Followers

Saturday, August 08, 2015

Japanese Cotton Cake

Aku selalu jumpe macam-macam resepi yang senang-senang dalam facebook. Ramai yang share-share.

Bile layan resepi-resepi ni, ade yang seronok untuk cuba. Tapi macam biasalah bile nak cuba, tak jumpe lak resepinye. Aduhh. 

So hari ni aku jumpe orang share resepi Japanese Cotton Cake. Nampak mudah. Hanya guna 3 bahan jer.

Bahan yang dia gune

1. Telur ayam 3 biji (asingkan white and yolk) 

2. White chocolate 

3. Cream cheese 120g

Cara-caranya

1. Pre hear oven 170c dalam 6minit. 

2. Double boiled white chocolate.
3. Whipped telur putih sampai likat. Sampai tak jatuh bile terbalikkan bowl. 

4. Add cream cheese pada white chocolate. And mix well. 

5. Then add 3 yolk and mix well. 

6. Add telur putih tadi. Masuk separuh-separuh. And blend.

7. Letak butter or oil kat parchment paper.

8. Letakkan parchment paper dalan cake pan. Then masukkan adunan cake tadi. 

9. Letakkan cake pan atas dulang oven. Then letak air panas pada dulang.

10. Masuk dalan oven and heat 170c utk 15 min, 160c for 15 min. Then biarkan another 15 min dalan oven.

11. For topping bole taruk powdered sugar or any topping yang korang suka. 

Tadaaa siap! 

Untuk video, aku da copykan siap2 link. Xde la aku tercari-cari nanti. :) 



No comments: