Followers

Friday, April 01, 2016

Tampal Roadtax

Assalammualaikum..

Bulan Mac memang bulan yang sangat tidak ditunggu-tunggu. Sebab bulan Mac ialah bulan membayar roadtax! pheww. Terbang duit melayang di awang-awangan yer. 

Actually aku da plan baik je untuk road tax ni. Maknanya aku da spare siap-siap gaji setiap bulan yang ade untuk bayar roadtax. Tapi apa kan daya malang tidak berbau, tuah yang datang pun tidak berbau. Ini semua gara-gara bayar duit lawyer haritu yang tiada dalam perancangan. Huhu 

So bulan ni aku memang sengkek la. Tapi yang peliknya, time sengkek la aku shopping. Anehkan? :P

Back to topic, aku just nak share care Pakcik aku tampal road tax yang tidak akan meninggalkan kesan pada cermin kereta. Yeay bukan? 

So bahan-bahan yang diperlukan.

1. Gunting
2. L Shape Clear File @ any plastic material yang lembut. Pakcik guna L Shape Clear File.
3. Sticker Road tax
4. Road Tax

Cara-caranya. Mudah saja.

1. Tampalkan Road Tax pada L Shape Clear File. 

Lekat pada plastic file ni dan potong

2. Gunting ikut bentuk Road Tax.

Ini da siap lekat and potong ikut size Road Tax

3. Letakkan pada plastic sticker road tax. 

Letak dengan sticker Road Tax ni

4. Lekat pada cermin kereta.

5. Siap. 

Sayangilah cermin kereta anda. Jangan biarkan Road Tax anda merosakkan cermin kereta anda. :P

#Peace







4 comments:

Siqah Hussin said...

hehe. tak pernah tampal roadtax kat kereta sendiri. mesti suruh orang sebab tak reti. buruk nanti jadi :D

ztsuhaily abdmalib said...

ohh xpe.. lepas ni bole try care ni yea. :)

Lya Amie said...

thanks for sharing. I bakal tampal roadtax sendiri for the first time bln dpn haha

ztsuhaily abdmalib said...

u're welcome. :)