Followers

Tuesday, December 06, 2011

seronok ke jadi qs?

dulu aku ade buat post pasal nak jadi qs yang berjaya. hurm bile da nak kerja. aku selalu tertanya. best ke jadi qs? sampai bile aku nak jadi qs? cuz kerja qs macam sengat la rumit. kadang2 overnite kat ofis. stay lame2 kat ofis. rase macam takde life. hari-hari nampak plan dan Microsoft excel.  boleh sakit mata dibuatnya. O___O

mampu ke aku nak jadi qs seumur hidup? mampu kah? mampu ke aku nak handle stress yang akan dtg time jadi qs nanti? mampu kah? mampu kah aku jadi qs yang berjaya nanti? mampukah? oh, sungguh banyak persoalan didalam diri ini. rase macam nak tanye lecturer je. tentang soalan2 yang terbuku ini. dengan harapan lecturer ade skema jawapan untuk soalan ini. :(

tapi, kalau aku tak jadi qs, aku nak keje ape? buat bisnes? hurm. bisnes memang nampak indah. tapi dugaan dalam buat bisnes lagi indah! jadi bisneswoman memang banyak pancarobanye. kene tipu. ditipu. menipu dan tertipu. haihhh.

so nak jadi ape?

notakakiku: masih tertanya-tanya. :(

2 comments:

nur anis said...

jadi qs best kalau tengah tak de kerja..kalau ada kerja memang sangatlah tak best...T__T

ztsuhaily abdmalib said...

hahah. tu jgn nak kate qs. sume keje mcm tuh. haha. :) anyway gud luck anis. jadi gak kau qs! :)