Followers

Tuesday, March 15, 2016

Hantaran Tunang

Assalammualaikum...

Hari ni nak throwback sikit. Sebelum terlupa nak update. Baik taip siap-siap kat sini. 

Ni just nak share Hantaran Tunang haritu. Kot la kan boleh bagi idea kat orang lain pulak. (macam lah ade orang bace blog aku ni kan? haha )

Untuk tunang haritu, aku pilih sendiri bunganye sebab aku ni memang minat bunga. Sebelum ibu pilih bunga-bunga dia, baik kt potong line. Kite pilih dulu la yea.. Aku beli kat kedai Thank Q Nilai 3. Aku beli takde lah banyak sangat memandangkan dulang yang patut aku prepare hanya 5 dulang sahaja. :) 

Inilah hasil pencarian bunga aku

Basically, untuk tunang aku pilih hantaran yang simple je. Semua barang hantaran kiteorang adalah berbentuk makanan. Lagipun buat simple sangat. Family-family kiteorang jer. :) Untuk tunang ni, aku mintak sponsor adik beradik aku. hehe. Langkah penjimatan. :P Lagipun makanan je kan. So, dieorang okay kan aje. hehe.

Dulang hantaran aku kepada Nazree ade 5 iaitu:

1) Kek Tunang - Along and Kak Aina sponsor. Kek ni tempah kat officemate kak aina. Serius jeles dengan family PD. ktorang dapat tengok je. tak dapat rasa. hehe. Dieorang kate sedap! Okay, mak lagi jeles. =__=''
Cantikkan? 

2) Buah - Angah and Kak Midah sponsor. Buah-buah ni aku and alang request nak buah ape. Sebab nak bagi raga ni lebih colorful. So dalam raga ni ada buah pisang, dragon fruit, mangga and anggur. Tu jer. :)

Buah-buahan

3) Coklat - Anchik belanja. Paw die Forerro Rocher jer. Aku beli kat Chocolaate Museum, Kota Damansara jer. Harga die kadang-kadang lebih murah tapi takde lah semurah Langkawi. Sedap je kan? Menarik jer untuk habiskan Forerro Rocher ni. :P


4) Dried Fruits - Achik, Babah belanja. Kiteorang mix kan dengan beberapa dried fruits. Ada kiwi, appricot, peach, kurma and raisin. Beli kat Warta jer dried fruits ni. :)


5) Cookies - Ibu belanja bekas je. Actually ktorang jumpe cookies ni kat dapur. Mesti ada orang beli tapi tak makan. hehe. So amik je la sebab rasa masih sedap. hehe :)


Untuk bunga tangan. memang takde niat pun nak beli. Tapi sebab da masuk Kaison. Ternampak  pulak bunga ni. Macam cantik jer. terus beli. :) 



Bird eye view  untuk hantaran aku kepada Nazree

Untuk hantaran Nazree kepada aku. Die pun bagi 5 dulang je. Patutnye 3 jer. tapi last mini add jadi 5. So basically Hantaran dia ada Brownies, kuih bakar, buah, coklat and bunga rampai. 


Hantaran Nazree kepada aku. 

 Tu jer kot nak citer pasal hantaran Tunang. :)


1 comment:

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam