Followers

Sunday, May 22, 2011

saya tidak pernah bersedia!

lebih kurang ade lagi 7 hari before aku setat intern.  KA ASSOCIATES kat jalan jejaka taman maluri.
okay, aku nak ulang ayat ni untuk sepuluh kalinye. yang aku takut intern. takut disini means SANGAT TAKUT. @ TERAMATLAH TAKUT. fhm x? if tak faham leh google sendiri. pastu jgn lupe click kat images. mane tau leh tgk ekspresi muke ketika SANGAT TAKUT!

ni aku da tolong google kan : 

takut sampai terkencing-kencing

hati aku dah mula berdebar. berdebar laju-laju. adelah 200km/jam. sampai tak sempat pun nak fikir mcm mane nak bernafas. but seriusly aku takot. bukannye takot ape. takot boss je. takot2 dapat BOSS GARANG! tak pun senior QS yang sumpah GARANG! oh TAKUT nye sampai nak terkencing-kencing rasenye!

honestly, aku x penah keje part time or keje sebelum ni. aku teringin tapi dpt tentangan keluarga. so jadilah anak dara yang terlampau lah ayu manis lagi pemalu duduk terperuk dalam rumah. duk rumah wat kerja rumah yang sangat tipikal. seperti membasuh pakaian, sidai, lipat, kemas-kemas umah, bersih halaman rumah, siram pokok bunga, masak-masak kat dapur,  dan yang paling penting menonton Wanita Hari Ini di tv 3. sebagai langkah persediaan jadi wanita nanti! (wanita kerr??)

ni hasil pertapaan aku sbg anak dara sunti 
(ayu. berbaju kurung dan bertudung. n malu2 nak bergambar sampai senyum pun mcm x jadik!)


oleh hal yang demikian, intern kali ini merupakan first time aku bekerja. di suasana yang ada boss, opis hour 8-5, berkawan dengan senior-senior, pakai pakaian yang lebih formal dan sebagainya. so, ade sedikit cuak didalam hati ni. cuak kerana tidak bersedia nak tempuhi alam kerja yang penoh dengan pancawarna panca roba. n x bersedia nak jadi seorang yang DEWASA!

sekarang, ape yang ade kat otak aku ialah dressup! yelah 1st appearance tu. kene la smart sikit. so agak konfius ape yang nak dipakai, konfius nak wat tudung camne, nak pakai beg ape, kasut ape.. arghh mcam2 aku pikir. takot tersalah pakai lak. kang jadi cam badut plak . aish -___-'

n yang kedua. ape bende yang perlu aku bawak nanti? nak kene bawak  ape? pensil? pen? pemadam? pembaris? payung? buku latihan? kad touch n go? oh nevessnye? SMM, n CESMM pun nak kene bawak ke? aish. pening nye. kalau sume ni kene bawak. mane leh bawak handbag. ni kene bawak beg balik kampung. baru muat nak isi sume bende ni. tp xkan lah nak bawak beg balik kampung. macam terok benar aku ni. x penah tgk orang gi keje. mane ade orang gi keje bawak beg balik kampung. aish. pening nye.

hurm. ok aku da setat penyakit feberet aku dulu. iaitu. pening!

notakakiku: -___-''' pening.

Thursday, May 19, 2011

saya takut contact lens!!

salam. 

saya officially mengaku yang saya takut contact lens. dan ini pengakuan yang benar lagi tulus dari hati kecik ku. ;P actually, da dekat setahun lebih tak pakai contact lens walaupun ade je contact lensnye. cume tak mo pakai dah and dah tak berani nak pakai. takot! ( sebenarnya aku xde la rabun pun.cume beli contact lens mmg tujuan nak mata aku bertukar kaler! ahaks. ;P )

muke yang nak kene tampar dgn contact lens die

aku takoti sebab ade member terdekat kene infection kat contact lens die. mata sume berair n merah2. mule2 check klinik pelajar, die bg ubat titis je. doktor kate xde pape. tapi mata nye makin lame makin terok. so bile jumpe doktor kat ppum die kene tahan kat wad sampai beberapa minggu and bile die dah kuar wad,  die story yang doktor tu marah giler kat die sbb pakai contact lens yang lebih kepada tujuan nak cantek jer (ohmaigod terasa! ) sebab ramai yang kene infection kat mate yang majoriti berpunca dr contact lens. :(

so, dgr kwn aku story, n penderitaan yang dilalui kat hospital, hurm. insap aku. xmo pakai dah. yelah takot gak kalau-kalau salah pakai, salah jaga contact lens ke? mata kite jugak yang kene tanggung akibatnye rosak mata. dah la mata ade 2 bijik je xde spare. kalau rosak mane nak carik.haish. :(

now,  contact lens aku pun berterabur. ntah mane aku letak.( padahal ade yang baru beli ) tp xpe la baik rugi puluhan ringgit daripada masuk hospital kene tahan wad kene masuk ubat kene tahan sakit mata mata merah  ,mata bengakak, mata berair.

