Followers

Friday, September 30, 2011

journey to the east. day 1.

dah genap seminggu aku ke south korea. alhamdulillah ade rezeki lebih. dapat gak la rase gi tempat orang. first time gi area-area timur ni. so last friday, kiteorang ( aku n makcik) ke lcct. tuk naik air asia ke incheon. n first time gak aku naik air asia. and naik dari lcct. flight kami malam. around 11 malam. so untung la jugak. cuz tak yah beli makanan dlm flight. masuk2 flight je terus tido! sampai2 je kat incheon international airport, south korea. trus dah pagi. 

advert kat incheon international airport. 

sesampainye kami kat sane. dengan perot lapar je. kiteorang trus naik bus dengan luggage-luggage. and journey kiteorang kat korea bermula. berbekalkan roti sardin gardenia dan air botol ice lemon tea lipton kiteorang pun bekpes. oh ya kiteorang bekpes dengan tidak menggosok gigi. hahaha. belasah je la. kire halal la. hahah.

so first journey kiteorang gi NBC studio. kat situ ade tmpat di mane ade korean drama wat shooting. drama ape aku kurang pasti. mungkin aku tak tgk citer tuh. cuz citer tu macam zaman dulu2. yg laki jadi pahlawan. perempuan pakai hanbuk. 


NBC studio.

then, dari NBC studio. kiteorang berhenti lunch. kiteorang lunch kedai korean. dieorang served nasi, side dishes yang banyak. mcm kimchi, ikan bilis, ikan stim, n mcm2 sayur. 

area dpn korean restaurant. mcm area kampung. sgt peace! :P

side dishes! sume sdp! especially kimchi! :)

after that kiteorang proceed journey ke NAMI ISLAND. tempat shoot for korean drama winter sonata yang pemes tak hengat tuh. yelah, slps citer tuh meletop kat malaysia. terus ramai giler nak pergi korea. so kat nami island ni mmg lawa la. mmg kene naik boat la. tp tak lame around 5 min je pokok die mmg mcm dlm citer tuh la. tersusun. but now lebih commercial la. byk kedai. byk kafe. n patung2 yg ade kaitan ngn winter sonata.

boat to nami island


pokok winter sonata!


winter sonata memorial. 

then kiteorang ke dongdaemun market. some people cakap sini shopping heaven. yes mmg shopping heaven but for those korean la. for malaysian mcm aku mmg pikir due kali nak shoppe kat sini. cuz mcm super duper expensive dude! mcm pelik gak. how the korean punye baju n stuff yg jual kat malaysia ca be very cheap? so when kiteorang window shopping, kiteorang was like timesing the korean won to malaysian ringgit. the korean won macam expensive mcm USD. so bole imagine tak kite gi petaling street, yang jual beg ape2 ntah but the harga macam barang2 yang jual kat midvalley. so at last. kiteorang tak beli pape at dongdaemun market. :(

cheonggyecheon stream.

dongdaemun
then kiteorang dinner at the nasi ayam with ginseng soup. ayam die seekor. with nasi dalam ayam. ayam tuh dah direbus with the ginseng soup. sumpah tawar. nak taruk kicap. but the tour guide kate not match. kene taruk garam. dari taruk garam. bek aku mkn ngn kimchi. lagi sedap! :)






after dinner check in hotel. sumpah penat. balik2 mandi cuz genap 24 hours tak mandi. hahaha. :)

notakakiku: this post just to remind me about my journey. not more than that. peace. 

Friday, September 23, 2011

lalala kerja!

hari ni aku dah tak kerja dah
yeayyy!!
semalam last day aku kerja
semalam last day aku kat office
kerja sbg data entry clerk je. :)

aku keje kat kpndkk putrajaya
best woo 
kerja putrajaya!
sumpah best!

banyak bende best
dekat
tak de traffic jem
pergi keje 10 minit je
boleh keluar lambat
bus banyak
makan murah and 
sedap plak tuh!
aku heart putrajaya!

aku duduk kat area precint 11
umah aunt aku.
so dari situ
naek bus je.
bus bersepah
naik pun 50sen je

ni la bus yg aku salu naik
:)

ni la opis aku 
woot2!
best mcm peti sejuk! ahaks!

kempen2 kat depan opis!

jalan nak gi lobby opis
then amik pas pelawat
sebulan aku jadi pelawat tetap kat sini! 


dah sebulan kerja kat situ
saje je kerja
kerja sementara je pun
tu pun sbb kwn aku ajak
kwn aku yg hot tu
name die SAKINAH

so sepanjang ade kat situ.
aku duk menaip nombor and huruf je
senang je keje die
tapi sakit mata and tulang blakang la
cuz duk lame sgt depan laptop

but bile penat.
kiteorang camwhore jap!
heheh
and ni lah hasil nye!





