Followers

Monday, December 14, 2015

Rumah Selangorku

Dalam kesibukan dengan hal office, urusan nak ehem2. Titibe last week hari rabu dapat surat. Terkejut gak ibu bagi tau pasal surat ni. Surat daripada pemaju. Permohonan aku diterima untuk rumah selangorku di Setia Alam. 

Terkejut. Tapi mcm ikut je. Prepare jer document yang die nak and booking fee sekali. Kalau ikut surat isnin start (14 - 16 dec) untuk cabut no unit rumah. 

Dah tibe hari sabtu, selangor menang piala malaysia menentang kedah. 2-0. Dah tu kerajaan Selangor bagi cuti hari isnin. Ahh sudah.. Aku da aim baik nak g isnin. Sebab selasa rabu aku busy tahap dewa. Tapi alhamdulillah dapat mesej. Cabut no unit umah still diteruskan walaupun cuti.

Tadi aku pun datang dengan confident. Aku tak pernah jejak pun Setia Alam ni hatta Setia city mall. So drive dari cheras ikut waze kepala sendiri. Dah sesat baru kembali ke Waze sebenar. Huhu.

Sesampainya disana da beratur panjang. 


Amik masa kat khemah ni dari jam 9.30 aku sampai sehingga jam 12.00. Lama.  


Tengoklah betapa ramainya manusia. Aku yg datang tepat 930. Dah dapat no 176. 


Lepas da dapat unit. Terus ke kaunter bayaran dan sign S&P agreement. 


Dah setel semua. Baru bole lunch. T_T setel jam 3.00 ptg. Terus balik opis. Ade keje  nak kene setelkan. Huhu. 

Bila da balik. Aku terfikir2. Patut ke aku proceed? Hurmm dilemanye. Banyak benda nak difikirkan. Hurm.. Patut ke aku beli? 
  

Ni la apartment tu. De Palma Apartment.

3 comments:

eija oshin said...

tahniah...sy pon dpt jgk..so awk proceed x?

ztsuhaily abdmalib said...

hai jiran! sy proceed. masuk la grup apartment de palma kat fb. :P

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam