Followers

Friday, December 25, 2015

Twenty-freaking-something

Tahun 2015 ni dah nak abeh dah. Bile dikenang direnung pasal ape2 yang terjadi this year. aku macam tertanya kat diri aku , ape benda yang paling aku miss tahun ni.

Banyak jugak actually. Aku rase this year aku tak ramai kawan. Except kawan office and kawan rumah. So aku miss moment-moment dengan kawan2. Lepak, chill, minum makan bersama, dan wayang bersama. 

This year hampir setiap weekend aku balik bangi and bersama ibu and family. Saban minggu aku busy dengan agenda ibu dan family. Kadang-kadang uruskan alang yang selalu jugak keluar masuk IKN. Bile busy macam ni, jujur aku cakap aku takde life. Life budak bujang umur 26 tahun. Memang aku akan terperap rehat kat rumah kalau takde aktiviti. :) 

Since aku and Nazree duk jauh. Lebih kurang ala-ala PJJ and si Nazree pun kerja shift yang tak menentu offday-nye, kiteorang ni memang jarang sekali keluar jumpe. Dalam 2-3 bulan sekali kot baru jumpe. Dah tunang ni lagi susah nak jumpe. Masing-masing busy je memanjang.

Macam aku cakap td. Kalau xde hal dengan ibu, family or nazree, memang aku akan duduk terpera kat rumah. Kadang-kadang aku teringin nak ajak orang keluar, tgk wayang, cube kedai makan baru. Tapi entah lah. Aku x mampu nak mesej orang and terus ajak keluar. Aku rase mcm semua org busy and tak nak keluar. So aku gune pendekatan berdiam diri kat rumah sambil berfacebook, beryoutube or berinsta. Huhu takde life :(

Bujang camni pun takde kwn, apetah lagi kalau dah kawen next year. :(

1 comment:

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam