu tu biasa la kan? :)

okay berbalik kepada soalan di atas, pada pendapat saya. emm mungkin saya belum cukup ilmu untuk kongsi pendapat. weh weh indah nya kalau jawab macam ni dalam exam lepastu lecturer terus bagi markah kesian. konon "alolo kesian dia budak baru belajar". okay merapu lagi sekali. -_-" kan dah cakap normal la rapu rapu repek repek masa minggu exam. (kata dasar merepek tu repek ke eh? atau aku buat bahasa sendiri? )


okay kalini betul tak merapu dah. tak payah cakap banyak la kan. kasi tunjuk gambar sudah boleh jawab soalan.
aloloooloo shomel lotey betul budak ni. tengok tembam dia. sekarang banding kan dengan tiga tembam di bawah.
bila saya kata tiga tembam di bawah bermakna yang tengah tu masuk sekali koleksi budak tembam okay? jangan perasan kau terkecuali. haha maafkan aku anis.

HEY KENAPA BUDAK TU LAGI TEMBAM TAPI KALAU SUSUN EMPAT EMPAT ORANG (BAYI, BUDAK TEMBAM SATU, BUDAK TEMBAM DUA, BUDAK TEMBAM TIGA) MESTI ORANG PERGI DEKAT BAYI TU CUBIT PIPI DIA DOKONG DOKONG DIA. TADE ORANG KE YANG NAK DOKONG KITORANG HAH? haha

okay habis sudah merapu. 

khamis sudah mula periksa,
tapi banyak lagi topik tak cover,
weeyyy dah hari rabu tinggal sehari nak baca,
wooohhhh gua dah mula cuak dah ni der. T.T

selamat menjawab periksa bagi yang ingin menjawab. kalau yang taknak jawab pun takpe. tulis nota kecik *maaf pensyarah. saya tak suka soalan ni. boleh berikan soalan yang lebih menarik dan mencabar? *
cewah mana tahu dapat penampar satu dua? -___-"

Sunday, November 21, 2010

hupdate sepantas kilat! - um, tv, & bigger loser asia!

ok. mari menghupdate sepantas kilat~
hari ni baru pulang dari kampung halaman nenek ku
tak jauh tak dekat
melake aje. :)
sejam lebih dr rumah.

esok.
mari kembali ke sekolah.
univ lain da cuti.
univ aku baru nak setat exam
hampass giler
cemburus giles!
:(

walaupun da nak exam
ape pun aku tak study.
ini lagi hampass
cuti 3 minggu mmg aku manfaatkan tuk cuti!
24 jam depan tv
makanpagi, makan tengah hari, makan petang, makan malam, tidur, bukak buku konon2 nak study..
sume depan tv.
bak kate ibu
"kalau jamban kat dpn tv, konfem berak pun depan tv!"
ahaks tersentap aku dengar.
ahakss. :)

ok la. takde ape sgt nak update.
tu je kot.
takkan nak update berat bdn aku yang paling latest!
konfem kene panggil dengan bigger loser Asia!
T.T

notakakiku: selamat menjawab soklan exam! student um, student spm, student stpm! :)

Thursday, November 04, 2010

mari mencintai pet!

aku sgt suke binatang!
binatang comel sangat!
rupe dah comel,
ditambah pula dengan attitude mereke yang manje lagi comel!
kesimpulannye binatang and aku memang comel!
hahaha ;P

so, hari ni aku wat post pasal pet
sebab due-due rumet aku dah buat post pet
so tak teamwork la kalau aku tak buat post pasal pet!

ni post dieorang.
sakinah --->>bell si mokmok
anis --->>cat lover

berikut senarai top 5 pet feberet aku!

1. kucing
kucing mmg pet yang common. tapi still top1 aku. sbb kucing manjeee la sgt2. antara attitude die yang comel dan bajet comel adelah... kucing suke gesel2 kat kaki orang, tidor atas perut time baring depan tv. tidur atas katil mcm die punya katil. suke curik ikan kat dapur. pastu bawak present tuk tuan rumah seperti cicak, burung, kadang2 mengkarung sebagai balasan bagi die curik ikan kat dapur! oh kucing mmg sweet kannn??


2. iguana
aku suke iguana sangat2. sbb die nampak cool. nampk cool tuk dijadikan pet. dah la kaler ijau. sumpah nampak mcm sangat go-green! hahah. dah la iguana nie suke jalan dengan sangat perlahan yang bajet cool dan tenang! pastu malas nak bergerak. asik terperap je kat tepi tingkap! bajet cool betul!

3. ular albino!
omgee ular albino sangat la albino! putih gilerr! dah la cool lagi tak merbahaya. so memag seswai jadi pet. haha. aku suke ular nie. tp kalau bela kat rumah mcm akan kene marah ngn kaum kerabat aje. so before pape terjadi baik aku blacklist ular albino sbg pet. kang ade yg jadi anak derhaka. :(


4. hedgehog
mcm spesis landak. tp mcm best je kalau bela. sbb kiut lagi pemalu. kawan aku kate kalau anta kat pet salon keh kaler bulu die. so mcm best je bawak pet kat salon. pakai kan die macam2. kaler bulu die, pakai baju, kalau betina kasi tindik. kalau jantan kasi pakai tie. hahah. mcm takde keje lain je. nak perabis duet kat pet!

5. orang utan
aku mmg pencinta orang utan. sbb kecomelan mereke terserlah biler mereke senyum. snyum seikhlas hati! pastu mcm best je bawak die makan kfc, mcdonalds, ayamas. ahaks. habis la orang utan tuh obes mcm tuan die. :P



buat mase ni pet aku ade satu. name die parasit. die dah 10 bulan da. aku beli kat jusco mid. aku syg die. die kaler ijau. aku suke ijau. aku suka parasit dan die sejenis pokok!


notakakiku: mari mencintai pet!

hupdate secare pantas lagi tuntas

aku akan hudpate belog ni secare pantas lagi tuntas
ari ni las aku online.
lepas ni balik kampung
so kampung takde menatang internet nie.
yang ade menatang lembu,monyet dan babi  hutan.

jari jemari aku
yang suatu ketika dulu dikatekan seperti jari baby
kerana kekontotan dan juga kependekkan yang nyata
dan tiada tolok bandingannya.

tapi kini, jari jemari ku ditumbuhi bintik-bintik
sakit sangat dan pedih gilerrr
ni sume gara-gara allergy.
 makin hari makin teruk
harap-harap cpt lah sembuh sebelum exam
takut tak leh menulis lak nnti. :(
mudah-mudahan. :)

sekian.
jumpe lepas exam!

notakakiku: happy diwali  dan juga selamat hari raya korban dan juga selamat exam!