Followers

Tuesday, October 25, 2011

my precious treasure!

sape tak suke duet? sume orang suke duet. sume orang perlukan duet. cuz dengan duet kite mampu beli sume. bile aku cakap sume. means benda yang bole beli la. jgn la tetibe ckp. money cant buy happiness. tapi with money kite leh buat orang lain happy. contohnye mcm beli hadiah la. ;P

haha. ;P

ok.cukop la intro pasal duet. sbnrnye aku nak share pasal hobi aku yang biasa-biasa nie.. well, to be honest aku seorang yang suke mengumpul. hurm. contoh macam kumpul duet, kumpul teddy bear, kumpul boifren, kumpul skandal, kumpul baju, kumpul benda2 unik. even ibu aku pun ckp, aku suke kumpul sampah. haha. maksud sampah kat sini, bukan la sampah2 makanan2 tuh. maksudnye, aku simpan barang2 yang xde gunenye lagi. jam yang rosak la. pen yang xde ink la, and mcm2 lagi la. 

so now aku nak bg korang cuci mate ngn hasil kumpul-mengumpul aku.

aku suke kumpul duet.

and ni duet2nye!


oh ya, start ngn album dulu
ni album duit saye
tak besar pun.
kecik je.
tapi ok la. 
ade gak tmpt nak isi duet. :)


and this
some of my collection
yg tak banyak mane. 
tp still precious to me!
:D

p/s: abaikan teknik fotografi yang entah pape ni. :P


the old malaya money
old treasure by atuk. :)

swiss money


sweden kronor

five pound england

dong vietnam

pound egypt (mesir)

us dollar

euro


saudi riyal
the new version (green color) and the old version (black-ish)

indonesia rupiah

korean won

ringgit brunei

indian rupee

syria pound

UAE dirham

estonian kroon

by the way
tak sume negare-negare ni yang aku dah pergi.
some ade yang orang bagi. 
macam ibu, aunt, cousin.
cuz dieorang tahu aku suke kumpul
so dieorang dah prepare sekeping tuk bg aku.
hik2. betuah kan. kumpul pun atas ihsan orang. hik2. :)

dulu rase cam ntah pape je.
simpan duet ni.
tp bile dah banyak macam ni
rasa puas la jugak.
cuz ade gak bende yang still last sampai skrg.
hik2. :)

notakakiku: jadikan minat mengumpul sebagai precious treasure! peace! ;)


No comments: