Followers

Wednesday, November 23, 2011

oh kasihan yuna!

tadi aku bace berita harian. ade citer pasal yuna dan aim 


Yuna

antara petikan berita tu :

Khabar itu juga ada menyatakan, kononnya ada kesilapan pada perkiraan sehingga lagu Penakut diumumkan lagu terbaik keseluruhan AIM18, sedangkan ia tidak pun memenangi lagu terbaik kategori yang ditandingi. Selalunya, Lagu Terbaik akan dipilih daripada pemenang kategori Lagu Pop, Rock, Nasyid mahupun Etnik Terbaik. 
 Jika diikutkan, Lagu Terbaik AIM18 sepatutnya menjadi rebutan antara Sedetik Lebih yang memenangi Lagu Pop Terbaik, Pelita (Rock), Pedoman (Nasyid) dan Joget Tak Senang Hati (Etnik). 
Apatah lagi lagu Penakut sebenarnya sudah pun tewas kepada Sedetik Lebih dalam kategori Pop, yang turut ditandingi Beribu Sesalan nyanyian Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Shila Amzah, Sungai Lui (Aizat) dan Dengarkanlah (Datuk Sheila Majid). 
 betul ke berita nie? hurm. kasihan yuna. yelah. tak pasal-pasal menjadi mangsa keadaan oleh pihak penganjur yang lupe care - care nak audit! haih. xde la. once da decide. mane bole tarik balik. kalau dulu-dulu. kite salu cakap. barang yang kite dah bagi. tak boleh mintak balik! nanti buruk siku! so, budak2 pun takut nak mintak balik. ni pihak penganjur tak takut ke nanti siku mereka buruk? haihh =___=

memang la patut nye lagu terbaik antare lagu anuar, pelita, pedoman, dan joget tak senang hati patutnye menang, tapi dah pihak penganjur dah announce kot malam aim tu. takkan nak amik camtu je. oh kasihan yuna! sabar je la k? salah penganjur. yuna mangsa keadaan! herm... 

yuna memang cool!

so topik dah jadi topik hangat kat twitter. sume orang mcm tak berape nak puas hati dengan isu nie. 

twitter paknil


twitter qi razali


 twitter dari mereka yg heart yuna!


anyway, the best tweet  goes to: 



aku memang sokong giler 2 tweet ni! bagi je la balik kat dieorang. dah dieorang nak sgt. hamiikkk! mane tau, lepas ni rezeki yuna kat mtv and grammy! woot2! amiin! ;)

notakakiku: yuna cool! saye heart yuna!

No comments: