Followers

Thursday, March 29, 2012

theredraspberry moment



salam!

dah lame rasenye tak berphoto-an lagi ber-cam-whore-an.

dulu mase takde kamera. selalu jer nak amik gambar.

tapi bile dah ade, jarang pulak perasaan nak amik gambar.

so, kamera yang ade di-frame-kan dalam almari.

=____=''

but. since
 
ade pesta hot ballon  hari tu. rajin pule mengambil gambar! ;)

ni some of the gambar!

enjoice!






dan yang ini pule binatang feberet abangchik

name apple.

jantina betina

spesis sugar glider.

mata bulat.

kuat makan.

and kuat rosakkan baju orang! ;P




Wednesday, March 28, 2012

stucked!

when you work on the things you dont like,

you stucked

when you work on the things you dont know,

you stucked

when you working with those who helpless,

you stucked

so, choose your carrier wisely.

or you stucked like me.

damn.

Tuesday, March 27, 2012

forgive & forget

sometimes.

i just forgive.

but never forget.

To whom it may concern,

yes,

you are my friend,

but only in my facebook.

not in my heart.

notakakiku: forgive doesn't mean forget.

Bingung!

sometimes.

i pretend to be someone im not

just to make everyone around me happy.

erm.

what should i do?

continue to be someone else.

or i need to be me.

BINGUNG!

Friday, March 23, 2012

blogger yang saya suke!

assalammualaikum.

disebabkan saya ini suke baca belog orang. tp jarang2 tinggalkan kesan dengan menaip komen, shoutout dan sebagainye. oleh itu. saya isytiharkan diri saya sebagai silent reader yang tidak bertauliah dan tidak bertanggungjawab dalam menjalankan tugas sebagai blogger.

erm.bile saya banyak membaca belog2 orang. sejujurnye  ade beberapa perkara yang saya tak berape nak faham. dan ade juger beberapa perkara yang menarik minat saya. contoh perkara yang saya menarik minat saya:

" kenapa belog die ni cantik sangat?"

"macam mane die buat header macam ini?

disepanjang berbelog tu memang wujud bermacam2 persoalan. tapi nak buat macam mane. bukannye ade kaunter pertanyaan nak pergi tanye. ;( so terpakse simpan dalam kotak fikiran ni.

dan bile banyak belog kite bace. mesti kite akan ade feberet blogger. blog yang selalu kite bace, menelaah dan follow. contohnye macam:

beautifulnara - port paling best tuk tahu gossip2 terkini. dah tak main dah majalah2 gossip macam zaman sekolah dulu. jimat duit!

 

blogserius - fakta yang menarik lagi tertonggeng tonggeng membaca. now, dah tak payah beli ensiklopedia. bukak blog ni. cukop 1001 fakta. ;P

 

dan macam2 la.

tapi ape yang menariknye. sebenarnye saya lebih suke tengok blogger yang suke reply comment2 blog reader. sbb bile blogger tu comment at least die tunjuk sikap menghargai orang yang datang blog die. bile die reply komen, sure lebih ramai yang akan datang blog die. 

but if die buat post. then orang komen berjela2. hurm. rase macam wartawan yang menyampaikan berita jer la. xde 2 way communication. :(

but, tak semua blogger yang macam wartawan. ade juger blogger yang cool lagi menghargai blog reader yang dtg blog die. :)

notakakiku: blogger support blogger. ;)

Wednesday, March 21, 2012

kisah peramugari terlampau!

hari ini hari yang sungguh memenatkan. baru balik dari sabah. one day kat sane. terus macam2 sakit aku dapat. bermula dari sakit kepale sebab tak cukop tidur. tidur tak nyenyak. then terus sakit hati! haihhh!

hari ini bermula dengan permulaan yang tak berape nak baik sbb pergi meeting dengan keadaan tensi dan pulang dengan keadaan tensi kuase enam. sumenye gara2 kerja yang semula jadi timbun bertambah menimbun!  hadoiiii la yaiii.

so pulang dari meeting di kota kinabalu ke KL. naik flight air asia yang SUPERB! lagi SUPERB air asia sebab dapat duduk sebelah mamat kacak!

ohhhh kacak habis mamat nie! style, macho, putih, berketerampilan. bikin hati cairrrr habis!

Alive_Lyrics_Video_Enrique_Iglesias
mcm ni gambaran si mamat kacak tuh!

tengah duk feeling layan perasaan sebab duduk sebelah mamat ni. tibe2 mamat tu bangun pergi toilet. then suddenly balik dari toilet die dapat one borang. nampak mcm borang kepuasan pelanggan. tp ntah la. tak ternampak pulak tajuk die. then atas borang tu, ade satu sticky notes, tulis panjang2. then suddenly ade smile.

hurm. ini sah2 kerja peramugari. nak tackle la tu. then bile mamat tu return borang tuh kat peramugari tu. habis melompat la peramugari tu dapat customer details. haihhh. berapi je aku. baru nak usha. dah kene potong stim! hampehhh betol!

now pun masih hangin je dengan peramugari tu. haihhh!

 

notakakiku: hampeh! saket kepale aku hilang , tp sakit hati pula yg aku dpt!

Sunday, March 18, 2012

lagi satu belog yang cool lg awesome!

lately ni aku banyak buat post. 

and banyak buat blogwalking. saje. 

memnuhi masa terluang lagi lapang! 

tapi, besides sume blog yang aku bace,

ade lagi satu blog yg mmg aku addicted sgt2!

this blog is so cool lagi awesome! awesome giler! 

satu hari terkena, mesti nak lagi! 

blog ni awesome sbb lain dari yang lain.

ini lah blog die yang cool tuh!



 

blog ni sgt cool! 

murah n sedap!

especially ice blended honey dew with black pearl topping.

perghh memang masyuuuukkk la.

sekali try.

terus ketagih!

notakakiku: jom ramai2 serang cool blog.

Saturday, March 17, 2012

fabulous friday!

definition of fabulous friday:

 
  • datang kerja pagi-pagi untuk siapkan kerja bertimbun.
  • bos masuk ofis hari ini. so kelam kabut ofis dibuatnye.
  • makan meggi tomyam sebagai penambah perase.
  • cabut ofis awal. sebab malas buat kerja.
  • pergi lepak KLCC sebab ade gathering jurukur bahan berjaya! (ahaks!)
  • bile lepak. ade gossip. 
  • bile ade gossip. banyak gelak. kurang stress kerja.
  • bile ade gossip. banyak pulak cakapnye.
  • bile banyak cakap. perot lapar.
  • lagi fabulos friday bile kawan belanje mcd.
  • tak nak sedihkan kawan yang nak belanje. so terime je bile die belanje. rezeki jangan ditolak. tak baik. kecik hati kawan.
  • bile dapat makan mcd. ditambah dengan sos mcd yg pedas dan diserikan dengan sessi gossip tak habis2. ohhh fabulous nye friday!
  • lepas enjoy mcd. gi tengok tiket wayang. THIS IS WAR satu!
  • sementara tunggu wayang. HAAGEN DAZS SATU!
  • marvellluossssnye  chocolate chip cookie dough! ;P
  • fabulous lagi marvelous bile sume kawan belanje! 
  • hahaha
  • the end

notakakiku: thanks zaki, huda, and erul! memeriahkan friday aku semalam! ;)


Wednesday, March 14, 2012

la la la Kerjalah!

salam. lame tak berbelog. sibuk benar. sampai tak sempat nak berbelog. erm. rasenye takde la sebok mane. takde la sebok sampai tak tidor malam. cume sebok sampai saket kepale je. sikit lagi migrain la tuh. =___='''


lately ni sibuk ke sabah. jalan2 makan angin. sambil carik calon suami. hahaha. untung2. dapat sorang sabahan yang kaye raye! hahaha ;P sebenarnye gi sabah ade meeting. one day trip, pergi pagi. balik petang. ohh. sumpah penat.. otak penat sbb satu hari tension dgn kerja. badan pun penat sbb gerak gi airport kul 6 pg. balik sampai rumah dah dekat 12 malam. haihhh =__+ nasib2..


ohh yeahhh! im mommy's little quantity surveyor!

tapi dikesibukan aku tu. aku masih sempat carik mood untuk buat2 bende2 tak berpekdah lagi tak bergaji. macam time2 sibuk ni la rajin bace novel, rajin tgk movie, rajin tgk tv. habis kerja sume terbengkalai. =___=


tapi ade gak positifnye bile buat kerja2 tak berpekdah ni. sbb kadang2 bile kit buat kerja2 mcm ni. release skit bebanan kerja, ketensionan kerja. and ketensionan hidup. :(


now, aku tgh duk layan satu novel yg sentiase jadi feberet aku. ade lah dalam 10 kali bace. tp still xjemu. bahkan bagi aku inspirasi tuk bekerja dgn lebih tekun. cheeewaahhh!


buku ni mmg best giler! tajuk SEJUJUR HATIMU. heroin dalam citer ni kerja QS. same mcm aku. so dlm cerita ni die ade lah bg brief skit pasal kerja tu. so sdkit sebyk aku terdorong nak jadi QS mcm heroin dalam novel ni. lepas tu, part paling best, ialah bile heroin tu kawen dgn DOKTOR. omg! best giler! lagi la aku bersemangat nak jadi QS dgn harapan one day aku pun kawen dgn DOKTOR! hahaha berangannn!!!


novel pilihan! bestt wooo!

tapi siyesly, macam best je kawen dengan DOKTOR! ade sape2 doktor yg single kat sini? leh la tinggalkan no fon anda kat ruangan komen. ok? hahaha ;P

sangat setuju!

notakakiku: hari2 mimpi nak suami DOKTOR!;P