Followers

Wednesday, April 20, 2016

Post rindu MRSM Muar

Assalammualaikum...

Lamenye tak update blog. Busy betol aku sekarang ni. Blog ni pun tak sempat nak update. Yelah, mana tak sibuk. Hari Selasa & Rabu lepas ada Bengkel kat Akademi Hevea Malaysia (AHM). So memang aku x dan nak main internet sangat.

Since aku kat sana, tetibe aku teringatkan sekolah lama aku. MRSM Muar. Pejam celik pejam celik dah 10 tahun da aku tinggalkan sekolah itu. Allah je tau betapa kami struggle belajar ka situ. Macam sekolah asrama yang lain. 24 jam hadap buku jer. Naik muntah tengok buku. :(

Apa yang membuatkan aku teringat sekolah aku, ialah suasana dekat AHM tu sebijik macam MRSM Muar.


Bila tengok tempat ni. Aku teringat kat walkaway dari asrama kiteorang ke arah Blok Akademik. To be specific area ni dekat dengan Dewan Selera dekat dengan Asrama Lelaki. Suasana and design walkasaway ni memang sebijik dengan yang ada kat MRSM Muar. Haihh rindunya aku kat sekolah tu.

Hampir 10 tahun aku tinggalkan maktab. Rindu. ye. Serius rindu. Especially aku rindu cikgu-cikgu aku yang awesome lagi hebat! Ye lah aku ni takde la bijak mana. Tapi usaha dieorang memang aku kagum. Especially cikgu Add Math aku. Cikgu Suhaila. Die memang best gilos. Beruntung aku dapat Cikgu tu. :)

Cikgu Suhaila best sebab die sempoi je ajar macam kakak and adik. Lepas tu aku ade satu moment dengan dia yang aku tak bole nak lupe. hehe. Moment ni aku share kat fb. Tak sangka die like. hehe. Sebab die like, aku jadi malu. Hahah. Harap cikgu tu tak ingat. Kalau die ingat, MALU gilerr aku. :)





Terima kasih cikgu-cikgu MRSM Muar. =D

Belanja sikit gambar zaman kegemilangan aku kat MRSM Muar. Zaman ni aku selim banyak. =_=''

Dengan Bestfriend MRSM Muar (Ieda, Zahira, Aku (in case korang tak perasan), Baizura, Azizah

Homeroom Rafi'e

Masa Kembara Tengku Mahkota Johor. (Masa ni, TMJ - Sultan Johor sekarang)

Dengan Ayah depan Asrama Tun Teja






No comments: