Followers

Saturday, November 26, 2011

anak buah aku berbakul2


malam ni aku rindu kat anak buah aku. 
so far aku ade 4 anak buah. 
banyakkan?
hahaha ;P
dan insyaAllah bulan 4 tahun depan
tambah lagi la anak buah aku.
hurm.. meriah la rumah aku nanti!
meriah la dengan tangisan dan rengekkan si anak kecil 
:)

aku rindu sume anak buah aku.
rindu nak main bersama
rindu nak perluk bersama.
rindu nak bergaduh bersama!
hahaha
aku memang suke pun gaduh dengan mereka!
sbb saje je nak cari pasal! hahaha

so, aku nak kenal kan ke empat-empat anak buah aku!

ni anak buah sulong aku!

bunyamin bin zulhelmy.
name die abang aku jumpe dalam surah yunus.
kalau tak silap bunyamin tu adik nabi yunus a.s
die antara anak buah aku yang paling bijak!
and paling petah bercakap!
dah hafal abc mase umur 3
main laptop mase umur 1 tahun
bile dah 3-4 tahun. dah pandai main game,
turn on and shut down lappy
now, da 4 thn die da  pandai main internet.
dah leh connect internet.
setakat google and youtube tuh apedal sangat. 
oh, die memang champion!



tgk die da pandai main chess.


--***--


ni anak buah no 2.
name bukhary bin zulhelmy.
baru 2 tahun.
tak pandai cakap sgt.
die lebih dikenali sbg si dahi jendol. hahaha
dialah anak buah aku yang paling champion dalam memekak, menangis, buat bising
oh sume tu die memang champion.
die ni so far paling champion bab makan.
suke makan. tp makan makanan kampung je.
yang lagi pedas. lagi die suke. 
orang melaka betul!
makan nasi goreng pedas, meehoon pedas. sume la die tibai.
susu pun kuat jugak. sape susu tak habis. tak yah sedih.
die boleh habiskan!
and now, semenjak ade kamera.
die suke bergambar!
and surprisingly, die photogenik!

ni sume gambar die yang fotogenik!

mari menuju ke bintang. :P

sy dah grad. awak bagaimana?

segenggam ijazah telah ku genggam

will u marry me?


--***--
ni yg ke 3


name zahra hafiya binti zulzhafry
die anak sulong angah aku.
die sgt la petah bercakap!
suke berkerut,
dan yang penting skali pandai menari!
haha sumpah kelakar tengok die menari.
dan die seorang kakak yang penyayang.
suke kat baby. 
sume baby die nak pelok.
and die jugak suke buli budak. hahah
tahun depan dapat adik. 
tak tau la camne.
mesti suke buli adik die.


sy suke berkerut!

kerut lagi.

sy tak sbr nak buli adik sy.

ni la antara gaye fiya joget!

--***--


ni anak buah paling kecik
name balqis batrisyia binti zulhelmy
die anak buah aku paling putih!
ntah mane ntah dapat kulit putih!
sumpah aku jeles! ;P
die paling digerami oleh sume.
sbb die comel. 
comel dengan gigi empat batang. ;P
die comel bile senyap je.
bile die nangis.
habis dah comel.
terus x comel.
sbb die nangis sgt la kuat!
saket telinga.
and die sangat kuat makan.
makan sume benda!
mknn mlayu, western sume die bedal. sushi pun die bedal! 
hahaha. yang kuat makan ni ikut maksu die! 
hahahhaa

sy begitu comel

dan sy begitu scary bile nangis!


hurm. panjang da tulis.tiber2 rindu makin meluap2. hurm bile la nak jumpe dieorang nie? :(

notakakiku: sy rindu mereka berbakul-bakul!




Thursday, November 24, 2011

so random.


I’m ugly


I’m fat


I’m stupid


I’m weird


I’m annoying


I’m horrible


I’m a slut


I’m worthless


I’m useless


I’m hated


I’m lazy


I make bad decisions


Why should I still be alive?


I’m certainly nothing to everyone.


I’m tired of living


I’m fed up with being alive.


I just want to die.


I’m not over exaggerating.


This isn’t ever coming to an end


I’ve felt like this for the longest time.


I just want to go good bye.


I don’t want to be seen or heard again


I don’t want to wake up anymore.


I want to go to sleep


for all eternity.


Everyone says these thoughts will go away


and I want to know when.


I think never.


Hmm….

Wednesday, November 23, 2011

oh kasihan yuna!

tadi aku bace berita harian. ade citer pasal yuna dan aim 


Yuna

antara petikan berita tu :

Khabar itu juga ada menyatakan, kononnya ada kesilapan pada perkiraan sehingga lagu Penakut diumumkan lagu terbaik keseluruhan AIM18, sedangkan ia tidak pun memenangi lagu terbaik kategori yang ditandingi. Selalunya, Lagu Terbaik akan dipilih daripada pemenang kategori Lagu Pop, Rock, Nasyid mahupun Etnik Terbaik. 
 Jika diikutkan, Lagu Terbaik AIM18 sepatutnya menjadi rebutan antara Sedetik Lebih yang memenangi Lagu Pop Terbaik, Pelita (Rock), Pedoman (Nasyid) dan Joget Tak Senang Hati (Etnik). 
Apatah lagi lagu Penakut sebenarnya sudah pun tewas kepada Sedetik Lebih dalam kategori Pop, yang turut ditandingi Beribu Sesalan nyanyian Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Shila Amzah, Sungai Lui (Aizat) dan Dengarkanlah (Datuk Sheila Majid). 
 betul ke berita nie? hurm. kasihan yuna. yelah. tak pasal-pasal menjadi mangsa keadaan oleh pihak penganjur yang lupe care - care nak audit! haih. xde la. once da decide. mane bole tarik balik. kalau dulu-dulu. kite salu cakap. barang yang kite dah bagi. tak boleh mintak balik! nanti buruk siku! so, budak2 pun takut nak mintak balik. ni pihak penganjur tak takut ke nanti siku mereka buruk? haihh =___=

memang la patut nye lagu terbaik antare lagu anuar, pelita, pedoman, dan joget tak senang hati patutnye menang, tapi dah pihak penganjur dah announce kot malam aim tu. takkan nak amik camtu je. oh kasihan yuna! sabar je la k? salah penganjur. yuna mangsa keadaan! herm... 

yuna memang cool!

so topik dah jadi topik hangat kat twitter. sume orang mcm tak berape nak puas hati dengan isu nie. 

twitter paknil


twitter qi razali


 twitter dari mereka yg heart yuna!


anyway, the best tweet  goes to: 



aku memang sokong giler 2 tweet ni! bagi je la balik kat dieorang. dah dieorang nak sgt. hamiikkk! mane tau, lepas ni rezeki yuna kat mtv and grammy! woot2! amiin! ;)

notakakiku: yuna cool! saye heart yuna!

wordless weds! - masterchef malaysia!

bile aku takde keje. 
aku main game
game masterchef malaysia!
 kat facebook





jom main! selamat try!

Tuesday, November 22, 2011

harimau muda yang awesome! saya heart kamu!



"inilah moment yang paling bersejarah buat malam ni. penentu bagi kemenangan malaysia ke atas indonesia. dengan sepakan penalti 4-3. "


syukur. syukur. syukur. alhamdulillah. rezeki malam ni berpihak kepada team harimau muda. syukur sesangat. apetah lagi game malam ni. sangatlah thrill. sangat la sengit. sampai sume penyakit datang. kecut peut, lemah jantung, terkencing-kencing, batuk, suara hilang. oh, ini sume kerana penangan bola malam ni. 


sememangnya game malaysia vs indonesia adelah game yang paling aku takot sangat-sangat. yelah. dua-dua team memang mantap kot. mantap lagi awesome! so, malam ni punye game memang macam jumpe musuh ketat. so setiap pemain memang all out. nak menang!


Harimau Muda yang Muda lagi awesome! awww! ;P


anyway, aku nak ucap tahniah to KHAIRUL FAHMI,  BADDROL BAKHTIAR, ONG KIM SWEE and sume lah yang main kat pasukan HARIMAU MUDA! korang memang awesome lah! tanpe korang,  habis la team malaysia! ahaks! aku memang salute kat korang! cuz main secare awesome!

moment yang paling awesome! thanks baddroll! ;)

and tak lupe jugak kepada rakyat malaysia yang awesome tak putus-putus menyokong team harimau muda selame ini! oh, korang memang awesome! marilah kite doakan moga team harimau muda makin awesome! dan malaysia pun makin awesome!


notakakiku: pakat ramai2 seminggu pakai baju harimau muda. tanda awesome sbb malaysia menang! wooohoooo!

