Followers

Sunday, July 31, 2011

ahlan wa sahlan ya ramadhan!

hurm
lame tak tak tulis blog.
rindu nak tulis.
tapi tiap kali bukak blog
tak tertaip ape yang nak ditulis.

so far intern ade lagi balance 1 minggu.
x sabar nak habis!
sbb lepas ni nak jadi job hunter plak!
ahaks. ;)

well, to be honest,
walaupun ape pun da belaku kat tempat intern.
aku tetap suke tempat intern tu
mungkin sbb aku da close ngn sume orang.
so aku x segan nak tanye n belajar.
kadang2 terdetik gak.
kalau ade lagi mase tuk intern kat sini.
mesti lagi byk aku belajar. especially take off.
ye la aku kan taker off yang x pernah nak berjaya! ahaks!

well. lepas nie mesti aku rindu kat dieorang.
kesempoian dieorang,
kenakalan dieorang,
kebisingan dieorang
and kemeriahan dieorang.
:(

ok, la. lepas ni, sape2 student nak keje qs yang sbnr
cariklah tempat intern nie.
name KA ASSOCIATES
sure konpem korang akan rase jadik QS yang sbnr!
kentetionan sebenar,
kesibukan sebenar,
kepeningan sebenar,
dan kesakitan hati yang sebenar!
ahaks.:)

notakakiku: ahlan wa sahlan ya ramadhan! <3

Friday, July 15, 2011

mari menjadi QS yg berjaya

now da nak masuk 7 mggu aku praktikal
oh macam2 da ku lalui
sepanjang aku praktikal
kat qs firm

pahit
manis
tawar
masin
masam
sume ade
lengkap!
lengkap hidup aku sbg trainee!

so sepanjang aku kat situ
mcm2 da aku belajar
belajar tuk jadi QS
dari keje2 taking off
buat BQ
siapkan tender document
cari ECA
buat ECA
gi site meeting
and now buat arithmetical check tuk client
oh best betul keje QS

dulu before masuk tempat intern
aku tak nak jadi QS la
takot nak jadi QS la
and itu la
ini la
mcm2 alasan ade. :)

but now, bile da stat blaja
secara praktikal
lagi senang masuk
lagi faham
so minat tu pun da stat ada
alhamdulillah

so pas ni
lepas praktikal
mungkin da stat nak carik keje
sbg QS
:)

notakakiku: mari menjadi Qs yg berjaya! ;)