Followers

Thursday, November 03, 2011

indahnya musim hujan!

hujung tahun macam ni memang musim hujan. hari-hari hujan. hampir setiap petang hujan. dah la hujan lebat. siap ade petir-kilat-guruh bagai. hurm. kadang-kadang rase takot jugak dengan hujan nie. rase macam nak nyorok bawah katil je. ahaks!

titisan hujan di petang hari

penah gak la skali hari tu. terlebih addict dengan internet. sampai main internet ketika hujan lebat giler yang siap berpetir dan berkilat. sekali tengah syok-syok main. terpadam laptop! amik kau tuh la padahnye main internet time hujan! kan dah kene electric shot! time tu mmg sedih giler! laptop kesayangan dah berusia lebih 4 tahun ni. rosak!time tu memang hiba dan pilu hati. nak nangis pun tak guna. tapi nak wat camne. terpaksa la redha lagi pasrah. =____='.

tapi akhirnya alhamdulillah. dengan kepakaran abang chik aku yang diimport dari kuching sarawak. rupe-rupenye laptop ni kene shot kat bateri jer. bukak bateri. terus leh gune laptop ni balik! yeayyy!!

lappy buruk kesayanganku.

dan disebabakan musim hujan ni jugak la. aku rase banyak masa aku hanye memerap dirumah. memerap terperap dan diperap. :( walaupun ade rase nak gi window shopping tapi. ok gak duduk rumah save duet aku! ahaks. yelah tengah menganggur ni. mane ade sumber pendapatan. =(

tapi bile duk asik terperap je kat umah, kebarangkalian tuk aku makan banyak adelah tinggi! bile banyak makan! bertambah gemok la aku ni! silap-silap hari bulan. bile ibu balik dari haji nanti, mesti ibu dah tak dapat bezakan aku dengan beruang kutub! =____=

oh, lihatlah dunia! aku dan beruang kutub memang sebijik!
cume warna kulit je beza. ;(

notakakiku: musim hujan memang indah! 

No comments: