Followers

Sunday, May 22, 2011

saya tidak pernah bersedia!

lebih kurang ade lagi 7 hari before aku setat intern.  KA ASSOCIATES kat jalan jejaka taman maluri.
okay, aku nak ulang ayat ni untuk sepuluh kalinye. yang aku takut intern. takut disini means SANGAT TAKUT. @ TERAMATLAH TAKUT. fhm x? if tak faham leh google sendiri. pastu jgn lupe click kat images. mane tau leh tgk ekspresi muke ketika SANGAT TAKUT!

ni aku da tolong google kan : 

takut sampai terkencing-kencing

hati aku dah mula berdebar. berdebar laju-laju. adelah 200km/jam. sampai tak sempat pun nak fikir mcm mane nak bernafas. but seriusly aku takot. bukannye takot ape. takot boss je. takot2 dapat BOSS GARANG! tak pun senior QS yang sumpah GARANG! oh TAKUT nye sampai nak terkencing-kencing rasenye!

honestly, aku x penah keje part time or keje sebelum ni. aku teringin tapi dpt tentangan keluarga. so jadilah anak dara yang terlampau lah ayu manis lagi pemalu duduk terperuk dalam rumah. duk rumah wat kerja rumah yang sangat tipikal. seperti membasuh pakaian, sidai, lipat, kemas-kemas umah, bersih halaman rumah, siram pokok bunga, masak-masak kat dapur,  dan yang paling penting menonton Wanita Hari Ini di tv 3. sebagai langkah persediaan jadi wanita nanti! (wanita kerr??)

ni hasil pertapaan aku sbg anak dara sunti 
(ayu. berbaju kurung dan bertudung. n malu2 nak bergambar sampai senyum pun mcm x jadik!)


oleh hal yang demikian, intern kali ini merupakan first time aku bekerja. di suasana yang ada boss, opis hour 8-5, berkawan dengan senior-senior, pakai pakaian yang lebih formal dan sebagainya. so, ade sedikit cuak didalam hati ni. cuak kerana tidak bersedia nak tempuhi alam kerja yang penoh dengan pancawarna panca roba. n x bersedia nak jadi seorang yang DEWASA!

sekarang, ape yang ade kat otak aku ialah dressup! yelah 1st appearance tu. kene la smart sikit. so agak konfius ape yang nak dipakai, konfius nak wat tudung camne, nak pakai beg ape, kasut ape.. arghh mcam2 aku pikir. takot tersalah pakai lak. kang jadi cam badut plak . aish -___-'

n yang kedua. ape bende yang perlu aku bawak nanti? nak kene bawak  ape? pensil? pen? pemadam? pembaris? payung? buku latihan? kad touch n go? oh nevessnye? SMM, n CESMM pun nak kene bawak ke? aish. pening nye. kalau sume ni kene bawak. mane leh bawak handbag. ni kene bawak beg balik kampung. baru muat nak isi sume bende ni. tp xkan lah nak bawak beg balik kampung. macam terok benar aku ni. x penah tgk orang gi keje. mane ade orang gi keje bawak beg balik kampung. aish. pening nye.

hurm. ok aku da setat penyakit feberet aku dulu. iaitu. pening!

notakakiku: -___-''' pening.

No comments: