Followers

Wednesday, February 16, 2011

mari pikir tentang mase depan! :(

feels like writer.so malam ni nak post on my blog.

tadi meet penasihat academic. cik umi. so meting with penasihat akademik mmg best! cik umi baik. slalu nak dengar masalah2 kiteorang. and bg tips2 berguna tuk success. macam cik umi. cik umi a good and excellent quantity surveyor. die memang tip top. sangat professional. mmg ade niat nak jadi qs macam die. professional.
tapi sometimes rase cam nak quit dari qs. tak tau nape. maybe tension sangat with all the subject. so study pun ala kadar je. sometimes je rajen. but most of the time. mim alif lam sin!

so, today, cik umi ade tanye a few question. killer question. firstly, die tanye. how to improve our grade? and ape ur preparation for this coming exam?so key die senang je. rajin study. pay attention dalam kelas. buat assignment. fokus on study. mmg itu je resepi tuk berjaya. tapi bile malas menguasai diri. sume ni diketepikan. dan facebook. twitter diutamakan. oh yeah! ;p no. no.no. this is no good. kene fokus zetty. u da final semester. tak lame lagi nak intern. so kene jadi professional. matang! owh. saya takut nak intern! mcm mane nak intern! mcm mane nak survive? oh takotnye saye!

second. soklan cepu mas cik umi adalah... after u grad nnti, u nak jadi ape? still qs? ahaks. cepu mas kan? hurm. tak tahu lah nak jadi ape! malas nak pikir! saket kepale saye. nanti habis kerja thesis n assignment terbengkalai.  hurm. honestly, takde la minat qs ni. but then. da masuk um. amik qs. belajar 3 tahun. macam waste je kalau at the end tak jadi qs. yela. macam habis kan mase kat u, dalam kuliah, n all the assignment mcm tuh aje. tapi time jawab kat cik umi. just mention nak jadi qs or anything related dengan construction field ni. so, if ade rezeki jadi qs. qs la jadinye. if takde. jadi je la ape2. maybe tukang jahit!

oh saye suke sangat dengan fashion n jahit2 nie. memang minat. cume takde kesempatan nak belajar. :( so if lepas ni da takde keje. amik upah jahit je la. at least leh la apply account, econ and project management nnti! :))

notakakiku: selamat maju jaya zetty~

No comments: