Followers

Thursday, March 31, 2016

My Ultimate Kek Batik

Assalammualaikum..

Last weekend kiteorang ada buat birthday dinner untuk anak buah teristimewa kiteorang. Zayyad Harraz yang ke 4. So kami setiap orang kene sponsor la sedikir makanan. Ala-ala pot luck gitu.

The Joneds

So aku decide untuk buat kek batik and macaroni cheese bakar. Alhamdulillah laku makanan-makanan tu, Tak sangka! :)

Since, Kek Batik ku menjadi topik hangat malam tu, nak la share sikit resepinye. Haha. Walaupun Kek Batik, nak jugak share resepi. Layankan aje.

Bahan-bahan:
  1. Biskut Marie - prefer cap ping pong
  2. Milo - paket sederhana 450g
  3. Susu tin pekat - 1 tin
  4. Susu tin cair - 1 tin
  5. Buttercup - sebuku
Cara-caranya
  1. Panaskan butter. Aku guna sebuku. Untuk lebih rasa masin lagi berlemak.
  2. Masukkan milo sepaket.
  3. Masukkan susu tin pekat dalam 3 suku tin.
  4. Masukkan susu tin cair dalam setengah tin. Letak susu cair ni bagi kek kite lebih moist. Kalau x kek akan sedikit keras.
  5. Dah sebati semua. Pecah-pecahkan biskut marie dalam adunan tadi. Gaul-gaul.
  6. Masukkan dalam loyang / tupperware dan sejukkan.
  7. Hiasan boleh letak chocolate chips or ape-ape yang menarik.

Tadaa..!

My Ultimate Kek Batik

PERASAN. :P

2 comments:

Siqah Hussin said...

uishhh.. kegemaran :) cuma malas nak buat. hihi.

ztsuhaily abdmalib said...

hehe. tu la. sekali buat cepat je habis. :)