Followers

Wednesday, December 29, 2010

CONGRATS MALAYSIA!

yesss!!
malaysia menangg!!
yeayyy!!
sungguh gembira diriku..
bile tengok malaysia menangg!!
kebanggaan dalam diri melanda!!


lagi gembira 
bile pemain terHENSEM
menang goal keeper terBAIK!
lagi melantun lantun kegembiraan aku!
ahakss!

CONGRATS MALAYSIA! :)
WELL DONE INDONESIA!

notakakiku: gembiraaa!

Monday, December 27, 2010

menghabiskan saki baki cuti di penang!

sekarang aku ade kat penang!
what a long journey from kuala lumpur.
haha. mane tak long nye. setiap sejam perjalanan
ade je tempat singgah.
rawang , tapah, and sg perak.

bfore g penang.
kena la melawat saudara mara kat perak dulu.
so terpaksa la berpura-pura
menjadi kan hari krismas macam hari raya aidilfitri
melawat setiap rumah sedara yang ade
dari satu ke satu rumah.
sembang2 ape2 yg patut.
pastu terus ke destinasi yg seterusnye.

disebabkan keletihan melanda.
terpaksa rehat dirumah pak long.
b4 move on ke penang!

sampai penang.
dengan tak de booking hotel.
kami terjah je mane2 hotel nampak best.
nasib baik first terjahan menjadik
first terjahan kami
paradise hotel
belasah la.janji ade kosong. ahaks

hari kedua kat penang
omgee! mmg tourist betul kiteorang!
first,
naik bas persiaran.
semata-mata nak carik nasi kandar
second,
bawak map berkeping2.
penuh beg dengan map.
bajet nak pergi sume tempat je! haha
third,
tanye orang bagai nak rak.
sampai tak terjawab orang yg ditanye tuh!
hahaha

last2 tak pergi mane pun.
byk bazirkan mase.
jalan kaki. naik bas.
ape pun tak beli
oh. sedihnye!
:(

now da ade kat bilik.
rehat. fb.tumblr.blog.utube.
barang yg dibeli hari ni.
sehelai baju hard rock, rantai and anting2.
TU JER!

notakakiku: kaki dan badan2 jalan-jalan kat town. tapi otak memikirkan bile result nak kuar! CUAK~

Friday, December 24, 2010

bile mahu matured!

tinggal beberapa hari je
before masuk 2011
before 22
before masuk sem baru.
hurm.

tak lame lagi da nak keje.
hurm.
runsing nye.
takotnye.
NEVES nye!

dulu mase kecik.
bile pikir masuk alam dewasa
mesti time tu kite dah matured giler.
dah pandai masak sume lauk.
dah pakai kain batik setiap hari.
dah pandai bawak diri
dah boleh berdikari
tak yah susahkan ibu ayah.

tp bile saatnye masuk alam dewasa,
rase cam ape je.
sume yang di fikirkan time tuh
macam tak same dengan realiti

dah besar gajah macam nie.
sume yang difikirkan mase kecik tu
langsung tak same.
sekarang, rasenye perangai 
masih same je dengan 10 tahun lepas
masih kebudakan
masik keanak-anakkan.
tak nampak langsung
kematangan dalam dalam diri
:(

notakakiku: selamat datang 2011, selamat datang kematangan!

Monday, December 20, 2010

mari berangan bersamaku!

hyep!
satu lagi hari yang membosangkan.
melakukan aktiviti biasa dan sering dilakukan 
tatkala kebosangnan.
facebook.
tumblr.
blogspot.
umisisweb.
youtube.
and boys over flower!

omgee lee min ho a.k.a gu jun pyo 
sangat la ensem!
sangat la tinggi!
sangat la kaye!
sangat la ego!
ahaks. maaf la yer. saye sedang mabuk jun pyo!
makan minum mandi dan tidur sume jun pyo aje. 
ahaks :)

sape kate jun pyo tak ensem? angkat tangan!

tatkala aku sedang excited tengok jun pyo
yang sangat kacak and almost perfect!
kawan ku pula sudah mendirikan rumah tangga weekend lepas.
oh seronoknye!
dah jumpe jodohnye.
dah jumpe orang yang leh bertanggungjawab.
oh sangat best!
tak yah susah berangan da
nak carik suami camne.
tinggi ke kurus ke, lebar ke kering ke
sume dah  tak yah pikir. :)

 selamat pengantin baru naimah!

