Followers

Friday, December 25, 2015

Twenty-freaking-something

Tahun 2015 ni dah nak abeh dah. Bile dikenang direnung pasal ape2 yang terjadi this year. aku macam tertanya kat diri aku , ape benda yang paling aku miss tahun ni.

Banyak jugak actually. Aku rase this year aku tak ramai kawan. Except kawan office and kawan rumah. So aku miss moment-moment dengan kawan2. Lepak, chill, minum makan bersama, dan wayang bersama. 

This year hampir setiap weekend aku balik bangi and bersama ibu and family. Saban minggu aku busy dengan agenda ibu dan family. Kadang-kadang uruskan alang yang selalu jugak keluar masuk IKN. Bile busy macam ni, jujur aku cakap aku takde life. Life budak bujang umur 26 tahun. Memang aku akan terperap rehat kat rumah kalau takde aktiviti. :) 

Since aku and Nazree duk jauh. Lebih kurang ala-ala PJJ and si Nazree pun kerja shift yang tak menentu offday-nye, kiteorang ni memang jarang sekali keluar jumpe. Dalam 2-3 bulan sekali kot baru jumpe. Dah tunang ni lagi susah nak jumpe. Masing-masing busy je memanjang.

Macam aku cakap td. Kalau xde hal dengan ibu, family or nazree, memang aku akan duduk terpera kat rumah. Kadang-kadang aku teringin nak ajak orang keluar, tgk wayang, cube kedai makan baru. Tapi entah lah. Aku x mampu nak mesej orang and terus ajak keluar. Aku rase mcm semua org busy and tak nak keluar. So aku gune pendekatan berdiam diri kat rumah sambil berfacebook, beryoutube or berinsta. Huhu takde life :(

Bujang camni pun takde kwn, apetah lagi kalau dah kawen next year. :(

Tuesday, December 15, 2015

Coretan Mat Luthfi

Last weekend aku gi Mph kat bangi getaway. Ternampak lak buku ni. Baca sikit da gelak2. Hehe

Best la buku ni. So far banyak yang outside the box coretanye. So kau akn gelak mengilai macam aku. Hehehehe

Buku ni sesuai untuk orang macam aku. Yang lebih suke banyak gambar yang colorful berbanding words. Hehe so xde la cepat boring. 

Generally die ade short stories and quotes daripada mat luthfi and gambar2 lukisan yang berkaitan. Susunan grafik dalam buku ni pun menarik. 




Menarikkan?  

Monday, December 14, 2015

Rumah Selangorku

Dalam kesibukan dengan hal office, urusan nak ehem2. Titibe last week hari rabu dapat surat. Terkejut gak ibu bagi tau pasal surat ni. Surat daripada pemaju. Permohonan aku diterima untuk rumah selangorku di Setia Alam. 

Terkejut. Tapi mcm ikut je. Prepare jer document yang die nak and booking fee sekali. Kalau ikut surat isnin start (14 - 16 dec) untuk cabut no unit rumah. 

Dah tibe hari sabtu, selangor menang piala malaysia menentang kedah. 2-0. Dah tu kerajaan Selangor bagi cuti hari isnin. Ahh sudah.. Aku da aim baik nak g isnin. Sebab selasa rabu aku busy tahap dewa. Tapi alhamdulillah dapat mesej. Cabut no unit umah still diteruskan walaupun cuti.

Tadi aku pun datang dengan confident. Aku tak pernah jejak pun Setia Alam ni hatta Setia city mall. So drive dari cheras ikut waze kepala sendiri. Dah sesat baru kembali ke Waze sebenar. Huhu.

Sesampainya disana da beratur panjang. 


Amik masa kat khemah ni dari jam 9.30 aku sampai sehingga jam 12.00. Lama.  


Tengoklah betapa ramainya manusia. Aku yg datang tepat 930. Dah dapat no 176. 


Lepas da dapat unit. Terus ke kaunter bayaran dan sign S&P agreement. 


Dah setel semua. Baru bole lunch. T_T setel jam 3.00 ptg. Terus balik opis. Ade keje  nak kene setelkan. Huhu. 

Bila da balik. Aku terfikir2. Patut ke aku proceed? Hurmm dilemanye. Banyak benda nak difikirkan. Hurm.. Patut ke aku beli? 
  

Ni la apartment tu. De Palma Apartment.

Saturday, December 12, 2015

Kepentingan blog review


Assalamm... its been a while tak menulis disini. A bit busy. Here and there. Uruskan macam2. Family. Alang. Indok. Hospital. Almost every week busy. Ade je pengisian bersama family. :) 

Alhamdulillah majlis pertunangan yang sangat2 kecil telah dibuat 10 october 2015 yang lalu. Majlis yang kecil ini dihadiri family kite2orang jer. 

So back to topic. Sekarang ni mood preparation untuk ke next phase. Aduhaii pening kepala. Banyak idea. Banyak input and cadangan. Tapi banyak kengkangan jugak. Especially daripada segi budget. Pheww.. :") 

Sekarang ni tengah list down dulu perkara2 yang boleh di DIY kan... Tapi mcm biasa lah... Nafsu... Kan? Nak benda yang cantik jer... Huhu

So sekarang ni tengah belajar preparation majlis daripada blogger. And review daripada blogger sangat... Sangat... Membantu! At least daripada segi mental... Ujian dan dugaan pasti akan ade dalam membuat persiapan  majlis.. Tapi tu la.. Kt cuba utk elak mane yang bole.. Kalau da jadi jugak.. At least kite tahu mcm mane nak handle.. Kan? Hehe 

Sekarang ni rase dah macam susahnyeee nak buat persiapan.. Naik poning kepalo den... Hehe.. Padahal satu habuk pun lom siap... Ahakss.. Sebab tu la da rase stress... :) 

Ni la antara gambar tunang haritu... :)