Monday, November 21, 2011

fullhouse fullawesome!

last week
aku, anchik, kak nolee and wedad
drop by kat fulhouse tuk lunch!
oh mmg kiteorang sememangnye excited
nak lunch kat sane!
hehe
first time kot! 
so excited tuh terlebih skit!
hehehe

oh ya
lupe nak bgtau.
kiteorang pergi fullhouse kat
jalan yap kwan seng je.
:)

ni la barang2 yang ade kat atas meje

the menu!

muke lapar. tak sabar nak makan!

bile dah tengok menu
makanan die nampak awesome lagi lazat!
and harga die super mahal
bagi sape2 yang menganggur lagi tak berduet!
ahaks!


muke yang super lapar!

muke yang nak kene penampar!

me and my cousin

untuk air,
kiteorang amik 
orange juice, RM 5.90
watermelon juice RM 5.90
honey dew shake and RM7.90
vanilla + kiwi fruits + yogurt magic ball special iceblended RM 8.10


orange juice,  honey dew shake,
 vanilla+kiwi fruits+yogurt magic ball special ice blended 
and watermelon juice

bawah ni adelah
senarai food yang kiteorang jamah kat fullhouse tu


ni aku punye. chicken teriyaki burger set RM 19.90

sauted smoke chicken sausage with bbq glazed 
RM 11.90 

oven roasted chicken tenderloin 
with tomato basil cream RM 19.90

wok sear chicken chop RM 16.90

braised lamb shank. rm 28.90
so, now jom makan!!!
bismillahirrahmannirrahim...

wedad the french fries thief

 habis makan, 
kiteorang pun decide nak naik tingkat atas.
saje nak tengok.
kiteorang ni kan batak! 
ahaks!


pose kat tangga jap!


so dah naik atas, kiteorang pun camwhoring!
woot2! :P


kak nolee, me, wedad




dah habis camwhore,
its time to say good bye kat fullhouse! 


tak nak balik. nak tinggal sini! :(

overall
fullhouse memang cantek! 
decoration and interior design die memang awesome!
tempat paling sesuai tuk camwhore! ;P

for those yang tak pasti fullhouse ni halal ke tak?
ni aku sertakan sijil halal mereke.
supaya takde la keraguan bile nak makan sini!


sumber: fb fullhouse cafe 

now, fullhouse da bukak satu lagi cawangan dekat cheras! 
oh sangat dekat dengan rumah. boleh jalan kaki je!
next time mai fullhouse sini je la.
so bole la makan byk2. :P



notakakiku: fullhouse yang fullawesome!

Wednesday, November 16, 2011

badai aaron semalam,kini dan selamanya!



semalam aku tengok teater tuk 2nd time dalam hidup! teater badai semalam. lakonan erra fazira, AARON AZIZ, fiz fairuz, umei aida, ziela jalil, jasmin hamid, emelda rosmila dan lain-lain. 

actually aku belom pun bace novel die. tapi disebabkan AARON AZIZ berlakon. konfem la aku nak pergi tengok kan!! ahaks

cantekkan aku? lol!

me and my partner in crime!

well, overall cerita die best. banyak sedih dan kelakar! AARON AZIZ, fizz fairuz, emelda dan umie aida memang kelakar habiss! dan erra pulak memang sgt la PRIMADONA MELAYU cuz mampu buat aku hampir menangis!! thumbs up to erra! cuz  sgt2 la menjayakan watak mazni tuh! :) and semalam birthday ziela jalil! siap ade birthday surprise tuk ziela! awesome tul kak erma fatima sbb sempat nak buat surprise tuk ziela jalil! hehehe
birthday ziela jalil

all the actors and actress


anyway, the best part bile tgk teater is lepas habis teater. dapat amik gambar and amik autograf artis! oleh kerna nak amik gambar die. terpaksa la aku bli buku gambar dieorang! ahaks! sgt excited nak jumpe dieorang. walaupun tak bergambar bersame! hehehe.

tgh line up nak amik autograf!

tak ingat la name die. tapi die mmg kelakar!

jasmin hamid!

erra and umie

bile dah dapat tengok AARON AZIZ depan mate. oh, semakin cair la aku dibuatnye! haihhhh.. awat la die hot sangat!! haih.. and disebabkan aaron jugak la. aku tak habis-habis mcm giler bayangan. sikitt2 aaron! haihhhh!
aaron, aaron oh aaron!

fiz and aaron tgh sign buku saye!

fiz and aaron

fiz, aaron and me!

me and aaron

haziq, aqilah, me and aaron! 

erra, aaron, me and aqila yg howt!

tweet aku yg penoh ngn aaron!

hahaha. giler kan? taksub dengan  aaron aziz!!

ini la yang dinamakan 
"badai AARON semalam, kini dan selamanya!"

notakakiku: sape yang belom tgk badai semalam. pergi la tengok! sure bestttt!!!  :)