so, bile plak turn aku nak jumpe
putera idaman
ala-ala jun pyo
tak pun ala-ala eminem
tak pun ala-ala aaron aziz!
ahaks. memang berangan!
:P

notakakiku: selamat pengantin baru buat naimah dan pasangan akran! :)

Thursday, December 16, 2010

cuti sekolah sebagai pelarian!

okays. setelah seminggu cuti sekolah bermula, aku takde tempat tetap untuk menginap. asyik berpindah randah. asyik menumpang sane sini. mengharap belas ihsan orang sekeliling untuk berteduh. oh..sedihnye! :(

time-time cuti sekolah ini lah ibu nak gi holiday.holiday bukan nye dekat, jauh bukan main. kasi 10 jam dlm kapal terbang baru sampai. pastu duk sane 10 hari.  aiseh men. ingatkan time cuti ni kite nak rase air tangan ibu, tp akhirnye terpaksa merasa air tangan mcdonald, kafe fac alam bina, dan juga air tangan akak bajet cun jual nasi lemak kat seberang jalan. sedih.sedih.sedih. :(

so, memandangkan ibu tiada dirumah, dan along bawak mak mentua dan adik2 nye ke rumah, aku decide nak lepak um due tige hari siapkan integrated project. dah settle integrated project, aku kasi pindah duk rumah kazen aku. sampai minggu depan.

pastu nak kene gerak perak and penang. holiday!! yeayy! :P tak sabar nak holiday! da lame tak holiday, tidur hotel, mandi bath tub, usha laki ensem kat lobby hotel, bajet anak orang kaye duk hotel. haaha. sume tu masuk dalam list perkara-perkara yang tak sabar buat! :)


 
penang! here i come! :)

ahaks. selamat bercuti peeps!

notakakiku: cuti-cuti gak. mr thesis jangan dilupakan! yeehooo! :)

Wednesday, December 15, 2010

desimber sudah!

desimber sudah.
bukan baru perasan hari ni dah desimber.
tp saje je nak buat post pasal desimber.
desimber tuh ejaan terbaru.
bukan suatu typo!

patutnye bulan ni kene siap 2 chapter thesis.
tp macam belom mula aje.
aiseyhmenn malas sudah.
bile le nak berkapel dengan encik thesis ni.

15 ari sudah berlalu.
tingaal lagi 15 hari tuk siapkan thesis ku ini!
oh mai gucci! mane sempat.
chapter 1 yang 6 helai pun amik mase sebulan.
ape tak lagi chapter2 and chapter 3
aduyai.
pening2.

sepanjang cuti.
ape yang aku dah buat
1. datang um berkali2 kerana settle kan ip
2. online facebook 24 jam
3. tumblr setiap mase
4.youtube selalu giler
5. game kadang kaler
6. thesis langsung takde!

sekian hupdate dari ku.

notakakiku: sudah lame tak berbelog. rase cam tak reti pule. selamat berbelogging!

Thursday, December 02, 2010

aku homesick.

bile da tue-tue nie.
rase geli plak bile taip perkataan homesick 
rase cam tak matured je
rase cam budak baru masuk skola asrama je. 

tapi, to be honest.
mmg aku homesick.
tak tipu.
sumpah tak tipu.

aku start homesick 
sejak daripada cuti raya haji
mase tuh aku cuti 2minggu
aku duk kat kampung ngn ibu dan makcik aku.
 time tu rase dekat sangat ibu.
sebab 24 jam duk berkepit dengan ibu.

so, bile suddenly balik um.
tibe2 rase rindu.
rindu time bile ibu kejot suboh, 
suruh solat. ajak makan.
marah-marah sebab 24/7 mengadap tv
oh rindunye.

but now. 
aku sorang-sorang dekat bilik 
roomates balik
so lagi la aku jadi homesick.
rase nak nangis. 
rase cam nak pack barang and terus balik.

tapi. takkan aku nak balik malam-malam ni
mesti ibu risau. 
baik duduk je dlm bilik nie.
study tuk exam rabu and jumaat depan.
pastu yeayy merdeka

tp mase time cuti nanti. 
ibu takde. 
gi cuti-cuti mesir.
lame. sampai seminggu lebih.
oh, mesti rindu ibu time tu! 
ibu.ibu.ibu.

ni kampung aku yg da diubahsuai. 
ibu telah menjadikan kampung mcm pokok krimas.
sume hijauu! atap pun hijauu!


ibu kat kiri tu. budak kecik ni zahra hafiya. anak buah aku. :)

notakakiku: biarlah tak matured kerana homesick.