Followers

Tuesday, March 15, 2016

Jalan-Jalan Melaka

Assalammualaikum..

Last weekend kiteorang balik kampung Melaka. Rasenye situ je pun kampung aku. Kampung ibu kat Durian Daun Masjid Tanah jer.  :P 

Since semua orang mood cuti yang terlebih, aku, ibu and indok gi jalan-jalan sekitar Sg Udang and Tanjung Keling Dah tutup pintu semua nak masuk kereta. Tiba-tiba je ade plak tetamu tak undang masuk halaman rumah tengah duk feeling party. :P



Jemput makan semua. Makan banyak sikit. Tak yah cabut rumput esok. :P

Tinggalkan lembu-lembu dengan rumputnya. kitaorang proceed jalan. Yeay!

Aku je ke happy? :P
Sebenarnya niat nak beli kain kat Kamdar Sg Udang tu. dah alang-alang ke sana lajakkan perjalanan sikit ke Tanjung Keling. Situ ade favorite port kiteorang. Jarang-jarang dapat pergi situ sebab kadang-kadang jalan dari Masjid Tanah ke Bandar Melaka tu jem. Lagi-lagi cuti sekolah macam ni. 

Tapi petang hari sabtu tu, alhamdulillah jalan clear. Tak sangka pulak kan jalan clear. :D 

Kiteorang selamat sampai ke port kiteorang jam 6 macam tu. Nama restaurant ni Barkat Roti John kat Pantai Puteri. Bole google je location die. :)

Inilah tempat favorite. 
Barkat Roti John ni memang dah lame dah femes kat sini. Dah buka beberapa cawangan kat sekitar Melaka. Roti John die is the best! authentic. hanya sardin and telur je. Tak ada ayam or daging macam yang ade kat pasar malam tu. Roti John die 4.50. ktorang makan 2. Tapaw 5. Haha. TAMAK. :P

Selain Roti John, Ayam golek die pun is the best! Kiteorang makan setengah ekor. Harga dalam RM 10. Okay la kot. :D 

Dah kenyang perot gembira, ayuh pulang. Sebelum pulang singgah kat tepi pantai amik gambar. Cantikkan? :P
Sunset @ Pantai Puteri


1 comment:

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam