Followers

Thursday, May 19, 2011

saya takut contact lens!!

salam. 

saya officially mengaku yang saya takut contact lens. dan ini pengakuan yang benar lagi tulus dari hati kecik ku. ;P actually, da dekat setahun lebih tak pakai contact lens walaupun ade je contact lensnye. cume tak mo pakai dah and dah tak berani nak pakai. takot! ( sebenarnya aku xde la rabun pun.cume beli contact lens mmg tujuan nak mata aku bertukar kaler! ahaks. ;P )

muke yang nak kene tampar dgn contact lens die

aku takoti sebab ade member terdekat kene infection kat contact lens die. mata sume berair n merah2. mule2 check klinik pelajar, die bg ubat titis je. doktor kate xde pape. tapi mata nye makin lame makin terok. so bile jumpe doktor kat ppum die kene tahan kat wad sampai beberapa minggu and bile die dah kuar wad,  die story yang doktor tu marah giler kat die sbb pakai contact lens yang lebih kepada tujuan nak cantek jer (ohmaigod terasa! ) sebab ramai yang kene infection kat mate yang majoriti berpunca dr contact lens. :(

so, dgr kwn aku story, n penderitaan yang dilalui kat hospital, hurm. insap aku. xmo pakai dah. yelah takot gak kalau-kalau salah pakai, salah jaga contact lens ke? mata kite jugak yang kene tanggung akibatnye rosak mata. dah la mata ade 2 bijik je xde spare. kalau rosak mane nak carik.haish. :(

now,  contact lens aku pun berterabur. ntah mane aku letak.( padahal ade yang baru beli ) tp xpe la baik rugi puluhan ringgit daripada masuk hospital kene tahan wad kene masuk ubat kene tahan sakit mata mata merah  ,mata bengakak, mata berair.

tp sekarang aku tgk ramai jer yang pakai, tp aku still takot nak pakai.hurm xpela biar je la. mata aku masih elok alhamdulillah. Allah kurniakan penglihatan yang jelas tuk aku.  mungkin ni semua bergantung pada nasib masing2.

now x pakai contact lens dah. dah tobat. :)

sekian,

notakakiku: bersyukur dengan nikmat penglihatan yang ade. :)

No comments: