Followers

Tuesday, December 11, 2012

Dilema Si Penjual Tudung.

Assalammualaikum.

Macam nak bikin cerekarama je tajuk tu. haha. ^__^.
Sebenarnye nak cerita pasal dilemma sejak due menjak menjual tudung ni.

Oh anyway, kite jual tudung kat BUTTERSCARVES
Link blog and link facebook page ade kat side bar.
Pemalas =___='' sighhh..

Butterscarves ni baru je wujud bulan 6 dulu.
Tujuan buat butterscarves pun sbb nak berhenti kerja QS.
So ingat nak ade keje part time la sebelom carik keje lain.
Nah.. amik kau dah 6 bulan x carik2 kerja.
Ini semua penangan seronok berbisnes!
hehe >__<
 
Alhamdulillah. hampir semua tudung tu dibuat sendiri.
Dari memilih kain and corak, gunting2 semua dibuat sendiri. =)
Mase pergi kedai tu, harus la. pilih corak or kain yang berkenan dihati.

Bile dah beli. bawak balik rumah. dah gunting2.
Lepas tu kite main la game.
CUBE UJI TRY TEST!
Haha. game ini dimane kite cube sume tudung2 tu.

So habis la. semua nye nak. rase mcm tak nak jual je. haha.
Semua nak simpan tuk kegunaan sendiri.
Haihh.. bile nak maju mcm ni kalau duk amik untuk diri sendiri.

T____T

Nak tak nak. harus la dilepaskan tudung2 tu kepada customer.
ade juge yg berat hati nak bg customer.
tapi nak buat mcm mane. dah kate bisnes.
harus lah ade sikit pengorbanan.
heheh >__<

tapi ade jugak sehelai due untuk kegunaan sendiri.
almaklumla. sejak dah ade kedai sendiri. susah skit nak beli tudung kat jalan tar.
dah malas dah nak pergi sane.
asik ramai orang saje. :)

oh ya, ini antara tudung feberet kite!

Yang ni dari Batch M- Irdyna Plain Halfmoon.
Memang feberet habis. ke giant kite pakai, ke tesco kite pakai, ke pasar malam kite pakai.
tudung ni mmg feberet. sbb die besar. so senang nak gayekan. tak perlu lilit utk labuhkan. 
memang da sedia labuh. kalau tak iron pun still bole pakai sebab die shawl and sangat mudah dibentuk! ;)


Yang ini dari Batch J -Adraianna Scarves
kain chiffon. sangat lembut and flowy. but still senang bentuk! 
batch ni sgt cepat habis! yelah kain cantek material pun berkualiti. ditambah pule dengan warna-warna stricking. memang jadi kegilaan ramai! hehe :) 
So, harus la simpan satu. hehe. actually tudung ini dipakai ketika event HIJABERS hari tu. sambil pakai sambil promote! tak gitu! :) hehe

Yang ini dari Batch H - Square scarves. tudung ini sangat gorgeous! mane taknye. tudung ini tak perlu iron langsung! so mmg bole jadi tudung basahan. ke mane saje bole disarung. :) 
warna die pun sangat awesone. pink and white! memang stunning! <3 br="br">


 
Ini neon shawl dari Batch L -Mardeena Shawl
Corak abstract. Color neon. mmg chantek! shawl ini dibuat panjang. sebab ade customer memang suke shawl panjang. so kite buat panjang. so mmg chantek! banyak baju boleh pakai. :)

Anyway, sampai sini saje. cukup2 la nak amik tudung dari kedai sendiri. kang lingkup pule kedai kite. hehe:)

Kalau minat dengan tudung2 ni. bole la terjah sambil LIKE kat FB PAGE BUTTERSCARVES!

https://www.facebook.com/ButterScarves

Thanks!

Loves, 
Zetty


5 comments:

Muhammad Zul Fahmi said...

bagusnya ade bisnes sendiri..anyway gud luck ye dgn bisnes tudung tu, kalau sudi follow la blog saya

http://www.ismifahmi.blogspot.com/

ztsuhaily abdmalib said...

hehe. alhamdulillah. ade rezeki kat situ. anyway thankss! will follow nanti! :)

Phat said...

follow sini ya

ztsuhaily abdmalib said...

will do!

hanif adlin said...

Saye pun minat dengan tudung..cantikkan
dlm pade menjual kite boleh juga rembat satu.hehehe

OK sis sudi2 lab follow blog saye


http://aimanrayyan.blogspot.com