Followers

Sunday, January 29, 2012

mari berhias cara ISLAM!

Assalammualaikum. hari ni nak share satu post menarik tentang cara berhias cara ISLAM! jom amalkan! ;)

Adab ini adalah amalan yang diamalkan oleh Nabi Yusuf A.S. yang telah diangkatkan darjat dari hamba menjadi seorang pembesar.

Barangsiapa yang mengamalkannya setiap hari dan sebati dalam hidupnya, maka mereka akan sentiasa dipandang manis, berseri dan dikasihi pada setiap mata yang memandangnya.


mari berhias cara ISLAM!

Ia juga merupakan rahsia awet muda dan Insya Allah apa yang dihajati akan tercapai.

Amalan:

Apabila menghadap cermin bacalah:

Selawat 3 X

Bismillahirahmanirahim segala puji bagi Allah yang memperbaiki tingkah laku, maka 

perhaluskan budi pekertiku.

Sentuh muka dengan jari dimulakan dengan..

Mulut

Hidung

Mata

Dahi

Mulalah bersolek. Setelah selesai Baca Bismillahirahmanirahim Doa nabi Yusof (surah Al 

Baqarah ayat 165) 10X Sambil niat apa yang terjadi sambil merenung ke..

Mulut

Hidung

Mata

Dagu

Selamat beramal..



notakakiku: credit to oh! alkisah

2 comments:

aimaniman said...

tips bersolek yang berguna nie... biasanya org bersolek sikit punya lama tp x da garis panduan,.. akhirnya rupa macam topekong cina jer... tp kalau berlandaskan Islam mesti rupa tu tambah2 cantik, serinya lain...

ztsuhaily abdmalib said...

kan? tuh la. tips mcm ni mmg patut kite amalkan sesama. ;)