**ihsan lappy kinah**

dengan ini aku umumkan
aku seorang penganggur
:D

notakakiku: semoga SAKINAH berada dalam keadaan sihat sejahtera sepanjang ketiadaan aku! 
*___*



Wednesday, September 21, 2011

cuti2 malaysia!


tarikh: 16-18 september 2011
tempat: tanah - tanah tinggi, pahang

16 -17 september
genting highlands!


sempena hari malaysia!
bercuti2  satu malaysia
weekend kiteorang start ngn travel naik ke 
puncak genting highlands
naik bawak kete yall
tp sudah tentu bukan kiteorang drive
babah yang drive!
sumpah cuak! curam gile bukit!
selekoh maut gile!
-___-
alhamdulillah kami selamat pergi dan pulang!

kat bilik kiteorang! sempat camwhore jap!
bilik mahal  nak mampus 
tp xde aircond. ade kipas jep. 
kelihatan kipas kat atas kepale aku.
kiteorang pn terpakse tidur ngn buka tingkap
kasi aircond original masuk!
-____-''


lepas check in bilik naik cable car. :) 

 lame jugak nak sampai kat bawah.
suhu kat luar. lebih kurang 20-17. sejuk kot!
kalau lah kl mcm ni! sumpah best! :P
sejuk. and gi keje nek cable car! 
konfem x jem!

ni kat indor theme park.
saje gedik nak amik background pokok nie. :P

introducing my beloved cousin.
wedad
pharmacist to be!

aku. 
qs to be!

aku amik gmbr yg die amik.
actually die amik patung optimus prime!

sini byk starbucks!
why amik gmbr kat Starbucks? 
cuz starbucks salu tmpt yg ade ramai orang hensem
so gi usha jap! ;P

 kat lobby hotel. time nak check out

then gi theme park
 naik la train ulat bulu yang lembap nak mampus
n bawak tmpt ntah pape! :(
wedad n babah

me and achik (aunt)

hotel kaler2 kiteorang!

naik kete mcm kat fun fair. pusing2 secare slow!

lepas maen bende nie.
 kiteorang try bende2 extreme plak.
yang mcm kapal tu, then, rollercoaster yg paling extreme! 
(sampai rase nak terkucil)
then kiteorang try buaian.
sume best! awesome gile! dah berani naek sume da.
dulu mase kecik asal naik roller coaster je tutop mate
now x lagi!
^__^
x fun la kalau tutop mate!
ahaks

17- 18september
colmar tropicale, berjaya hills

after dah men kat genting theme park.
kiteorang heading to bukit tinggi.
or name glamor
colmar tropicale berjaya hills
bgnn kat sini ala-ala kat france.
kaler2
kontot2 tige tigkat je. :)



ni kat tmpt lobby die.
sementara tggu check in.
kiteorang snap2 jap!


snap lagik! :)

ni  restauren die


thru my window!

thru the door??!

kat  italian restaurant

dinner time!




fountain die. :)


bergmbr ngn lampu jln
*__*

pinjam tingkap jap! ;)

dari tower die! 



rabbit park.
time ni hujan
so rabbit sume duduk sambil memanaskan badan. 
ade gak yg korek lubang.
tuk jadikan port die duduk :)



rabbit feberet saye! 
sbb telinge die!
comelkan!

then gi japanese village.
sumpah penat
lame gile daki bukit yg mcm haram cerun nye!
dah la curam. xde tmpt pegang
bile smpai atas. 
xde ape yg bes sgt
:(

after that.
kiteorang balik
:)
dengan keadaan yg amat penat.
gara2 nek bukit japanese ni. 
:(

notakakiku: saye heart holiday!