tp sekarang aku tgk ramai jer yang pakai, tp aku still takot nak pakai.hurm xpela biar je la. mata aku masih elok alhamdulillah. Allah kurniakan penglihatan yang jelas tuk aku.  mungkin ni semua bergantung pada nasib masing2.

now x pakai contact lens dah. dah tobat. :)

sekian,

notakakiku: bersyukur dengan nikmat penglihatan yang ade. :)

Tuesday, May 17, 2011

camwhoring idea menarik tuk hilang bosan


pernah try camwhore?
amik webby pastu dressup cantek2
pakai selendang bagai
makeup bagai
pose depan webby
then bajet artis n model 

contuh camwhore yang sumpah menyampah


so, kerana kebosanang tahap cipan
aku telah berkolobrasi ngn nephew aku tuk same2 camwhore
wow! satu kerjasama yang tak dpt nak dibayangkan!
banyak pose menarik!
n banyak gak tangan nak jahanam kan lappy nie
tp xpe lappy abi mereke. :P

now time tuk saksikan aksi kami ber camwhore!

oh ye mari perkenalkan nephew aku terchenta. 
biru --bunyamin
kepale dahi jendol ---bukhary
pashmina ungu ---zetty da letopz!
















itu saje la aksi kami yang bole kami share kat sini
yang lain hanyelah tuk dijadikan koleksi peribadi kami!
awww!

ok, now aku nak berangan mcm mane rupe aku bile grad (amiin! )


ok. mate sepet. time tuk tido!

notakakiku: berharap dan berdoa agar dapat grad tahun nie. :) 

Monday, May 16, 2011

selamat hari pendidik yaww~

hari ni hari guru
**if im not mistaken la.
so, kat sini nak wish
selamat hari guru
selamat hari cikgu
selamat hari ustaz @ ustazah
selamat hari lecturer
to all my beloved guru, cikgu, n lecturer!


dedikasi ucapan selamat hari guru buat:

cikgu-cikgu Sekolah Kebangsaan Sultan Hisamuddin Alam Shah



gangsterz of 6 maju hahah

ustaz @ustazah Kelas Pendidikan Islam Masjid Negara


khatam alquran kat pusat islam kuala lumpur

cikgu-cikgu Sekolah Menengah Kebangsaan Perimbun


---tiada gmbr. ;(---

cikgu-cikgu Maktab Rendah Sains MARA Muar

homeroome rafie'


 cikgu fairuz & cikgu rofa


cikgu suhaila (purple)


from left : cikgu shapiza, cikgu fazilah, cikgu noer, cikgu norita and ustazah norashikin

lecturer-lecturer Pusat Asasi Universiti Malaya --- Asasi Alam Bina

lecturer-lecturer Fakulti Alam Bina, Universiti Malaya --- Jabatan Ukur Bahan


puan mahanim


madam suraya


puan suriyana


mr law of contract


dr. zulkiflee


encik rahasnan


buddy pun kire cikgu la jugak kan? ;) kak marina


dr faizul (yellow)  n cik umi (right)


encik kamaruzaman (left)  and puan norhanim (right)


prof dr fadhil


kepada sume cikgu2 yang pernah ajar saye, 
saya mintak halalkan ilmu yang cikgu beri.
terima kasih atas ajaran, nasihat serta dorongan dari cikgu-cikgu.

sesungguhnya Allah saja yang dapat membalas jasa cikgu-cikgu
amiin

notakakiku: selamat hari pendidik yawww~


the perfect 2~


kenal auburn?


aku tgh gile lagu auburn.
dulu x penah thu pun artis ni
tahu pun bile cik solyhah post lagu ni n tag kat fb
so stat situ baru rase cam nak utube lagu auburn.
then, salu blogwalking


pinjam sat dr beloved uncle google. :)

blog die ade lagu ni.
so bile salu bukak lagu ni
rase cam dah terminat lagu ni lak!


now lagu ni asik berkumandang kat miss lappy
n salu terngiang2 kat miss telinge aku. :P
so happy listening korang! :)

notakakiku: u are the apple to my pie. :)

intern? gud luck my fren!

hari ni.
16 mei
tarikh keramat buat member2
hari ni 1st day intern!
sure neves giler
tahap cipanzeee~

malam ni sure tak tido.
or tak lena tidurnya
cuz sibuk
pikir esok camne.
adekah nanti
kene mara?
kene tengking?
kene suruh2?
oh, takotnye intern!

intern membuatkan saya 
rase macam lah sy dah tue sgt
rase macam dah terlampau dewasa
rasa macam saya dah bole  kahwin buat ape yg belajar
hurm....

whutever it is, 
to my fren,
sakinah husain, muhammad shahdan, ifwah najaty, izzah hazirah n others
gud luck yeah!
jadi lah practitioner yang awesome n outstanding!
oh yeahhh!

guys, lets jadi professional~ ;)

notakakiku: mengira hari sebelum turn aku plak intern. 30 MEI. dtg la lambat2. sy nak cuti!!

Sunday, May 15, 2011

bye-bye UM (part 1)

semalam. aku officially leaving um.
bye-bye um
gonna misz um.
very much. very bery much.

banyak benda nak list kan kat sini. 
what are the things yg aku akan rindu very bery much!
oh sudah mula rase sedih meninggalkan um.
wpun mcm bole dtg jer lepas ni. 
tapi member2 kat um sume da balik kampung halaman.

banyak nye bende yang saya rindu. 

1.sessi gossip anak dara dan teruna! ;)

sessi gossip mmg part wajib dalam hidup kiteorang sbg penghuni tetap di um. 
segala bende disekililing kami gossip dari ke kawan2, 
gossip kampung, gossip artis, gossip orang2 besar. huh. 
sume ade. n sume orang tahu aku n kawan2 suke gossip!!!
 <3 gossip!
 tp skang sume tuh da takde. hurm. sedih jap. T___T

gossip kelas measurement

wpun berformal. masih bergossip. ;P

gossip international. malaysia-indonesia.

gossip international part 2 malaysia-korea

gossip sambil beraya kat the GOLDEN HOUSE~ ;)

2. modelling ala-ala hana tajima and maria helena

ok, time ni maria helena n hana tajima style pemes giler.
sume orang nak try style cam tu.
ade yg jadi ade yg tak jadi.
mcm aku dah jadi hana tajima plus size. 
OMG! 
:)

yg paling kiri n kanan tuh terkucuali.

:)

putra-oh-jaya

toman-oh-toman

magic mirror of elianto

ikan duyung di putrajaya!

garden of OU.

***gambar-gambar diatas adalah ihsan sole-sole

3. sessi makan termakan memakan dimakan oleh kami!

mampley seksyen 14 menjadi pilihan selepas kelas measurement

kfc 24 jam pilihan supper kami. :P

sesi makan tepung beramai2. ;P

sushi king part1

sushi king part2

aktiviti masak2 @ johnnys 

dinner kolej 2nd year

dinner kolej 3rd year

dinner pelajar veteran kolej
pizza @pizza hut

pizza  @ milano

berbuka puase dgn jabatan QS

melantak sorang @sambutan raya faculty

melantak @ jalan raya rumah syahidah

menghanhuskan kuali seoul garden 

carls junior big burger

meatballs @ ikea

kepala ayam suharti @ jogja! 

mcd @ jogja 

pizza hut @jogja

baskin moment @mid

last reunion before intern @ flamming

4. shoopppppiiiinnnnngggg tttiiiimmmmeeee~

carrefour 

jusco time!

shopping @ konvo buddy

one utama time!

midvalle time!


bangsar village time!

carrefour balik!

jogja shopping time!

5. sessi terjah menerjah rumah orang!!

mommy and daddy sakinah anniversary

melantak mee udan @ rumah syahid shah alam

wedding abang sara @ seremban

the orange-yellow-golden house of zalikha

rumah USM. :p

6. trip sane sini!

sepang gold coast




IBS centre


lentang time!


ICT time!

jogja time!


airport klia
the arrival @jogja international airport



paratritis beach

model time @ paratritis

prambanan moment


candi sambisari

terjah UGM

UGM - UM moment

UGM workshop






merapi moment!

QS family day yaww




ok la. till then. 
this is the part 1
more to come.
:) 
bye!
hurm...
no more sessi gossip anak dara pingitan.
no more sessi bergambar ala-ala model macam hana tajima n maria elena.
no more sessi shopping giler shopping
no more sessi study mudy lastminute bersama.

notakakiku: sampai sini jer bye-bye um part 1. to be continue.....